Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klotyllda

dieta wysokobiałkowa

Polecane posty

Gość klotyllda

zaczynam dzisiaj, ale jestem wegetarianką, jakie produkty mogę jeść? Napewno biały ser, serki wiejskie, jajka, kefiry... co jeszcze?

Gość ta pierwsza
hej to zalezy czy jesz tez ryby.jesli tak to napewno tunczyka.tez jestem wege i diety w naszym przypadku sa straszne.

Gość klotyllda
nie jem ryb :)

Gość pompon dla ciebie
klottylda, chyba ciezko bedzie zbilansowac taka diete wysokobialkowa dla wege. W dukanie np. najwieksza podaz bialka jest z miesa.

Gość też na diecie
A ja byłam wegetarianką :) na pewno soja, fasola, ciecierzyca, groch... Wszystkie strączkowe rośliny zawierają sporo białka. Biały ser koniecznie! :) i ćwiczenia a sukces będzie murowany!

Gość też na diecie
Polecam też białko dla sportowców. To taki proszek z którego można zrobić koktajl i zastępuje posiłek. Są przeróżne smaki. No i zawsze można się poratować batonem białkowym, ja np na uczelnię zabieram żeby nie taszczyć białego sera :) Sprawdź sobie na allegro cenę :)

Gość klotyllda
Co do roślin strączkowych to mają dużo białka, ale 2 razy więcej węgli, takze nie wiem czy można.

Gość też na diecie
Ja tam wcinam, tylko staram się nie później niż przed 16.00. Węgli nie powinno być w kolacji. Na kolację najlepiej biały ser :)

Gość bobekkk
na samych odtłuszczonych jogurtach i serkach długo nie pociągniesz, chyba że fazę czystych białek skrócisz, ale to i tak dupa, soja fasola i inne zawierają za dużo węglowodanów żeby dukan działał

Gość też na diecie
dieta wysokobiałkowa nie oznacza że musi to być Dukan. Nie zauważyłam żeby autorka pisała o Dukanie..

Gość klotyllda
wytrzymać na takiej diecie wytrzymam, bo to produkty które uwielbiam;) tylko chciałabym jakoś urozmaicić ta dietę. A takie koktajle mozna kupić w aptece?

Gość też na diecie
Można.Poza tym w sklepach z odżywkami dla sportowców jest ogromny wybór i mam wrażenie że sporo taniej ale to pewnie kwestia apteki i sklepu w którym robimy zaopatrzenie :)

Gość klotyllda
no to poszukam takich koktaili, zawsze to jakies urozmaicenie.

Hej dziewczyny! Ja tez niedawno zaczelam i juz 2kg mniej i jestem jeszcze na I Fazie;) Widze, ze tu cichutko, wiec moze polaczymy sily;)? Razem razniej:D! Dolaczcie do nas na naszym watku! Super byloby, gdybyscie do nas dolaczyly! Im wiecej proteinek, tym lepiej:) NIE POTRAFIĘ SCHUDNĄĆ-TA DIETA ZMIENIA MOJE ŻYCIE http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3923084&start=5430 Czekamy na Was, kochane, razem damy rade wspierajac sie, pocieszajac, mozemy to zrobic !!! Chetnie przyjmiemy nowe Dukanki! Wejdzcie na strone 182:-) Do zobaczenia:)!

Gość gość
a jakie jedzenie ma w sobie dużo białka

Gość gość
polecacie jakieś produkty wysoobiałkowe???

Gość asanka87
nie polecam, można sobie zniszczyć nerki i to bardzo szybko...wszystko musi być dobrze zbilansowane w diecie, żeby zdrowo chudnąć. Ja aktualnie od miesiąca jestem na diecie pudełkowej i waga sama leci bo nie mam czasu na ćwiczenia. do tego chce zamówić teraz taki zestaw oczyszczający z http://mydetoxtea.pl/ żeby się oczyścić z toksyn przed wiosną. Raz do roku robię taką dwutygodniową kurację i powiem wam, że człowiek od razu lepiej się czuje po zimie :)

Gość werka991
Na Twoim miejscu pomyślalabym o zamówieniu cateringu dietetycznego z http://www.optidiet.pl/ To chyba najlepsza opcja jeśli zależy Ci na odpowiednio zbilansowanej diecie. Sama myślę o zamówieniu diety dla siebie, muszę się w końcu za siebie wziąć.

Gość Ewaawe1
Lepiej zajrzyj na stronę http://www.fashion-look.pl/ i przeczytaj artykuł o szkodliwości diety białkowej. Pomysłodawcą tej terapii odchudzającej był francuski lekarz – Pierre Dukan. Obecnie został on pozbawiony prawa do wykonywania zawodu, między innymi właśnie na skutek zalecania swoim pacjentom diety białkowej. Dieta proteinowa, którą opracował lekarz, opiera się głównie na produktach o jak najwyższej zawartości białka. Przez tydzień pacjent je samo białko, czyli mięsa i twarogi oraz sery.