Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona ;(

Mam guza

Polecane posty

Gość Ona ;(

Witam wszystkie użytkowniczki tego forum. Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Otóż mam guza na wardze sromowej większej niedaleko pachwiny. Guz jest wielkości fasolki, jest twardy, ale nie boli (chyba ze go gdzieś mocno przycisnę np. jeżdżąc długo na rowerze). Wstyd się przyznać, ale mam go już od jakiegoś czasu. Jednak wcześniej nie interesowałam się swoją intymną sferą aż tak bardzo i był on mniejszy. Dzieląc się swoim problemem z rodzicielką stwierdziła, że to pewnie nic poważnego i dać sobie z tym spokój. Jak myślicie co to może być? Czy któraś z Was miała takie coś? Czy moja mama ma rację? Co mam robić? Pomocy!

Gość DelFFFinek
moze zylakisromu... poszukaj na googlach

Gość liliputka111
miałam tak, idź do dermatologa, od razu mówię że ginekolog Cię odeśle. U mnie to był tłuszczak, nic groźnego, może być też kaszak czy cokolwiek innego.Idź do lekarza, nie ma czym się przejmować ale lepiej to wyciąc. W nieczuleniu miejscowym, nic nie boli

Gość lili kalen
tak miałam. moze masz zapalenie gruczołu Bartolina. zainteresuj sie tym w koncdu i dz do lekarza da ci masc i po ptokach, a nabawilas sie m.in. jezdzac na rowarze (tzn. mozna, ne jest to reguła)

Gość Ona ;(
Nie to raczej nie to. Wszędzie piszą, że objawia się to opuchlizną wargi sromowej większej lub bezpośrednim wyjściem tzw. pajączków. To jest taki twardy guz jakby jakiś kamyczek czy coś w tym stylu wielkości fasolki. Ogólnie nie bolesny chyba, że się mocno przyciśnie. Nie pęka nie krwawi, jest pod skórą, więc oprócz wybrzuszenia nic nie widać. Żadnych zaczerwienień, białych bąbli, wysypki, swędzenia, pieczenia, krost. Nic po prostu normalna skóra.

Gość Ona ;(
Dzięki dziewczyny :*

Gość Ona ;(
zapalenie gruczołu Bartolina i kaszak odpada. Może to tłuszczak, ale z kolei piszą, że guzek jest miękki, mój nie jest zbytnio miękki. ;(

Witaj. Też miałam takiego "guzka" w lewej pachwinie identycznie bolało jak przcisnełam i ginekolog mi powiedział że czasem tak sie dzieje z golenia i przepisał mi maść OXYCORT jest to tylko na recepte także i tak bedziesz sie musiała wybrać do swojego/swojej. Smarowałam i chyba po 3-4 dniach mi juz zeszło . Pozdrawiam

wogłaś mieć wrzód, który teraz sie "zbił" i nie masz w srodku ropy a martwiczą tkanke. ogólnie i tak należy pójść do lekarza.