Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabki chore.................

prochnica u 16 miesiecznego dziecka.

Polecane posty

na jedynce i dwojce przy dziaselkach lekarka zobacztyla ze maly ma prochnice. ja do tej pory nic nie widzialam tam. zeby maly myje, ale jak to dziecko raz da umyc a raz zabiwera szczoteczke. bylam u dentysty , zapisalam malego na wizyte. mowila ze polakieruje zabki czy cos tam. jak to wyglada? mieliscie tez takie cos z dziecmi?

zabki myjemy szczoteczka i pasta elmex.

Papierowe ;) to co powiesz na taki obrazek? mała podchodzi do mnie łapie mnie za uszy, przyciąga do siebie, robi noski noski i ni z tego ni z owego caje słodziaśnego cmoka w usta :D mam jej się wyrywać ;) nie mam serca ;) jest przy tym tak kochana, ze sie rozpływam ;) próchnicy nie ma ;) ząbki szorujemy jej od 5 miesiaca życia czyli odkąd pojawiły sie pierwsze. nie jada w nocy od 3 miesiaca zycia.

Gość kjhkjhkuuj
W usta przez każdego obcego feee :-/ W życiu bym nie dala, żeby mi każdy dziecko obcałowywał i zostawiał pot, bakterie i jakies syfy na ustach i buzi mojego dziecka. Do tej pory zwracam nawet uwagę na to czy ktoś kto dotyka mojego dziecka myje łapy po przyjściu do odmu albo po wyjściu z kibla, a już nie wspomnę o palaczach.

o feee :o ;) nigdy bym nie pozwoliła by ktoś oprócz mnie i męża dawał małej buziaki w usta. tylko nas ma prawo obdarowywać w ten sposób ;) babcia i dziadek tudzież inne ciotki i ciociki (ciocik to wujek wg mojej córy) mogą dać całusa w policzek ;) zresztą Dunia jak ktoś powie daj buziaczka to nadstawia właśnie policzek ;)

ok.to juz wiem od czego moze byc ta prochnica. a jak sie ja leczy? wie ktos/ lakierowanie, lapisowanie czy borowanie/ jestem przerazona. poczytalam co nieco i nie wiem jak to bedzie/ czy maly da cos zrobic z tym? czy dlugo trwa taki zabieg ? i co byscie polecily? bo niektorzy rodzice nie zgadzaja sie na borowanie- zreszta m,aly pewnie nie da sobie tego zrobic.

dzis wlasnie bylam ale tylko na wizyte zapisalam malego. nie dal sobie buzi otworzyc, troszke chory dzis jest, marudny bo ma goraczke. mowila cos ze czyms tam posmaruje, ja sie nie znam, wiec pytam jak to wyglada.