Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znany kurdupel z for

Instruktor nie dał poduszki, nawet nie pozwolił podnieść fotela :(

Polecane posty

A już byłem tak blisko... mam 169 cm wzrostu, wiem że jak na kolesia to to żałosny i bardzo skrajnie niski wzrost. Od lat mam przez to problemy ze zrobieniem prawka, niedawno dopiero wpadłem na pomysł że pójdę na jazdy z poduszką i będę widział wszystko dobrze! Już miałem dogadane z właścicielem szkółki że przygotują dla mnie poduchę i gdy podniosę maksymalnie sobie siedzenie to będę wszystko widział. A instruktor w ogóle nie wziął ze sobą tej poduszki i mało tego - nie pozwolił mi nawet podnieść fotela :( Uznał że nie muszę widzieć maski, że taka pozycja wystarczy by manewrowy pokonać... ale co z tego? Jak ja wyglądam w aucie kiedy nie podniosę sobie siedzenia... JAK DZIECKO !!! Wyobrażacie sobie kurdupla jadącego nisko, toż to policja od razu może zatrzymać!! Uważam, że jak koleś jest tak bardzo niski jak ja, to powinien maksymalnie mieć fotel podniesiony choćby dlatego, żeby wyglądał w ruchu normalnie, a nie rzucał się w oczy :( Niestety, instruktor tego nie potrafi zrozumieć mimo że sam jest podobnego wzrostu co ja (co mnie dziwi, bo gdzieś czytałem że aby być instruktorem wymaga się aby facet miał minimum 170 cm wzrostu)!! Czy powinienem zmienić instruktora na wysokiego? Może jak zobaczy że jestem taki bardzo niski to sam powie, abym podniósł fotel możliwie najwyżej? Sam już nie wiem kurde, tyle problemów z tym prawkiem mam przez ten piepszony wzrost... :(

Gość aleeeeeeeeeeee
ale przezywasz... a co maja laski powiedziec, niektore sa nizsze niz Ty, nie panikuj tylko rób to prawko

Gość Martusia Krygierowa
Według mnie dziecko, w ogóle nie powinieneś nawet myśleć o prawku!! Kolesie poniżej 170 cm nie nadają się do jazdy samochodem, a już ogóle nie powinni mieć dziewczyny i uprawiać sexu, bo jeszcze sobie krzywdę zrobią :(

Gość Martusia ma rację
Koleś nawet centymetr niższy niż 170 cm powinien mieć ustawowo zabronioną możliwość robienia prawka i uprawiania sexu !!!

Wiedziałem że tak będziecie pisać :( idę spać! Dobranoc

Gość koleś pierodlisz piedru pierd
ja mam 165 cm i jest ok więc o co chodzi? i jezdzę renówką kangoo :D

sory mam jakieś 162cm i bez problemu zrobiłam prawko... Koleżanka ma 152cm i zdała za pierwszym, wiec co z tego...

Gość pkliopk
a tam sraj na nich wszystkich :P przeciez chyba masz 2 ręcę sprawne więc nie rozumiem. kładziesz sobie pod tyłek poduszke , bierzesz fotel do góry/ przodu i jedziesz. :)

Gość drytytytyny
o ja cie pieprze, ze bedziesz wygladal jak dziecko??? a to ty myslisz, ze kierowcy innych aut nic innego nie robia tylko rozgladaja sie dookola po kierowcach samochodu? buhahahahha

Gość znany kurupel z for
Kierowcy może i nie, ale jakby zobaczył mnie jakiś policjant (albo niedajboże młoda policjantka), to z pewnością by mnie zatrzymali i by mi się nieźle dostało. A co do niskich kobiet, to dajcie spokój... każda laska bez problemu pojedzie, u kobiet niski wzrost jest normą, ale od facetów się wymaga i aby kierowca był naprawdę dobry, nie może mieć ani centymetra mniej niż 170 cm!! To wiem na bank :(

co za bzdury wypisujesz, kurduplu! Mam kolege, z bieda jest o 1 cm wyzszy ode mnie- mam 163 cm wzrostu) i jezdzi Tirem. Wiesz, jest takie przyslowie- zlej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy. Albo drugie- jak ktos plywac nie umie, to mowi, ze woda za rzadka.

