Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paralaksa

wstydliwy temat...skutki porodu...brudne majtki

Polecane posty

Gość paralaksa

urodziłam jakis czas temu naturalnie dziecko.Najpierw zaraz po porodzie bardzo bolało mnie przy oddawaniu stoca, to hemeroid .Pewnie nadal go mam.Wstydze sie tego,ale moze ktos ma taki problem i doradzi co robic.Jestem młoda kobieta.Zauwazyłam, ze kiedy w ciagu dnia duzo oddaje gazow i pierdze,to wtedy jak zdejmuje wieczorem majtki mam lekko ubrudzone od kału,taka mała brązowa kreska, naprawde jest to niewielka ilosc majtki idzie doprac.Jednak to jest wstydliwa dolegliwosc nikt nie wie o tym, nawet lekarz ginekolog, bo sie wstydziłam mu o tym powiedziec(bo facet).Czy to oznaka, ze mam powazne hemoroidy?czy ktos tak miał?Co do trzymania kału, to potrafie powstrzymac, tak samo pierdzenie, zeby nie było watpliwosci:), jednak gdy juz czasem sobie pierdnę, to wtedy mam ubrudzone delikatnie majtki.Dodam, ze nie codziennie majtki są brudne.co to oznacza?

Gość qwwqewq
Kobieto przy pierdnięciach resztki kału z dupska mogą znaleźć się na majtach i to wcale nie objaw hemoroidow. Przy hemoroidach widać krew w kale. Wejdź na google i se poczytaj, bo wymyśliłaś hemoroidy, a to zwykły kał na majtkach.

Gość paralaksa
ale po pierwsze przed porodem tyle nie pierdziałam,po drugie nie brudziłam majtek w ogole, albo bardzo sporadycznie, a teraz czesciej, wiec jakis zwiazek to musi miec z porodem za mocno parłam i mi sie hemoroidy chyba porobiły

Gość ja ci oddpoowwiemm
a robilkas cwiczenia miesni krocza po proodzie?? to nie hemoroidy tylko slabe zwieracze dlaczego wtym kraju kobiety po porodzie nie cwicza kroczea a potem narzekaja, ze popuszczaja siku, ze pochwa za szeroka, ze kupy nnie trzymaja

Gość ujifjewifjoq
ja jestem młoda i jak mi majtki miedzy posladki czasmi wejda to tez tak mam. a ogólnie na zwieracze nie narzekam. rada taka, ze po kupie nie podcieraj sie papierem tylko podmyj.

Gość paralaksa
do asdasdsasda nie puszczam pierdów mimowolnie, ale z wlasnej woli:)bo chce:) ja nie pisałam, ze skutkiem proodu jest pierdzenie, ale hemoroidy, a skutkiem hemoroidow, wiecej gazow,a od hemoroidow zwieracze tez moga działac nie tak jak trzeba cwaniaro. nie zycze sobie wyzywania mnie wulgarnie tak jak piszesz na mnie podaje cie do moderacji bo nazwanie mnie głupia..s...ką uwazam za chamstwo,

Gość paralaksa
do ujifjewifjoq mi tez majtki czasem wchodza miedzy tyłek

Gość paralaksa
a jakie to sa cwiczenia i czy cos daja?a ty robiłas/i co?

Gość paralaksa
adadadadadasdadada a Ty jestes głupia rura i pewnie popuszczasz szpary gdzie sie da, a cos taka pewna siebie?jestem takim ideałem tak? Najwieksze chamy jakie znam i ktore sie lubia nabijac z innych nie z siebie, to tacy sa najgorsi, tacy ludzie maja najwiecej wad i najczesniej to zakompleksione brzydale ktore sobie tak kompensuja swoje przegrane zycie

Gość asdasdsdsdsds
Coś jeszcze? Bo książkę piszę :D:D:D Pędź :D

Gość ST Ives bay
a ja tak nie mam, nawet noszac stringi trzeba sie dokladnie podcierac kochane, a jak puscicie baka to od razu pojsc do kibelka i sprawdzic czy nie zostawilyscie niespodzianki. wystarczy regularnie wycierac tylek "tak na wszelki wypadek"

Gość paralaksa
lekarz mi w sumie powiedział na wizycie(ginekolog), ze mam hemoroida własnie przez poród naturalny, bo zle parłam, za mocno i dlatego sie zrobił.Niestety takie sa skutki naturalnego porodu,tylko, ze ja miałam nietypowe połozenie dziecka o czym lekarze mnie nie poinformowali i kazali mi sie meczyc, a urodzic było starsznie ciezko,dlatego takie problemy.polecam za to cesarke, nie ma takich problemow.Lekarz powiedział, ze jak bede brac tabletki jakies i smarowac mascia to powinno mi to przejsc.Wiec tak robie, a cwiczenia po porodzie robilam, ale nieregularnie. asasasdasda a Ty nigdy kleksa nie popusciłas jhehe nie wierze, a wierz, ze w zyciu tak sie dzieje, ze jak sie z czyjejs przypadłosci nabijasz, to pozniej ona cie dopada:)hehe wiec uwazaj, jak pojdziesz do kibla dzisiaj eheh zebys zdazyła hehe

Gość paralaksa
ja pisze ksiazke o chamach i bufonach co potrafia sie nabijac z innych, a u siebie nie widza wad, o takich chodzacych ideałach;) ja jestem szczera, pisałam, ze to wstydliwy problem, a wchodzi jakas pozbawiona kultury osoba i sie ze mna nabija. Ciekawe czy tak samo bawia cie osoby,ktore nie z własnej woli nie moga trzymac moczu czy kału , sa uposledzone , zapraszam ci do hospicjum czy innego miejsca, np na wolontariat w domu pomocy społecznej ,tam ludzie naprawde sa chorzy i maja niewesoło, moze byc cie to czegos w zyciu nauczyło, ze nabijanie sie z czyjegos problemu , zdrowotnego to po prostu chamstwo.Jesli ciebie smiesza takie rzeczy, pokazujesz swoja kulture i swoj wioskowy poziom.niepozdrawiam do asdsdadasda?rodziłas naturalnie?w ogole jakim musisz byc człowiekiem, zeby obca osobe, nazywasz głupia sooka?kazdy sadzi po sobie i mierzymy innych swoja miara ..dlatego tak osadzasz ludzi

Gość nikenike
dziękuję wszystkim kobietom, które szczerze mówią o tym, co im się przydarzyło po porodzie mam nadzieję, że się wyleczysz, trzymam kciuki i dzięki za szczerość - potem wszyscy mówią, że poród naturalny to najlepsze rozwiązanie PS może zoperować hemoroida? co doradził Ci lekarz?

Gość gość
dobrze ze nie mam takiego problemu mimo ciezkiego porodu sn ...moze jedz mniej wzdymajaco nie bedziesz pierdziec bo co ma poród do gazów ...

Gość gość
Do asdas.. takie prostaczki (jak ty) tu prześladują, że czytać się nie chce. Skąd biorą się taki blerwy? Jeszcze dzieci płodzą.....

Gość gość
To stary temat. Ale dziwie sie ze wiekszosc jednoglosnie twierdzi ze brudne majtki po pierd ieciu to norma. Mi sie to nigdy nie zdarzylo zeby pierdnac i ubrudzic majtki, chyba ze mialam biegunke ale autorka o tym nie pisala. To musi byc zwiazane z porodem a one twierdza ze nie...

Gość gość
Pewnie stary w dpmu id suk wyzywa wiec mysli ze to norma. Pewnie do dziecka tez tak mowi.