Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelikaaaa1

dieta?

Polecane posty

Gość angelikaaaa1

Cześć.Jestem matką dwojki dzieci.Mam 170wz i waze 77kg.W lipcu mam chrzest i musze wazyc maksymalnie 55kg - pozniej chce to utrzymac.Juz nie raz sie odchudzalam i wazylam 42-45kg (bylam za chuda,ale gdybym nie rozjadla sie ciastek nie wazylabym tyle co teraz)Moja standartowa waga to 60kg.Od 25maja pilnuje sie z tym co jem - jem malo i glownie warzywa.Piję cole (jestem uzalezniona),czasami redds'a,a oprocztego wodę i kawe.Waga mi spadła do tych 77kg.Od dwoch dni cwicze na orbitreku w pasie neoprenowym (wczesniej nie moglam bo mialam połóg)Jeżeli ktoś mialby pomysł jak szybko zrzucic te kilogramy to zapraszam - nie piszcie mi o efekcie jojo bo dobrze o tym wiem.

Gość sdfghj
42kg przy 170??? ja przy takim wzroscie waze 52 i jestem za chuda. boze lae paskudnie wygladalas bleeee

Gość angelikaaaa1
dalam tki temat,poniewaz to co robie trudno nazwac dietą,ale są upały i ciezko mi cos przełknąć w chwili obecnej.Kiedyś dwa lata stosowalam własną diete opartą na owocach i warzywach.Wtedy tez doszlam do 45kg ale poznalam swoego narzeczonego i nie wiem czemu zmienilam swoje nawyki zywieniowe.Poznbiej doszly ciaze i poleglam ;/

Gość no ga no gaa
w ciągu miesiąca chcesz schudnąć 22kg?? Chyba oszalałaś. :O Przerobiłaś juz jojo jak ta lala a i tak znów tak głupio robisz. Nie będę komentować dalej bo tu już tylko facepalm pozostaje.

Gość angelikaaaa1
nie przerobilam jojo - dwa lata zylam samymi owocami i warzywami i mi bylo dobrze,a że w ciazy mi to nie wystarczalo i sie roztylam to jojo zaraz?? Ja chleba nie cierpie,kasz tez,od ziemniakow sie tyje wiec ich nie jem...nie robie tłustych obiadow bo nie lubie stac przy garach,albo wrzucam na pare albo do garnka z wodą i gotuje.Wiec czemu ma byc niemozliwe żeby (daty nie znamy,ale chcemy w lipcu..jutro idziemy do kancelarii) schudnąć - przeciez dodatkowo chce cwiczyć.

Gość no sory....
ponad 20 kilo w miesiąc? zamów trumne

Gość angelikaaaa1
no dobrze - wiec ile moge schudnąć w ciagu miesiaca?

Gość angelikaaaa1
ja jestem osobą mlodą i mi latwo przychodzi schudniecie tzn przychodzilo..jakbym zobaczyla te 60 kg to juz bym byla dumna z siebie.Ogolnie chce nosic rozmiar 36/38 a nie 40 w ktorym obecnie chodze ;/

Gość no sory....
od razu inaczej mówisz. możesz założyć 36-38 za miesiąc. 1) zero chleba 2) zero słodyczy, w tym niesłodzona kawa i herbata 3) więcej warzyw i owoców, w tym wybieraj te z większą ilością błonnika (jabłka, fasola szparagowa, itp) 4) nie smaż mięsa, tylko piecz w piekarniku bez oleju, w przyprawach i w złotku, najlepiej drobiowe 5) a najlepiej zastąp mięcho rybą i piecz w piekarniku z odrobinką oliwy 6) zero ziemniaków, zamiast tego ryż ciemny, kasze, ale w małych ilościach 7) wyznacz sobie pore kolacji, zależną od tego kiedy chodzisz spać. tak ok 4-5 godzin przed spaniem nic już nie jedz, chyba ze krążka ryzowego jak nie wytrzymasz. 8) unikaj tłuszczów. im mniej tym lepiej - ale jak juz to oliwa, albo słonecznik, orzechy