Gość znany kurupel z for
Marna prowokacja babaruda!! Aby facet mógł jeździć Tirem, to MUSI mieć minimum 170 cm!! Takie są przepisy i jeśli jest niski i nie ma 170 cm to go nawet nie dopuszczą, aby mógł robić aktegorię C!! Więc nie piepsz głupot!!!

nie piepsze, co najwyzej moge pieprzyc, ale to nie tutaj. Facet ma prawo jazdy od wielu lat, moze w tej chwili sie zmienily przepisy. Ale nie zdanie egzaminu bez podusi i plakanie, jaki to masz problem, nie widzac maski auta- zanujace. Ja zdalam egzamin za pierwszym podejsciem, po prostu nie masz jeszcze za wielkiej wprawy i moze za duzego talentu do prowadzenia auta tez, wiec tlumaczysz sie brakiem poduszki. Co do podniesienia fotela kierowcy- zanim ruszysz samochodem, musisz ustawic lusterka dla swojego zwrostu, by widziec co sie dzieje wokol auta, ale ustawienie fotela jest rownie wazne. Zdajac na placu manewrowym nie masz instruktora w aucie- wiec co gadasz, ze nie mogles tego zrobic?

Hm, moze to nie wszystko, ale tutaj nie ma zadnej wzmianki o wzroscie kierowcy Tira: Prawo jazdy na TIRa Aby kierować TIRem potrzebne jest prawo jazdy kategorii C+E. Jak zdobyć takie prawo jazdy? Najpierw musisz zdać na kat. C. Nie liczy się wiek (trzeba mieć 18). Musisz mieć kat. B oraz przejść badania lekarskie. Potem robisz kat. C+E. Wymagania: kat. C oraz badania lekarskie. Okulary nie są przeszkodą. I masz w kieszeni prawko C+E. Ale to nie wszystko.... Musisz jeszcze przejść badania psychotechniczne oraz kurs na przewóz rzeczy. Najtrudniej z tego wszystkiego jest zdać egzamin na C+E oraz badania psychotechniczne. Kurs na przewóz rzeczy to formalność. Teraz o cenie: prawo jazdy kat. C- ok. 1600 - 1700 zł, kat. C+E 1600-1700 zł, kurs na przewóz rzeczy ok. 800 -900 zł, badania psychotechniczne to ok. 80 zł + łapówa jak będzie coś nie tak ok 100 zł w kopercie. Teraz jeszcze egzaminy: kat C - 182 zł, C+E - 195 zł. Jeśli zdasz za piątym razem obydwa (najgorszy wariant) to musisz dokupić dodatkowe szkolenie po trzecim niezdanym egzaminie. W przypadku kat. C - to ok. 300 zł, a w C+E to 400 zł. Więc razem Cię to wyjdzie ok. 4577(przy szczęściu) - 7085 (przy pechu) zł. Trzeba założyć najgorszy wariant i przygotować się na niego. Jeśli byś zdawał dziesięć razy (takie przypadki się zdarzają) to sobie policz, po każdym trzykrotnym niezdaniu - dodatkowe szkolenie, a po sześciu miesiącach powtórka z egzaminu teoretycznego (22 zł) - dotyczy kat. C. Tak, że może Cię to nawet wyjść dziesięć tysięcy. Ale jeśli zamierzasz pracować jako kierowca, to się opłaci, bo taki zawodowiec w transporcie międzynarodowym (TIR) a zwłaszcza w Anglii zarabia dobrze. Więc zwróci się szybko. "Jedyne" minusy, to: wieczna nieobecność w domu, życie tułacze oraz stres związany z ruchem drogowym i potencjalną kolizją.

Widocznie przepis o minimalnym wzroście 170 cm jest TAK OCZYWISTY, że nie było potrzeby o tym pisać!! W końcu 99 % MŁODYCH facetów w naszym kraju ma normalny wzrost powyżej 170 cm, tylko naprawdę wybryki natury (jak na przykład ja) są niższe niż 170 cm!! Osobiście NIE ZNAM faceta w moim wieku (a mam 25 lat) albo młodszego, który by był mojego wzrostu lub niższy!!

wiesz, oczywiste jest to, ze koszykarzem nie zostaniesz ;-) Jesli chcesz zostac kierowca Tira, to daz do celu, nie opieraj sie na tym, co ktos Ci powiedzial. Pojdz do lekarza, wystawiajacego zaswiadczenia lekarskie dla kierowcow zawodowych i nie lam sie od razu. Nabieraj wprawy w prowadzeniu auta, zdaj to cholerne prawo jazdy i jezdzij. Jesli bardzo chcesz, to zdobedziesz kat.C i uda Ci sie zalapac na Tira! W koncu brakuje Ci tylko 1cm, to niewiele- mozesz podczas mierzenia wzrostu wyciagnac sie troszke do gory i juz masz 170

