Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ratkat

przewracanie sie niemowlaka

Polecane posty

Dziewczyny, moja Mała kończy 5 miesięcy. Ładnie obraca się na boczki, fika nóżkami, wykręca szyjkę ale nie przewraca się z brzuszkana plecki i odwrotnie:( A to już chyba czas? Już od dłuzszego czasu ukadam Ja na macie, rozsypuję zabawki. Mała lubi leżeć na pleckach i brzuszku z wysoko uniesioną główką. Interesuje się otoczeniem. Fakt, że zabawka interesuje Ją kilka chwil a potem się wścieka, że nie może jej wsadzić do buźki:) Od kiedy Wasze Dzieciaczki się przekręcały? Pozdrawiam

Spokojnie, nie kazde dziecko rozwija sie ksiazkowo, Twoje jest juz na dobrym etapie do przekrecenia sie:) wiec lada chwila i bedzie z pleckow na brzuszek. Moj tez dlugo nie mogl sie przekrecic, wszystko juz ladnie, pieknie, ale nie mogl raczki przelozyc wiec stal w miejscu, ale z dnia na dzien wpadl na to, ze reka musi tak i tak i wtedy przekrecal sie jak tylko nadarzyla sie okazja.:D

Moj synek ma 4.5 miesiaca i tak sprawnie to przekreca sie na brzuszek od ok 10 dni..czasem uszami mi to wychodzi,bo nie umie jeszcze z brzuszka na plecki,ale ciaglae przewraca sie na brzuszek.po kilku razach nie ma juz sily podnosic glowki i sie wscieka,obracam go wtedy na plecki,a po chwili chyc i juz lezy na brzuszku...

Gość iLLum
A moja skończyła 3,5 miesiąca i już umie się przewrócić z brzuszka na plecki i na odwrót. Każde dziecko ma inne tępo rozwoju.

Gość mama 10 miesiecznego synka
Spkojnie :) Moj synek mial rowne pol roku jak zaczal sprawnie przekrecac sie z brzuszka na plecki i spworotem, ale teraz ma 10 i stawia juz pierwsze kroczki, wiec nie martw sie. Dzieci rozwijaja sie kazde swoim tempem.