Gość no sory....
aha, popijaj kefir ten o mniejszej zawartości tłuszczu, bo to wspomaga pracę jelit, i zamiast chleba, mozesz robic kanapki z chlebka ryżowego. Gwarantuję, ze będziesz zadowolona:)

Gość lalalilala
W miesiac mozesz 10kg zrzucic zdrowo, ale nie wiecej, bo twoj metabolizm tak zwoli ze potem powietrzem bedziesz tyla. Inna rzecz ze skoro bylas w pologu to kg powinny latwiej leciec, bo mozliwe ze masz jeszcze duzo wody w sobie po ciazy.

ja tez chce schudnac... tez jestem po ciazy :) obecnie waze 72 hg i mam 167 cm wzrostu.... cwicze od 2 tygodni regularnie na rowerku stacjonarnym.. i musze jakas diete zaczac stosowac....

Gość angelikaaaa1
19 maja urodzilam i niby dalej mam ten połóg bo on trwa 6tygodni,ale nie krwawie wiec sobie pozwolilam na lekkie cwiczenia 4o min tylko.Ja bym chciala przezucic sie znow tylko na owoce i warzywa,bo one dostarczzają wszystkich skladnikow,a przy tym cera się poprawia,jak narazie nie ciągnie mnie do niczego bo dostalam antybiotyk po ktorych umieralam.Mialam taką gule w przełyku,ze nawet malo co pic moglam.Teraz sie poprawilo,ale apetytu nie mam.Moim przeklenstwem jest cola,bo pije jej duzo i pewnie mniej bym wazyla gdyby nie ona.Przy dziecku tez mam trochę roboty,pozniej sprzatanie,znow dziecko i tak w kolko do przyjscia mojego faceta.Nawet jakby czlowiek chcial sobie cos przygotowac to nie ma kiedy.

Gość angelikaaaa1
ja mam 20 lat

Gość provokejszyn jak nic
co????? wazysz 77 kg a w lipcu chesz wayc 55????? chodzi ci o lipiec 2011? tak? a do tej co twwierdzi ze zdrowo mozna schudnac 10 kilo miesiecznie, to chyba na glowe upadals..,...no chyba ze ktos wazy 150 kilo no to moze 10 kilo na meisiac to jest zdrowo.......

Gość angelikaaaa1
pimpom.... pierwsze dziecko ma rok i od urodzenia jest na sztucznym,drugie niestety owinęło się pępowiną i 19 maja urodzilam martwe..... Ja ostatnio zjadłam selera calego i dwie pietruszki i do wieczora nic juz przełknąc nie mogłam - pozniej bylo za pozno na kolacje wiec poszlam spac.

Gość angelikaaaa1
pimpom... mi tez przykro..ryczalam jak bobr ale juz mi przeszlo,juz nigdy nie zdecyduje sie na kolejne dziecko bo wytrzymac to psychicznie jest naprawde bardzo ciężko - jeszcze przed pochowkiem ksiądz powiedział 'jaki biedny aniolek' i juz wszystkich te slowa zalatwily ;(

Gość angelikaaaa1
pimpom..chyba diety dla kobiet z dziecmi nie istnieją...mi z moim 12 miesiecznym dzieckiem ciezko wstawic wode na herbate,bo sam chwile nie poczeka,niczym sie nie zajmie tylko ryczy w nieboglosy.A jak go wzielam za reke do kuchni to mi gaz porozkręcał i tyle.Dzisiaj mam luzniejszy dzien bo maly mi spi juz trzecia godzine,a obiadu wstawiac nie musze bo jest zupa z wczoraj :)

Zdrowo to w miesiac mozna zrzucic 4-5kg, a nie 10 czy 20...