Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atramka

prywatne przedszkole

Polecane posty

Witam, czy jest wśród Was osoba, która założyła niepubliczne przedszkole lub zna się na procedurach założenia?

to może inaczej :P myślał ktoś kiedyś o załozeniu takiego przedszkola??

dzięki, słyszałam właśnie że każdy mówi przedszkole, ale tak naprawdę odmian jest wiele...

a oriętuję się ktoś może ile kasy trzeba "wsadzić" na początek, zeby to miało ręce i nogi? może istnieją jakieś dotacje? na pewno istnieją...

przedszkole jest dla dzieci 3-5lat , ostatnio nawet od 2 klub malucha parę miesięcy-4 lata\ jeśłi chcesz założyć przedszkole i dostawać dotację na każde dziecko musisz spełniać wymogi Kuratorium,sanepidu i przeciw pożarowe.Tego jest bardzo dużo. Wszelkie akademie,punkty przedszkole nie podlegają Kuratorium ale nie dostają dotacji od gminy. Rodzice chętniej oddają dziecko do przedszkola niepublicznego ponieważ podlega Kuratorium pod względem dydaktycznym

hmmm, a może żłobek? tego u nas wogóle nie ma, a małymi dziećmi ktoś opiekować się musi!

muszę spadać bo moje "domowe przedszkole" właśnie wstało :) proszę jednak o rady i ewentualne linki, z góry dziękuję wszystkim

Sama chętnie się czegoś dowiem, bo planuję założenie tego typu działalności, tyle, że w Austrii. Oczywiście wiadomo, że są zupełnie inne wytyczne, ale chętnie posłucham, na co zwrócić uwagę.

Tak abstrahując nieco od tematu założenia przedszkola, chciałabym napisać kilka słów na temat takich właśnie placówek. Moim zdanie przedszkola prywatne są coraz lepiej przygotowane do funkcjonowania, w wielu przypadkach lepiej niż państwowe przedszkola. Przede wszystkim kładzie się w takich miejscach nacisk na miła atmosferę, dobiera się dobrze wykwalifikowanych pracowników, a do tego bardzo dobrze przygotowują program edukacyjny. Z tego co wiem, to taka fajna prywatna placówka jest Akademia Małych Tygrysków - myślę, że w takie miejsce można wysłać dziecko bez obaw.

Gość gość
musisz na pewno miec jakies podloze pedagogiczne- bez tego ani rusz, teraz coraz wiecej przedszkoli sie otwiera, bo coraz wiecej dzieci sie rodzi i jest na to popyt - spojrz na przyklad na tę placówkę www.teczowakraina.com.pl :) wszyscy znajomi polecają