Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uruzmaz

Problem-wzrost

Polecane posty

Gość uruzmaz

Mam problem ze wzrostem. W wieku 16 lat mam 2m. Czuje się z tym źle, bo zdarza się ze zostaję wyśmiany i na dodatek wyróżniam się z tłumu. Co robić ?

Gość zielonooki
pewnie za chudy jestes

Gość uruzmaz
niee

Gość no i fajnie
przynajmniej masz pewność że nie ma takiej laski która by cię niezauważyła :) serio, do swoich kompleksów podchodź z żartem to i życie stanie się lepsze :)

Gość a mnie się podobają
wysocy ludzie:)

Gość uruzmaz
ale az tak ?

Gość uruzmaz
,,No i fajnie" to wiem, zna mnie cała szkoła i grono pedagogiczne.

Gość uruzmaz
Kurcze, doradźcie coś jeszcze, prosze.

Gość zielonooki
wysmiewaja cie bo chodz jestes wysoki to chudy i sie ciebie nie boja, gdybys byl pewny siebie to takie cos by sie nie zdarzalo, musisz przypakowac , widziales zeby kiedys wiara zaczepiala wysokiego silnego faceta? musisz naprawde kiepsko wygladac, kumpel ma ze 170 cm wzrostu jest dobrze zbudowany i jakos nikt go nie zaczepia nie wysmiewa

Gość uruzmaz
Bo, mnie dosłoiwnie, ąz tak nie wyśmiewają bez przesady. Chodzi mi o wytykanie palcem, a za to krzywdy nie będe robił.

Gość gr_di
Nie wiem co Ci poradzić, ale ja, jako kobieta mam 179cm i uwielbiam takich wysokich facetów jak Ty. Mój mąż ma 196 cm i zwróciłam na niego uwagę głównie ze względu na jego wzrost. Mogę Ci opowiedzieć na pocieszenie bardzo romantyczna, ale autentyczną historię. Razem ze mną do liceum chodził chłopak 202cm, któremu podobały się tylko bardzo wysokie dziewczyny. Strasznie był zmartwiony, bo najwyższa w szkole miała ok. 182 cm :) Tułał się tak i tułał i wreszcie, gdy byliśmy w trzeciej klasie (na 4 wtedy) doszła do nas do szkoły dziewczyna 188 cm (bardzo ładna i znana koszykarka zresztą) i chłopak dosłownie oszalał natychmiast. Ona też. Zostali dość szybko małżeństwem, mają dzieci i wyglądają na mega-szczęśliwych!

Gość uruzmaz
Fajna historia, tylko że ciężko znaleźć duże, czy jak to się mówi wysokie kobiety.

Gość gr_di
Acha! I jeszcze: Jeśli wyśmiewają Cię faceci, to może po prostu Ci zazdroszczą. Wysoki wzrost u faceta jest zaletą. Dodatkowo masz predyspozycje do uprawiania takich fajnych sportów, jak koszykówka, siatkówka, a jeśli jesteś skoczny to np. skok wzwyż...Niewielu facetów ma takie możliwości. Od siebie dodam tylko, że dla mnie facet poniżej 186 cm jest niski. O kurduplach poniżej 180 cm w ogóle nie wspomnę!

Gość prawda true
gr di baba powyzej 175 to juz nie kobieta tylko potwor:O

Gość gr_di
To prawda, że w Polsce jest relatywnie mało wysokich kobiet, czy kobiet w ogóle powyżej 175 cm, ale takie są! Sama znam około 20 ze wzrostem 180cm+ - trzy bardzo, bardzo ładne i zgrabne i wiesz co one mówią? Że dobija je to, że nie ma w Polsce wystarczająco wysokich facetów, że nie mogą chodzić w butach na obcasach, bo jest jeszcze gorzej itd... Zacznij rozglądać się dookoła- na pewno taką wreszcie spotkasz!

Gość uruzmaz
Może dla ciebie potwór, ale ma nogi ładniejsze i dłuższe niż ty napewno. A to pociąga mnie i z tego co wiem, nie tylko mnie ; D

Gość gr_di
droga prawda true, jak mniemam szukasz zaczepki:), ale ja jakoś w tym upale nie mam ochoty na wzajemne dogadywanie. Jak sama zapewne wiesz (bo na 100% jesteś kobietą i na 100% z kompleksem niskiego wzrostu i dobrze jeśli tylko z tym) np. 90% jest wzrostu powyżej 176 cm i swoja goryczą tego nie zmienisz. Mnie osobiście nie podobają się ludzie poniżej 170 cm i to niezależnie od płci. Są dla mnie po prostu kurduplowaci. Wszystko jest kwestią gustu.

Gość gr_di
90% modelek miało być :)

Gość kobby
może i spotyka się kobiety smoki ze wzrostem powyzej 180, ale znacznie czesciej spotyka sie, zwlaszcza w polsce, male karzelkowate zlosliwe trolle. uruzmaz! ja tez wole wysokie kobiety z dlugimi nogami!

Gość uruzmaz
Troche mi ciężko ubrania jest kupić ; /, z butami nie mam problemu mam zaledwie 45 stopę.

Gość gr_di
A to na pewno... Podobno najwięcej fajnych ubrań dla wysokich ludzi jest w Holandii, bo Holendrzy są statystycznie najwyżsi na świecie. W Polsce trzeba się zwykle naszukać, ale za to, jak już się znajdzie, to często w promocji, bo mało jest takich ludzi, więc taki towar ciężko schodzi- wiem, bo kupujemy często takie rzeczy dla mojego męża.

Gość uruzmaz
Nie wiem, gdzie mam ich szukać ; /

Gość gr_di
Nie wiem jak się ubierasz. Mój mąż ma styl taki trochę sportowy- luźne sztruksy lub dopasowane jeansy, sportowe koszulki, bluzy. Jeśli chodzi o górę, to w sklepach ze odzieżą sportową jest spory wybór, bo tam takie różne ciuchy dla miłośników siaty i koszykówki są. Jeansy, sztruksy kupujemy w Reserved lub Big Starze najczęściej. Rzeczy na oficjalne wyjścia głównie u polskich producentów, bo wtedy można zamówić: Pabia np., Próchnik, Telimena (mam tu na myśli, marynarki, garnitury)

Gość uruzmaz
Więc gdzie mam takich rzeczy szukać ?

Gość uruzmaz
up