Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

schoko31

tabletki antykoncepcyjne cilest

Polecane posty

Witam wszystkie kobitki-mam takie pytanie.Jestem tu nowa!!! Od 2-óch tyg.biorę tabsy Cilest do tej pory brałam je regularnie o stałej porze (20:00 ),ale ostatnio tzn.wczoraj i przedwczoraj zapomniałam wziąśc je o stałej porze kiedy sobie o nich przypomniałam była godz.20:25 , 20:30 i wzięłam je normalnie tak jak wszystkie poprzednie tylko że z opóźnieniem ( w tym czasie odbyłam stosunek z mężusiem:)) oczywiście z wytryskiem na zewnątrz,bo boimy się jeszcze,że tabsy nie działają od razu )(mamy 2 l.córeczkę i narazie nie planujemy dzieci) jednak chodzi mi o postępowanie w tej sprawie.Napiszcie mi proszę czy powinnam wziąsc na drugi dzień (wtedy kiedy zapomniałam o tabl. tej drugiej) tą zapomniana i dodatkową czy tylko tą zapomnianą ????Sama nie wiem -to dopiero drugi tydz.zażywania tabsów.!!!!!!!:( Bardzo proszę o szczere odp. Ewuś ;)

Jeżeli nie zapomniałaś wziąć zupełnie tylko np pół godziny później to nic absolutnie się nie dzieje. Tabletki należy brać o stałej porze ale zmiany np na godzinę wcześniej czy później nie wpływają an skuteczność. Dopiero zapomnienie i wzięcie później niż 12 h od czasu kiedy bierzesz normalnie wpływa na skuteczność antykoncepcyjną.

Gość a ulotka gryzie?
liczy sie pora a nie godzina, ja na cilescie juz 7 lat i dzieci brak

Gość no i jaaaaA
7 lat i w ciazy nie jestem. Skuteczne sa