Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska zoska

depresja...

Polecane posty

Gość ciekawska zoska

witam ,mam pytanie odnośnie depresji...Ktoś z Was się może leczy/ł? jak wygląda takie leczenie?podejrzewam u sibie początki....Boję się...

Gość SSRI
Ja mialam, leczylam sie lekami...leki i psychoterapia lecza to swinstwo, jakie masz objawy?

Gość ciekawska zoska
ciągle płacze np.....o byle ocś ktoś mnie spyta a ja płacze... nie interesuje mnie np.kolor ani marka nowego auta,mąż wczoraj mówi:wybieraj gdzie jedziemy na wakacje....a mnie ,brzydko mówiąc wisi to wszystko....:(

Gość Serotoninek
Witam, jest wiele rodzajow depresji. Opisze Ci moj przypadek (depresja na tle nerwicowym), ktory zaczal sie niecale 3 lata temu (pazdziernik 2007). Otoz zaczelo sie od ogolnego obnizenia nastroju i dziwnych uciskow na sercu. Badanie usg wykazalo, ze serce mam jak dzwon. Tymczasem nastroj sie pogarszal, moja samoocena tak spadla, ze nie mialem ochoty z nikim rozmawiac bo nie mialem nic do powiedzenia. Bylem zalamany, w ciagu dnia mialem nawet kilkadziesiat razy napady placzu i wysokiego cisnienia. Robilem sobie wyrzuty o to, ze dawniej pilem duzo alkoholu i nie stronilem od innych uzywek, wmawialem sobie ze zrobilem z siebie wraka. Kiedy przyszly samobojcze mysli, postanowilem zglosic sie do poradni zdrowia psychicznego. Wzialem skierowanie od lekarza rodzinnego i sie tam udalem. Pani psychiatra przepisala mi lek seronil (odpowiednik prozaca) w dawkach 20mg/dzien. Po 2 tygodniach zaczelo sie poprawiac, po miesiacu bylo calkiem dobrze, jednak trauma jaka przezywalem przez pol roku dawala sie we znaki jeszcze lekko przez nastepny rok - po prostu balem sie, ze choroba wroci. Teraz jem dawki 10mg i prawdopodobnie bede musial to leczyc przez cale zycie, bo kazda proba odstawienia lekarstwa konczyla sie ponownym obnizaniem nastroju i samooceny. I pragne dodac, ze od momentu kiedy jem te tabletki zyje mi sie o wiele lepiej niz przed zachorowaniem na depresje:D Fluoksetyna wymiata, malo szkodzi zdrowiu i sprawia ze czlowiek ma wiecej serotoniny. Jej dzialanie polega na odzyskiwaniu serotoniny, ktora miala byc wydalona z organizmu, i ponownym jej spalaniu. Czyli po prostu lek CUD :) pozdrawiam i polecam udanie sie do psychiatry

Gość SSRI
zoska, w taki razie biegnij szybciutko do lekarza, nie czekaj, im szybciej sie za to wezmiesz tym szybciej wyleczysz...