Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koślawy paluch

co zrobić, żeby w balerinach tak nie bolały paluchy?

Polecane posty

Gość koślawy paluch

mam upośledzone palce, poważnie. nie dość, że są koślawe i jeden nachodzi na drugiego to dodatkowo wiecznie mam siniaki pod paznokciami, bo mi te paluchy za mocno przyciskają. w obu nogach tak jest. a w balerinach to już kompletna porażka, chodziłam dwa dni, nie dość, że mnie bolą paznokcie (a raczej te siniaki pod paznokciami), to jeszcze wszystkie kości palców plus kość od dużych palców po boku. w nocy szłam do łazienki i ledwo ustałam, bo tak mnie napieprzały. da się coś zrobić, żeby te paluchy nie obijały się tak o przednią część buta? nie ma jakichś wkładek na palce albo coś?

Gość ludzie boją się prawdy, hehe
ociąć paluchy

hmmm....ja mam tylko taki problem , ze mi w 2 palcu o 1 kostkę obciera, czasem też buty są tak jakby za niskie i nie w pzanokcie ciną , ale nie mam siniakó i daję radę musisz chyba kupowąc jakieś szersze buty, coś zrobić zeby wyprostować te palce, są specjalne przyrządy do prostowania, na noc się zakłada je, a od czego masz takie skrzywione palce??

Gość koślawy paluch
chętnie bym obcięła, bo w końcu przestałabym płakać, że mam przez nie brzydkie stopy. ale jak ja wtedy będę w sandałach chodzić i w ogóle chodzić 😭

moze sa za male?? moglas wieksze kupic...moze by bylo lepiej a moze sie rozciagna jesze troche...

Gość koślawy paluch
właśnie to jest mój drugi problem - mam taką niewymiarową stopę, że buty są albo idealnie dopasowane i wtedy mnie właśnie uciskają, albo w ogóle o pół numeru za duże i mi stopa lata, można się pochlastać. i to pewnie stąd i te siniaki, i te bóle, i halluksy, które pewnie zaraz mnie dopadną 😭

Gość koślawy paluch
ogólnie to morał z mojego wywodu taki, że jedyne buty, które mogę nosić to te odkryte, adidasy albo wysokie obcasy, w których nie chadzam, bo mi kręgosłup pęka :P a te baleriny to fakt, buty dla masochistek, bo koleżanki też narzekają. ale tylko ja mam problem takiego kalibru, że wyglądam jakbym z wojny piechotą wróciła :(

Gość ludzie boją się prawdy, hehe
No cóż, nie chcę być chamem, ale tak to jest jak córcia hrabiny próbuje wcisnąć się w buty kopciuszka :) Widocznie to obuwie nie jest przeznaczone dla twoich stóp.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
upośledzone palce !!!!!!! dawno sie tak nie usmiałam

Gość gość
Może baletki to nie buty dla Ciebie? Ja z nich zrezygnowałam, bo strasznie bolały mnie stopy, miałam halluksy i musiałam mieć operację. Teraz jest już dobrze, więc jakbyś szukała ortopedy, to idź do HalluxCenter w Poznaniu :)

Gość gość
skasować reumatyzm albo zmienić kierunek

Gość gość
tez bylam w hallux center i dawno nie spotkalam tak kompetentnego lekarza, po operacji nie bylo zle szkoda wogole czekac na nfz

Gość rafciu
Balerina 2017 dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Balerina_2017 Jedenastoletnia sierota Felicja ucieka do Paryża, by zostać baleriną w operze. Tam trafia pod opiekę byłej gwiazdy baletu.