Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Falski

Czy uwas w pracy sa jakieś wytyczne

Polecane posty

Gość Falski

odnośnie ubioru letniego czy nie ?

U mnie nie, ale ja pracuję w nietypowy sposób i nie mogę się roznegliżować, bo zwyczajnie nie mogłabym pracować.

Gość cfvvbnnm,
U mnie nie można nosić bluzek na ramiączkach,mini,odkrytych pępków.Wskazane rajstopy ,nawet w letnie dni..

u mnie tak nie jest to może swoisty dress code ale nie mogę mieć odkrytych ramion (typu bluzeczka top na ramiączkach), zbyt głębokiego dekoltu, brzucha na wierzchu i kiecki ledwo zasłaniającej zadek

Gość kkarrolinka
ja naszczescie mam super dyrekcje i nie ma wytycznych.. oczywiscie nie zalozyłabym spodenek jeansowych ale sukienki mozna i japonki nawet

Gość u mnie panowie nie mogą
nosić krótkich spodni, muszą być długie. Nie ma wytycznych jeśli chodzi o kobiety, my same dbamy o to by nie ubierać się wyzywająco:D

Gość bukaa
U mnie nie, ale wszyscy mają wyczucie w czym wypada się pojawić w pracy a w czym nie.

Gość kkarrolinka
nawet p.dyrektor nosi sandalki i bluzki na ramiaczka

Gość kkarrolinka
ale jak jest taki skwar to trudno sie pocic w spodniach

Gość Trząchnij mu gałęzią
te zatrudnione z przyjemnością powinny bez majtek do pracy przychodzić.

Gość magdalenka:)
Niestety tak, moja zmora w lato - pełne buty :/ Poza tym zadnych głębokich dekoltów, spódniczek mini :) A faceci to tylko w garniturach :)

u mnie nie ma żadnych wytycznych ale każdy z nas wie że praca jest pracą a nie wyjściem na plażę i każdy ubiera się stosownie ...nie ma jakiś wyzywających dekoltów ...krótkich spódnic i spodenek ...

Gość cfvvbnnm,
Coś kiepskie te wasze firmy,skoro taka jest dowolność w ubiorze :O

Oczywiście, bo jakość firmy ocenia się zwłaszcza po ubiorze pracowników:D Jakby tak było, każdy bank byłby porządny i żaden domokrążca nigdy nie chciałby cię oszukać:o

no nie wiem, czy fajnei jest pracować w firmie, gdzie musisz się ubierać jak więzień - w mundurek, tudzież jak pensjonarka poza tym, kazdy człowiek na poziomie wie, jak może i jak nie może ubrać sie do pracy - tacy pracownicy świadczą o firmie, a nie tacy, ktorym trzeba napisać, że mają sie ubierac przyzwoicie, bo inaczej to przyjda do pracy jak na plaże

Gość tak, mamy dress code
dla mnie jest to ok. W dodatku kobiety musza miec zakiet na koszule, albo kamizelke. Faceci musza miec dlugi rekaw w koszuli i tak samo, marynarka albo kamizelka. Na szczescie panie maja krotkie rekawki i takie 3/4. Oczywiscie rajstropy i zakryte buty. Ale w biurze jest klima, więc nie ma z tym problemu :D

Gość bez_endu
ewa ty to wyzej srasz niz dupe masz. wielka dame udajesz a pewnie jestes w biedronce na kasie:O

Gość cfvvbnnm,
Skoro dla Ciebie Ewo ubiór eleganckiej garsonki to więzienie,to ja na wet nie chcę wiedzieć,gdzie pracujesz.Na produkcji chyba :D

Och, a praca na produkcji to dla państwa wielkiego jest jakąś ujmą? Ot, Polactwo, dopiero dupę wiechciem wycierało, a teraz udaje, że z salonów wyszło.

a ja sie zgadzam z Ewą, u nas tez nie ma zadnych wytycznych i uwazam to za zalete. Jesli ktos pracuje umyslowo w biurze to zapewne nie jest jakims ostatnim gamoniem i wie co wypada a co nie, co mu pasuje a w czym straszy. Ja mialam dzisiaj w pracy krótką sukienkę i szpilki na gołe nogi i pewnie wiele z Was powiedziałoby że wyglądam jak na plaże. jestem zgrabna i nie sądze żeby mój widok gorszył kogokolwiek. Poza tym nie wyobrażam sobie zeby w luzny piątek, w tak upalny dzien miala sie kisic w sztywnych uniformach :P W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. Paulo Coelho

Gość makskajk
No raczej osoby pracujące na produkcji nie zrozumieją czym jest dress code :P

Gość blingers
U nas to trzeba stażystki przywoływać do porządku :P

Jacy wy słodcy jesteście, jak tylko ktoś wychodzi poza wasze wąskie ramy rozumowe, już stoi pod latarnią albo jest gruby, albo wam zazdrości - chuj, oczywiście, wie czego:D

Pracuję z dziećmi upośledzonymi jako logopeda. I nie tylko z upośledzonymi. W naszej branży raczej odpadają kolczyki, wisiorki itp. Poza tym - pani z dekoltem i w mini wzbudzi mniejsze zaufanie w rodzicu.