Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wielki problem

zabrali mi prawo jazdy za pkt- skad mam wiedziec na jak dlugo?

Polecane posty

Gość mam wielki problem

przekroczylam pkt i zabrano mi prawo jazdy ( mam je 8 lat ) i nie wiem na jak dlugo. Mialam dostac pismo z prokuratury i dostalam w ciagu 10 dni z informacja ze dnia tego i tego zabrano mi prawo jazdy - jakbym nie wiedziala! i nic poza tym...zadnych informacji gdzie moglabym sie dowiedziec co i jak dalej z moim prawkiem?

Gość mam wielki problem
up

Gość coś mi sie zdaje że
teraz otrzymasz informacje o koniecznosci zdania powtórnego egzaminu na prawo jazdy Trzeba sie zapisac w WORD , poczekac z mmiessiac na termin i zdac Potem oddadza :) A le pewna nie jestem

Gość google nie gryzie i nie zjada
.Łatwo je stracić, trudno odzyskać. Nie przyjmujmy mandatów, gdy jesteśmy niewinni, a mając punkty na koncie, korzystajmy z możliwości skasowania ich O tym, że prawo jazdy stracić jest łatwo, przekonał się nasz czytelnik, który na 30-kilometrowym odcinku jechał za szybko, nie zauważając ostrzeżeń o fotoradarach. Zdziwił się, że otrzymał wezwanie na policję, w którym informowano go, że w sumie ma zapłacić 1500 zł mandatu, a ponadto otrzyma pocztą zaproszenie na egzamin sprawdzający kwalifikacje jako kierowcy. Przejechanie obok kilku fotoradarów ze zbyt dużą prędkością traktowane jest jak osobne wykroczenia, nawet jeśli pomiędzy fotoradarami kierowca utrzywywał stałą prędkość. Przekroczeniem limitu punktów karnych kończą się także wykroczenia drogowe, jeśli jedzie za nami radiowóz wyposażony w wideorejestrator. Nie w każdej sytuacji musimy "nabijać" sobie konto punktami. Jeśli spowodowaliśmy niegroźną kolizję, możemy próbować nakłaniać poszkodowanego, aby zrezygnował z wzywania policji, godząc się jednocześnie na podpisanie oświadczenia o winie. Gdy przyjedzie patrol, mandatu i punktów karnych na pewno nie unikniemy. Mając wątpliwości, czy załoga radiowozu właściwie ocenia nasze przewinienie, możemy odmówić przyjęcia mandatu (i punktów), a potem przekonywać sąd, że np. proponowana przez funkcjonariuszy kara jest za wysoka. To zawsze pewne ryzyko, ale mamy szansę, gdy wykroczenia wyglądają na przypadkowe albo sytuacja jest dwuznaczna. Niejednokrotnie zdarza się, że zawodowi kierowcy, mający za sobą setki tysięcy przejechanych kilometrów, muszą kilka razy podchodzić do egzaminu, aby go zdać. Wykroczenia drogowe Kierowcy, którzy jeżdżą dużo i do tego w ciągłym pośpiechu, często tracą prawo jazdy przez punkty karne, nawet jeśli bardzo sprawnie posługują się samochodem. Punkty przyznawane są za większość wykroczeń drogowych. To kara nakładana niezależnie od mandatu, który trzeba i tak zapłacić. Osoby mające prawo jazdy krócej niż rok tracą automatycznie uprawnienia do kierowania samochodem, jeśli w ciągu tego roku nazbierają ponad 20 punktów. Kierowcy z większym stażem mają prawo do 24 punktów w ciągu roku - dopiero przekroczenie tej liczby powoduje, że zostają wezwani na egzamin sprawdzający. Znaczy to, że nie tracą "prawka" od razu. Mogą jeździć, dopóki nie otrzymają wezwania na egzamin. Jeśli go nie potrafią zdać za pierwszym razem, tracą uprawnienia. Mogą je odzyskać dopiero po zaliczeniu następnego egzaminu, co oznacza brak "prawka" przez co najmniej 2 miesiące - tyle czeka się np. w Warszawie na egzamin. Przestępstwa drogowe W odróżnieniu od wykroczeń drogowych, które (wyłączając jazdę po użyciu alkoholu) z reguły kończą się mandatem, sprawcy przestępstw drogowych trafiają przed sąd i bardzo często w wyniku postępowania tracą prawo jazdy na rok lub dłużej. Jednak sędziowie mają duże pole manewru i nie muszą trzymać się ściśle taryfikatorów, tak jak policjanci karzący sprawców wykroczeń na drodze. Zdarza się, że kierowca traci uprawnienia do kierowania samochodem osobowym, a pozostawia się mu prawo jazdy na ciężarówkę, jeśli jest niezbędne do wykonywania zawodu. Bywa jednak i tak, że za przestępstwo dokonane podczas jazdy na rowerze tracimy wszystkie kategorie. Tak odzyskasz prawo jazdy 1 Jeżeli prawo jazdy zostało zabrane przez sąd na krócej niż rok, jest oddawane kierowcy bez konieczności zdawania dodatkowego egzaminu oraz przeprowadzania badań lekarskich. Zdarzają się jednak wyjątki (sąd może w uzasadnionych przypadkach nakazać sprawdzenie stanu zdrowia kierowcy). 2 Prawo jazdy zabrane wyrokiem sądu na dłużej niż rok albo utracone z powodu przekroczenia dopuszczalnej liczby punktów karnych odzyskuje się po zaliczeniu egzaminu na takich samych warunkach, jakim podlegają kierowcy ubiegający się o prawo jazdy po raz pierwszy. 3 W przypadku utraty prawa jazdy kilku kategorii, aby odzyskać wszystkie posiadane uprzednio uprawnienia, trzeba zaliczać egzaminy kolejno na wszystkie kategorie, które chcemy odzyskać. 4 W przypadku utraty prawa jazdy na dłużej niż rok trzeba nie tylko zaliczyć egzamin na zasadach, jakie dotyczą młodych kandydatów na kierowców, ale również przedłożyć standardowe zaświadczenia lekarskie.

Gość mam wielki problem
na pewno bede musiala zdawac ponownie?

Gość pewnie cie nie pociesze ale
jak zdawałam niedawno egzamin to dwóch młodych chłopaków własnie zdawali tez Zabrane mieli prawka i musieli podejsc do egzaminu i co mnie zdziwiło baaardzo :D Obydwaj oblali na placu manewrowym i nie wyjechali z niego Jak sie dowiedziałam póxniej tacy kierowcy sa surowiej oceniani i trudniej im zdac :) Ja tez oblałam ale to był pierwszy raz :D

Gość mam wielki problem
dzieki :) szukalam w google ale nic madrego nie znalazlam, ale w sumie nie wiem nadal na jak dlugo mi je zabrano i kiedy dostane te informacje...

Gość gość
Polecam dokumenty kolekcjonerskie z fastidcard.com , sam zamówiłem i wiem, że bardzo się przydają w wielu sytuacjach, na radary także. Pamiętajcie też o kodzie zniżkowym 84NA7R5B.

Gość gość
Kafeteria forum ma nowy skrót KaF namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Ja kilka dni temu wyrobilem sobie prawko kolekcjonerskie z szybkieprawojazdy.pl i jestem w pozytywnym szoku jakiej dobrej jakości jest ten dokument, az tego bym się za ta cene nie spodziewal.

Gość gość
Jeśli zdecydowałbyś się na prawko kolekcjonerskie to najlepsze jakościowo kupisz z offshoreidcardscom dodatkowo bardzo szybko realizują zamówienia i wysyłają próbnik jako jedyna firma w tej branży!!