Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juza

Nadmiernie pocenie się

Polecane posty

Gość Juza

Witam wszystkich. A więc mam taki problem, że mniej więcej od roku nadmiernie się pocę ( mam 15 lat). Chciał bym to jakoś zwalczyć. Pocę się na całym ciele, najwięcej pod pachami, na całej twarzy, i na rękach i nogach. Nie wiem jak temu zaradzić. Aktualnie stosuję Rexona Men w sztyfcie. Przed tym stosowałem adidas men w kulce. A kiedys tam antidral ( chyba ten z apteki). Przy użyciu wyszstkich nadmiernie się pociłem i nic nie pomagało, nawet ten antidral. Wystarczy 5 minut chodzić w koszulce i już cała mokra. Proszę o pomoc

Gość Juza
Pomoże ktoś?

Gość dobra rada...
ja też miałam taki problem...zwalczyłam go etiaxilem pomaga w 100%

Gość kilcia
Do dobrej rady Ale nie pomaga na dłonie i stopy.Działa tylko tam gdzie sobie nim posmarujesz.JA też mam ten problem i próbowałam już wszystkiego.Na pachy rzeczywiście dobry jest etiaxil,ale także pomaga iwostin i antidral. Wszystkie działają tak samo,a te dwa ostatnie są dużo tańsze. Do Juzy Radzę poszukać w hormonach. Nadmierne pocenie najczęściej występuje przy nadczynności tarczycy, ale także przy niewydolności nerek lub wątroby,lub cukrzycy. ale przede wszystkim na skutek stresu.Mnie się pocą dłonie i stopy jak jest mi gorąco.A Tobie?I powiem Ci szczerze,że jeszcze nie znalazłam skutecznego środka na zwalczenie tego problemu. Stosowałam różne leki (ziołowe i na receptę)ale nie przynosiły żadnego rezultatu.Wydaje mi się,że u mnie problem nad potliwości związany jest z hiperprolaktynemią,ale nie jestem pewna. Może ktoś ma to schorzenie i u niego także występuje nadmierne pocenie. Pomóżcie.Będę wdzięczna za jakiekolwiek porady.Ale Ty Judo poszukaj, może masz nadczynność tarczycy.Wtedy jest to tylko objaw i po skutecznym leczeniu minie.

Gość Juza
No dzięki sprawdzę ten etiaxil. A co to tego pocenia to żeczywiście pocę się,gdy się stresuję ( Często w szkole) . Pojadę kiedys do lekarza i popytam o tej nadczynności tarczycy lub innych chorób. Dzięki, że ktoś wogóle odpisał.