Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obserwacje z poznania

słońce wyszło, dziewczyny sie rozbieraja - WNIOSKI

Polecane posty

Gość obserwacje z poznania
a poza tym napisalam o tym ot tak, obserwacje i tyle skoro dla niektorych to sprawa zycia i smierci, niech sie bulwersuja :)

ale teraz trudno jest walczyć z cellulitem ponieważ żywnośc jest tak chemiczna ze nie da sie z tym wygrać. Jedynie 5% kobiet nie ma cellulitu- genetycznie. Ja tak samo biegam, jezdze na rowerze, zdrowo sie odżywiam, masaże pod prysznicem i co? Mam :) także nie krytykuj ze nie uprawiają sportu bo mozesz sie pomylić, a nigdy nie wiesz kiedy to dziadostwo sie ciebie czepi :)

Nie rozumiem tej napaści na autorkę topiku .... czy ona powiedziała coś nie tak ? dążymy do "wzorców" amerykańskich, na śniadanie nie ma czasu, zjada sie coś w biegu, hamburger, pizza, czekolada, i potem są efekty w postaci nadwagi i celulitu... Przecież autorka nikogo nie obraziła, ani nie wymienia z imienia i nazwiska, tylko przekazuje ogólne spostrzeżenia jakie poczyniła na wycieczce rowerowej .. czy to są złe spostrzeżenia ? Ty źle że doradza kobietom, żeby zaczęły upawiać jakiś sport ? ruszać się? Ubranie sobie bluzki za małej o 3 rozmiary i spodenek zbyt obcisłych nie jest jakimś manifestem dobrego samopoczucia i akceptacji samej siebie, tylko albo wynikiem po-zimowej nadwagi, albo brakiem samokrytyki. I nie wiem jak niektóre panie tutaj, ale jak dla mnie przesada jest niezdrowa w każdym wydaniu, a wylewający się tłuszcz z za małych ubrań po prostu wygląda nieestetycznie.

do BIZONICA - widzisz, Ty masz np pecha, uprawiasz sport, a celulit jak był tak jest .. ale w większosci przypadków to wina siedzącego trybu życia, złego odżywania, przekąsek w postaci pączka czy batonika, nadmiaru kawy i używek ... i sądzę że do tych kobiet był skierowany post autorki.

jakby dziewczyny wzięły się za spacery lub lekkie sporty to 90% otyłych kobiet wyglądałoby jak przeciętne dziewczyny. Nie oszukujmy się to wina obżarstwa. oczywiście dziewczyny uwarunkowane tłuszczykiem genetycznie to inna sprawa. więc nie prujcie po autorce :)

a no mam i znam duzo dziewczyn które mają tak samo. A co lepsze. Moja mam wychowywała sie na wsi- żywnosci mieli swoją. Wszystko- mięso, drób, owoce, warzywa. Nie miala celulitu aż do ciązy i gdy przeprowadzila sie do miasta. Takze nasza zywnosc tez jest tego powodem :)

aaa i mama nigdy nie uprawiała zadnego sportu :P jedynie przerzucanie ziemniaków :classic_cool:

Gość lenn23
Autorko, zal ci dupe sciska, ze sama nie mozesz ubrac krotkich spodenek?:D Rowniez mieszka w Poznaniu i widzialam dzisiaj mnostwo zgrabnych kobiet z gladkimi nogami, nie zazdrosc tylko sie bierz za siebie!

Gość kup pan cegłę
A ja mam zajebiste ciało, jestem umięśniona i zgrabna, nie mam cellulitu. I co? Chodzę ubrana od stóp do głów i się gotuję :O A wiecie czemu? Bo mam cholerną łuszczycę, i nawet jak nie widać akurat, to mam plamy po leczeniu, wygląda to jak źle rozmazany samoopalacz. I wszyscy się gapią. Nienawidzę lata. Nawet nie mam pół metra ogródka, żeby się w nim poopalać, jedyne momenty, kiedy mogę bez obaw chodzić rozebrana, to te u siebie w domu. Nawet nie macie pojęcia, jakie to nieszczęście. Wolałabym mieć cellulit niż to.

No tak. Przypadkiem jej wchodziły pod koła laski z celulitisem. Ha ha dobre... Najlepiej krytykować wszystkich do okoła nie ważne. Jak jest nawet szczupła to krzywo chodzi albo nawet jak grubsza założy coś normalnego na siebie to że wygląda jak wieśniara itd. Zawsze takie jak autorka znajdą tysiąc różnych niedoskonałości kobiet zeby skomentować.

Gość koiko
no tak W poznaniu mieszkaja same z celullitem:)..i poprzedniczka ma racje Luszczyca latem to dopiero bol i problem...cellulit to pikus,maly pikus..

