Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalyija

KASZA PĘCZAK - z czym to się je??

Polecane posty

Gość kalyija

Kupiłam przez przypadek, w życiu nie jadłam nie wiem jak sie do tego zabrać, z czym to się je?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Weronika-> weronka
sosik z mięskiem + surówka pycha pieczeniowy, jasny, ciemny, pieczarkowy,mielone....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tradycyjnie z gulaszem ale można ze wszystkim, zamiennie z ziemniakami, kluchami i innymi kaszami (w tym z ryżem)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zlodziejasz domowy
a jak bys Ewo33 sporzadzila taki tradycyjny gulasz przykladowo?\ bo mnie naszla checia, a tobie ufam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:) kroję mięso (karkówka/szynka/łopatka) w kostke, to samo z cebulą, podsmazam na oleju, potem dolewam wody, dodaję przyprawy, suszoną włoszczyznę (w małych kawałkach ona jest) i duszę wszystko do miękkości nie lubię zawiesistych sosów, więc na koniec tylko dodaję trochę śmietany, doprawiam jeszcze pieprezm i kasza plus ogórek kiszony/z octu i smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasza kasza
można też z pulpetami w sosiku, Można zrobić kotlety (placuszki) z kaszy Można ugotować krupnik...... Z gulaszem też pycha,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dssafcsfcsw
do zup dodaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zlodziejasz domowy
aha, tego rodzaju gulasz, smacznie wyglada. a skad bierze sie suszona wuoszczyzne? jak nie ma suszonej, to mozna dac jakas mrozonke warzywna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdfg
można dorzucić mrozonej włoszczyzny albo świeżej z pęczka.Ja sos zagęszczam woda z mąką.Smietany nigdy nie dodaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja nigdy mąki jeśli już, to wyciągam warzywa np. z zupy, miksuję i wrzucam z powrotem zamiast suszonej można dać świeżą, tylko kroić trzeba w małe kawałki, więcej roboty (suszoną kupuję w sklepie, w małych woreczkach)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zlodziejasz domowy
tez wole sos gesty sam z siebie, nie z maki. a taki sos warzywny do tego jaki zdrowy! ciekawe, czy suszone warzywa traca witaminy itd. w jakims stpniu, czy moze nawet nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no w sumie jak sie czyta, to raczej nie - suszenie powoduje utratę wody, a nie składników odzywczych, chociaż najbardziej wartościowe są warzywa mrożone, nie licząc oczywiście świeżych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maxela
Sos do pęczaku 4duże cebule 4ząbki czosnku 2łyżki oleju z pestek winogron 2 szklanki bulionu warzywnego ( z kostki). 1 łyżka mąki kukurydzianej pieprz, sól, curry, chili Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zeszklić ciągle mieszając. Zalać bulionem z kostki warzywnej. Dusić do miękkości ok. 20 min. Przyprawić. Zagęścić mąką kukurydzianą rozmieszaną z niedużą ilością wody. Zagotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×