Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matematykkkk

Korepetycje z matematyki - dobry pomysł na biznes?

Polecane posty

Gość matematykkkk

Witam, Jestem 4 lata po studiach na kierunku Matematyki spec. Informatyczna. Obecnie prowadzę własną działalność gospodarczą - zarabiam na razie mało ale za to tak sobie zorganizowałem firmę , że poświecam jej średnio 1godzine w tygodniu zatem na brak czasu nie narzekam. W czasie studiów dorabiałem dając korepetycję z dobrym skutkiem bo uczeni przeze mnie maturzyści świetnie zdali mature i dostali się na studia a ja często byłem polecany by kogoś kolejnego uczyć. Miałem kilku stałych uczniów(4-5) i kilka osób raz na jakiś czas. Jak na tamte czasy studenckie zarabiałem całkiem sporo. Później po studiach poszedłem do pracy od 8 do 16 w dużej firmię (bo tak trzeba?!)ale za smieszne pieniadze bez możliwośći rozwoju - przepracowałem tam 2 lata. Teraz myślę by zająć się korepetycjami profesjonalnie łącznie z kursami grupowymi - mam warunki gdzie je prowadzić itd. Myślę o ulotkach - znajomy ma księgarnie i antykwariaty więc za darmo bede tam się reklamował.Do tego internet i lokalna prasa. Prosze pamiętać też o tym, że matematyka jest już obowiązkowa na maturze więc chetnych podobno jest sporo - ja bym celował w osoby co chcą np już od września przygotowywać się do rozszerzonej matury z matematyki. Jestem z miasta gdzie mieszka 400000 ludzi więc to całkiem sporo. Proszę o jakieś sugestie - może spotkaliście się z osobami dającymi korepetycje nie na zasadzie dorabiania ale jako swoje główne źródło dochodu. Wiem liczę się z tym, że w wakacje będę miał 1-2 uczniów ale znowu przed samą maturą słyszałem, że są korepetytorzy co pracuja od 8 do 20 non stop więc jakoś się to wyrówna z suchym okresem wakacyjnym - poza tym tez trzeba czasem odpocząć. Pozdrawiam, GB

można z czegoś takiego żyć tylko musisz mieć stałą minimalna ilość uczniów aby na ZUS i inne opłaty zarobić

Gość vzvbxbv
a jak sobie wyobrażasz uczenie od 8 do 20? przecież nawet maturzyści chodzą do szkoły, tylko bardziej że rok szkolny kończy się tuż przed samymi maturami

Gość asassdsdsd
sdsd