Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to wygląda????

Biopsja u 2-latka

Polecane posty

Gość jak to wygląda????

Biopsja cienko igłowa, bo tak powiedziała mi laryngolog, która skierowała nas do poradni hematologii i onkologii dziecięcej. Czy moje dziecko bardzo będzie to przeżywało? Jak wygląda taka biopsja jeżeli chodzi o dzieci? Córka boi się igieł i wszystkiego co jest z wiązane ze szpitalami, dlatego obawiam się, że tak łatwo nie będzie zrobić jej tej biopsji, a jest to bardzo konieczne. P.s mój brat robił sobie kiedyś biopsję z racji powiększonych węzłów chłonnych i był to raczej zabieg wycięcia węzła do zbadania, a nie nakłuwanie i teraz sama nie wiem.

Jeżeli córka sie boi to poproś lekarza żeby na czas badania podali jej jakieś środki uspokajające. Napewno wszystko będzie dobrze, musisz byc silna.

Wycinanie owszem, ale za pomocą właśnie grubej igly. Nie jest to bolesne, ale dla dziecka może być "przerażające" przez igłę.trzymajcie się.

Gość jak to wygląda????
Dla mnie jest przerażające, więc co dopiero dla niespełna 2-u letniego dziecka.

dlaczego takim małym dziediom nie dają lekkiej krótkiej narkoazy? w ógle dziwne ze tyle strasznych zabiegów robi sie na zywca

Gość jak to wygląda????
Właśnie też się nad tym zastanawiałam, ale sama nie wiem. Na 15 mamy umówioną wizytę w tej poradni i się wszystkiego dowiem, ale jak kurde od razu będą ją kuli. Strasznie się boję, a jeszcze bardziej wyników :(

Gość jak to wygląda????
kłuli*

Gość mała dziewczynka alinka
moja córka miała robione badania ( miała trochę ponad rok) tomograf komputerowy i rezonans magnetyczny i podali jej znieczulenie ogólne , może Twojej córci przy takim badaniu tez podadzą ...

Gość jak to wygląda????
Mam taką nadzieję, bo jej rozpacz będzie dla mnie straszna.

Gość mała dziewczynka alinka
doskonale cię rozumiem i musze powiedzieć ,że chyba rozpacz i tak cię nie minie , bo z kolei przy znieczuleniu muszą założyc wenflon a u takiego malucha to tez nie łatwe , mojej jak zakładali to tak krzyczała i się wyrywała ,że do dzś to pamiętam (minęły dwa lata) ja miałam chyba w oczach jakies mordercze instynkty widoczne bo mnie wyprosili za drzwi mąż z córka został