Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marynazwawki

8-smy ząb. Bardzo proszę o pomoc!:(

Polecane posty

Gość marynazwawki

Cześć Mam pewien problem. Rośnie mi 8-ząb na górze. Jestem załamana, ponieważ, pomimo, że nic mnie nie boli, to ząb rośnie jak to 8-semka pod kątem i dziąsło które jest w środku zęba stworzyło taki jakby mały języczek który lata mi i boli mnie. Nie wiem, czy takie coś się zostawia, czy to samo się "przykleji" gdy ząb wyrośnie do końca..? Czy mam iść to usunąć? Dodam, że ząb mnie nie boli, dziąsła nie bolą, żadnego zaczerwienienia.. Boję się jednak, że kiedyś ugryzę to i odgryzę. Wiem, że brzmi to obleśnie, ale może ktoś miał coś takiego i wie, co mam robic;p? Czekam na odp

Gość ten dzyndzelek sie sam sciera
od pokarmu :) ale gorzej z tym ze rosnie ci pod jakims tam kątem. pewnie dentysta kazał by ci usunąc. ja mam 4 ósemki proste i nie zamierzam nic z nimi robic :P

Gość marynazwawki
tzn mi to nie rośnie krzywo w bok, ale z tego, co jest w internecie, słyszałam, że 8 zęby rosną tak w 80% idiotycznie, że rosną tak, że jeden brzeg zęba rośnie szybciej, a drugi dołącza. i jeśli nic nie boli i nie ma stanu zapalnego to nie usuwa się:) chodzi mi tylko o tej język. denerwuje mnie, boję się, że ugryzę.;p Ty też takie miałaś?

tak tak :D ostatnio mialam dwa dzyndzelki na dole. jak napisalam tego posta to sprawdzilam i juz na jednym nie mam :P a na drugim jeszcze mi został ten dzyndzelek :P

Gość marynazwawki
świetnie, ulżyło mi. bo już jem ostrożnie, żeby sobie tego nie skaleczyć. ale w sumie próbowałam to haczyć i nijak nie da się tego ugryźć. a ile trwa takie ścieranie? ;p

oj nie wiem ile, nie powiem ci ale u mnie nawet długo. bo pameitam ze haczyłam pokarmem a dodatkowo pokarm dostawał sie tam za ósemki co powodowało ból. teraz jestem przyzwyczajona. tyle tylko ze ósemki niby wyrosły dawno a co jakis czas "budzą się" u dają o sobie znac :)