A na co mi kategoria C? Ja w ogóle nie przepadam za samochodami, źle się w nich czuję (przez niski wzrost), a prawko MUSZĘ zrobić, bo mam już skończony kurs i w ogóle pracy nie znajdę żadnej, jak nie będę miał prawka!! To chore ale tak jest. Pracodawcy bardziej patrzą czy kandydat ma prawko, a dopiero potem czy jest wykształcone i jakie ma umiejętności 😠 A ja jestem bardzo niski, mam zakola, fatalną budowę i wątpię abym dostał dobrą, dobrze płatną pracę!! A prawo jazdy pzrez mój wygląd również ciężej będzie mi zdać, bo jak niedajboże trafi się młoda egzaminatorka na egzaminie to za sam wzrost i wygląd może już mnie gorzej potraktować :( Taka prawda!!

Mam 163cm wzrostu i 20 lat i co najlepsze tez jestem facet:D zdałęm bez problemu wydaje mi sie ze powinienes udac sie do odpowiedniej instytucji ( poradnia psychologiczna)

Gość dimon
znam dwóch, obaj w okolicach 160 cm i nie mieli problemow w jazda samochodem, wiec po co pierdolic. jeden jeździ na codzień fordem transitem lub boxerem

jaki tam niski wzrost? ja jestem nizsza. No tak, ale mnie wolno, bo jestem kobieta. Gosciu, masz straszne kompleksy, brak poczucia humoru i dystansu do siebie. To Twoje problemy. Ten wyzej ode mnie ma racje- potrzebujesz wsparcia. Fachowego.

Oczywiste że koszykarzem nie zostanę i nie tylko!! Nie zostanę również: policjantem, żołnierzem, ochroniarzem, strażakiem, strażnikiem miejskim i żadnym innym mundurowym, gdzie wzrost faceta musi być większy niż 175 cm!! Poza tym nie zostanę nigdy kochankiem nic nie płacąc!! Jedyny sex jaki mogę z kobietą uprawiać to sex w agencji towarzyskiej z prostytutką. JESZCZE NIGDY nie spotkałem się z faktem, żeby dziewczyna oddała się kurduplowi poniżej 170 cm z zakolami i niezbyt fajnym wyglądem. Taka prawda!!

Gość bele de jour
ty wiesz co najlepiej zacznij przepraszac, ze zyjesz. Facet a taka pierdola:o

e tam, ja mam znajomego, co kosi laski, jak popadnie. Maly- mniejszy ode mnie, co za tym idzie- rowniez od Ciebie, ale podchodzac do laski wali teksty typu- mala, dasz, jak podskocze, puszcza oczko i umie ja rozbawic. Zaden atrakcyjny gosc z niego, tez ma zakola, malo atrakcyjna sylwetke, tylko wyrobil sobie dobra gadke- to jego atut. Ucz sie, maly, a nie becz nad soba. Maly i brzydki moze miec tez swoje zalety, tylko musi nad nimi popracowac, by zaprzeczyc regule, ze maly jest zlosliwy, bo ma serce blisko dupy.

a i z tym strazakiem tez nieprawda- ten moj znajomy jest strazakiem, ale bardzo sprawnym fizycznie, mimo tuszy i nieatrakcyjnego wygladu :-)

Zarwanie laski, a uprawianie z nią sex to 2 inne sprawy!! Brzydki i niski jest fajny dla laski, ale kiedy przyjdzie pora się rozebrać i iść do łóżka, to już nie jest tak pięknie i różowo :( Laska oczekuje żeby facet był silny, miał mięśnie, duże stopy, fajne włosy i wzrost!! Oczywiście jak facet tego nie ma to może być fajny z charakteru ale co to daje, skoro sex z takim g... będzie ani trochę przyjemny? :( Ja tam wolę zapłacić i iść do kobiety-zawodowca, która zrobi to ze mną, bo to jej praca :) Poniżej 170 cm facet z zakolami i nieatrakcyjny powinien tak właśnie robić!! A dziewczynę mógłbym mieć, owszem, ale żadnego sexu z nią, nie z takim wyglądem i wzrostem!! Myślę że teraz wszystko jest jasne i nie będę musiał się powtarzać :)

Gość ale to juz byuo 0/10