Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

naiwnaxd

czy obawiać sie ciaży ? pomocy

Polecane posty

nawet jak jestem po terminie miesiaczki? no fakt faktem stosunek moj był pozno.. niewiem co mam juz myslec... jutro jesli zrobie test bedzie wiarygodny?

Gość vfddhdf
Kup test o mozliwie najmniejszej czulosci w aptekach maja chyba od 20-25ml, a na necie nawet od 10, mocz musisz oddac do czystego pojemnika najlepiej plastikowego, ten 1 z rana :)

Gość vfddhdf
Aha i druga sprawa , mnie tez po terminie @ bolal codziennie brzuch przez pare tygodni (bo macica sie rozciaga w ciazy)

Gość vfddhdf
Naiwna a ile masz lat? Boisz sie potencjalnej ciazy?

ale test juz powinien wyjsc nie uwazasz|? a moj byl negatyw chociaz jak patrzylam pod kątem to taką pzrezroczysta druga kreske widzialam (ale pewnie sobie nie potrzebnie wkrecam). Mam 19 lat i tak boje sie.... rozstałam sie z tamtym chłopakiem...

Gość tutek-srutek
jak czesto sikasz to moze to oznaczac ciaze, niestety

Gość pozorymylą
tez czekam na @ ,powinien byc wczoraj i nic ,dzis kupie test

Gość pozorymylą
tez czekam na @ ,powinien byc wczoraj i nic ,dzis kupie test

Gość tutek-srutek
no i koniecznie zrob test z porannego moczu, jest najbardziej wiarygodny. Teraz musisz sie zastanowic, co dalej. Twoja decyzja i sumienie.

Gość vfddhdf
Kurcze przykra sprawa ;/ Oby to nie była ciąża. Kazda kobieta ma inaczej, ja nie chodzilam czesto sikac, bolal mnie tylko brzuch, piersi mialam male - chociaz troche bolaly, nie mialam mdlosci, jadlam normalnie.. dopiero po paru tygodniachdostalam silnej zgagi i przez to rzygalam jak swinia, nic nie moglam jesc i schudlam, a teraz to mi przeszlo i jem juz normalnie tyle ze troche dziwnie.. kilka dni pod rzad omlety, albo frytki, albo drozdzowki :) ot takie zachcianki

tutek-srutek wiem o tym ale te siusianie to chyba w pozniejszej ciazy a nie na poczatku?

Gość vfddhdf
A ten test wykonalas w dniu spodziewanej @ czy kiedy?

Gość vfddhdf
Bo wiesz do zaplodnienia moglo dojsc np. 3/4 czerwca i komorka wedruje ok 7-10 dni zanim sie zagniezdzi i zacznie wyzwalac wiecej hormonu ciazawego, dlatego niekiedy trzeba poczekac kilka dni nawet po terminie @, mysle ze jutro jak zrobisz to powinien byc wynik prawidlowy, ale pamietaj ze z rana i jak najwieksza ilosc moczu

vfddhdf heh to niezle, a skoro jestes w ciązy to myslisz ze moje objawy tez o tym swiadczą ? bo ja niewiem juz

Gość vfddhdf
*ciazowego

Gość tutek-srutek
ja mialam sikanie na poczatku, niestety. Pozniej tez :-) Ale na samym poczatku ciazy moimi pierwszymi objawami byl metaliczny posmak w ustach i straszna tkliwosc i bolesnosc otoczek brodawek. Kazdy ma inaczej. Jesli to ciaza- wspolczuje...

Gość vfddhdf
Powiem ci ze ja w ogole nie dopuszczalam takiej mysli, przyszedl dzien @ a ja sobie czekam i mysle no nic moze sie przesunie tamta porzednia bylo rano to ta moze popoludniu, wieczorem tez nic, a moj facet przyszedl z pracy i mowi" co dostalas" a ja nie.. a on oo to bede tatusiem.. no ale ja nadal twardo wierzylam ze nie nie... no i mijaly dni.. i nic.. i potem zaczelam jednak wierzyc ze cos jest nie tak,. bo ja od samego poczatku kiedy dostalam okres, mialam regularne @ co do dnia! wiec pomysl co to moglo oznaczac? nigdy mi sie nie przesunela od tylu lat , a z toba jak jest?

Gość vfddhdf
Lepsze bylo to, ze np. jak dostawalam @ rano, to kolejna nastepnego miesiaca takze byla z rana, jesli nastepna dostalam wieczorem to kolejna takze byla wieczorem, wiec widac organizm zna swoj zegar biologiczny :) kurcze zrobilas tyle dni po terminie, ciezko stwierdzic, szkoda moglas zrobic z rana.. jesli jutro nic nie bedzie to mysle ze nie powinnas byc w ciazy

To niespodziaka i zaskoczenie co :) no ja tez mam regularnie co do dnia ;/ i dlatego własnie się boje

Gość vfddhdf
A druga sprawa, ze jesli mialas regularne to ciezko uwierzyc ze to nie ciaza, bo ja na swoim przykladzie juz w cuda nie wierze

Gość vfddhdf
A czemu sie rozstalas z chlopakiem jesli mozna zapytac

nie dorósł do związku.. kiedyś było super ale teraz to go zupelnie nie poznaje...i jedno wiem - napewno juz nie bedziemy razem..

Gość vfddhdf
Na stronie napisalas ze cykle masz 29dniowe, ost @ mialas 16 maja to @ spoznia ci sie dopiero 2dzien, a nie 4 :) dlatego test mogl wyjsc negatywnie..

Gość vfddhdf
Bedzie dobrze, nie ma co sie zamartwiac na zapas :) jutro zobaczysz z rana co wyjdzie i potem sie pomysli co dalej

weszłam na kalkulator online i wpisalam date 16 maja a wyskoczyło mi, że dzisiaj powinnam mieć 4 dzien cyklu ... to myslalam, ze tak to sie liczy heh...

Gość bfcbfgbfdx
a cholera moglam nie policzyc dni maja :) bo nie wiem czy ma 30 czy 31 to czekaj :P

Gość bfcbfgbfdx
Zgadza sie :P kalkulator ma racje :D