Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacy32

WZW typ C, czy mozna sie zarazic...

Polecane posty

Gość pytajacy32

Czy mozna sie zarazic jesli troche krwi od osoby zarazonej dostalo sie do jamy ustej lub ukladu pokarmowego? Czy tylko jesli sami mamy rane otwarta i dojdzie do kontaktu krwi zakazonej z nasza krwia?

Gość pytajacy32
nikt nic nie wie? :(

Gość kolorowaaaa
mozna o ile masz jakies dziury w dziasłach czy cos. jak masz w miare zdrowe zeby to sie strawi ;)

Gość sdfadsqrsfg
a co, kolejny który pił z jednego kubka z chorym na wzw i teraz panika?;>

Gość 000river000
Witam Ciebie, nie martw się. JA żyję z mężczyzną, który jest nosicielem HCV i jakoś nie uważam przesadnie. Wyciskam mu pryszcze często gdzie często ubywa trochę krwi i nic się nie dzieje. Zarażenie występuje kiedy jest kontakt krew-krew. W spermie nie ma wirusa więc też nie ma się co obawiać. Trzeba uważać na ranki jeśl się je ma i jeśli jednocześnie jest kontakt z "przeżywalność" także uważać na szczoteczki do zębów, cążki bądź jakieś narzędzia, które były w kontakcie z wcześniejszym skaleczeniem. Pozdrawiam!

Gość pytajacy32
Chodzi mi o to czy jest mozliwosc np przy pocalunku z jezyczkiem jesli po umyciu zebow krwawia dziasla i osoba zarazona przekaze troche krwi ze slina osobie nie zarazonej. Osoba nie zarazona nie myla zebow i nie ma ranek w buzi ale polknie troche tej sliny... czy jest mozliwosc zarazenia sie przez przewod pokarmowy?

Gość 000river000
byłaby taka możliwość jeśli miałoby się jakieś krwawienia w przewodzie pokarmowym, wrzody etc. Jeśli nie ma takowych, ani w jamie ustnej to nie ma mowy.pozdr

Gość pytajacy32
Dziekuje bardzo za odpowiedz. mam nadzieje ze tak bedzie. pozdrawiam