Gość (thy)
No niestety-i brak samokrytycyzmu to choroba Polek 21 wieku...czasami aż się za taką babę wstydzę, po prostu szok, idzie dzisiaj taka w Warszawie: obowiązkowy balejaż, z czarnymi odrostami, ciało mówi: 'pochodzę z solarium', bluzka za pępek, brzuch się wylewa i krótkie szorty, a z tyłu masakryczny cellulit, a spodenki przyciasne co najmniej o rozmiar...I ona niby chce ładnie wyglądać? Głupotą jest myślenie, że im mniejsze ubranie, tym atrakcyjniejszy ubiór...no ale cóż takim kobietom po prostu brakuje elegancji- nie chcę szufladkować, ale zazwyczaj to są żony osiedlowych dresików, matki co najmniej trójki rozwrzeszczanych bachorów, które skończyły edukację na poziomie liceum i żyją z zasiłku...niestety, taka klasa, nikt tu się nie czepia tuszy, ale ludzie, odrobinę samokrytyki, nikt nie musi oglądać waszego sadełka...naprawdę wystarczą chociaż odrobinę dłuższe spodnie, czy bluzka. :)

Gość też pochodzę z Poznania
Uważam, że to jestmiasto lasek (szczupłe figury, małe cycki, taki typ dominuje). Widzę wyraźną różnicę, bo tu gdzie teraz mieszkam, dziewczyny są bardziej krępe i można by się do figury przyczepić. Ale za to mają duże cycki :) Zawsze można coś ładnego znaleźć. Albo możma z rowerka wypatrywać cellulitów i nieistniejących grubasek :P Co kto lubi.

Gość Gocha WLKP
a ja mam w dooopie co inni o mnie myślą :D będę się ubierać jak mi się podoba:D

Gość (thy)
śmiać mi się chce, jak czytam, że gdzieś jest więcej lasek, grubych itp :D to tak jakby powiedzieć, że w polsce więcej osób chodzi w niebieskich sweterkach, a w anglii w czerwonych.

Gość likto34
ja tez mam w dooopie:) jest goraco i nie bede sie grzac w czarnych dlugich portkach bo sie komus moi cellulit nie podoba A mi sie nie podoba np.czyjs ryj..:)

Dokładnie niech dziewczyny chodzą ubrane jak chcą. Nie no dziewczyna która ma celulitis ma nosić zakrywajace ciuchy, pocić się przy 35stopniowym upale. A takie plotkary które krytykują zaraz powiedzą że ubrała się jak idiotka w taki upał. I tak źle i tak nie dobrze. Takim nigdy nie dogodzisz. Jak nie chce patrzeć na celulitis taka to niech nie wychodzi z domu! Proste! Bo po ulicach nie chodzą same modelki idealnie ubrane do swojej figury.

Zamiast tak marudzić o tym cellulicie to chyba można się trochę wziąć za siebie? Nie mówię o jakimś katowaniu się dietami czy Bóg wie czym. Ale przecież są spa na wyciągnięcie ręki, sa gabinety kosmetyczne, które oferują programy takie jak Stop - Cellulit, które podobno w znacznym stopniu usuwają cellulit. A z drugiej strony warto nabrać trochę zdrowego dystansu. Prawda jest taka, że nawet chude osoby mają cellulit w dzisiejszych czasach i wytykanie się nawzajem palcami nie przynosi niczego dobrego.

Gość kalina gość
kicia niemiecka gepardzia ? moge siedziec tylko na go na swojej działce ? tam mam spokój i nikt mie nie podglduje bo pełno drzew na tomiast w polsce opalaja sie na go w lasach smiejac i patrzac sobie

Gość gość
mam na imie inaczej ,ale krotkich spodenek nie ubiore ? ludzie sie na go kapia i na go chodzą po lesie i po parkingu gdzie kiedys tirowki stało w polsce ?to co ludzie wyprawiaja w polsc jak w niemczec

Gość gośćkalina
ja kicia gepardzia sie nie bede opalac nie przy tylu ludziach ? nawet jak by było 40 stopni ?mam swoje zasady ? to skandal co ludzie robia w polsce ? moze nago zaczna po miescie spacerowac jak w niemc

Gość gość
Jeb***suk*nie wrzucaj wszystkich do jednego worka! Ja man guza w przysadce mózgowej i musze brać lek po którym się tyję mimo diety i ćwiczeń nawet byłam u dietetyka, więc spier***z tymi mądrościami, ty głupia dziw**!!!!!!!!!! najlepiej jakby każdy miał na czole napisane, co komu dolega, zamknij się w domu!