Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rennniaaaa

Jestem w 6 tygodni i juz mam widoczny brzuch. Czy to możliwe, czy jakieś schizy?

Polecane posty

Gość Rennniaaaa

Witam, zaczynam dopiero 6 tydz a ju z mi się wydaje, że mój brzuch się powiekszył i odstaje... Wcale sie nie ciesszę z tego powodu, bo z a 2 mies mam ślub i liczyłam, ze nie będzie widać w tak wczesnej ciąży, że spokojnie wejdę w sukienkę...Poza tym słyszałam, ze w większośći przypadków, na początku ciąży się chudnie.

Gość gryczka
Wcale nie w większości wypadków, choć zdarza się tak. Może masz wzdęcia? Ja jestem w 15 tc i nawet teraz jak mam pusty żołądek to prawie nie widac, a jak się najem, zwłaszcza czegoś wzdymającego - to widać bardzo. Gdzieś w 8tc u mnie już tak było.

Gość Rennniaaaa
Dodam, ze mam dość spory apetyt i problemy z wypróżnianiem (zatwardzenie) :o

Gość salon marta...
Baby chudną, bo wymiotują a ty z czego chcesz chudnąć? Teraz to raczej waga będzie rosła.

Gość Rennniaaaa
Gryczka... no właśnie! Może tu jest powód, bo rzeczywiście zaczęłam odczuwać dolegliwości trawienne.

Gość gryczka
Może tak być. Spróbuj jeść dużo błonnika (pieczywo z pełnego przemiału, surowe warzywa, suszone śliwki), dużo pić (najlepiej niegazowanej wody) i zrezygnować w miarę mozliwości z potraw wzdymających.

Gość ciezrowka30
ja mialam w tym okresie takie wzdecie, ze spokojnie moglam uchodzic za 6 miesiac. ale szybko przeszlo

Gość Renniaaaa
ufff, całe szczeście. Mieliśmy zamiar oznajmic nowinę światu dopiero po ślubie (ślub planowany od roku, dziecko też nie z wpadki, tylko celowe działanie;) nie chcieliśmy krzywych spojrzeń na weselu, jak i zapeszyc - tak wiele ciąż sie nie utrzymuje...

Gość Renniaaaa
Czyli za jakis czas wszysto wróci na te 2, 3 miesiące do normy?

Gość ciezarowka30
no to musisz byc wytrwala przez nastepne 2 miesiace. do 6 tyg to wiedziala cala moja najblizsza rodzina i przyjaciele, a do 9 tyg dalsi znajomi i w pracy. wszyscy i tak podejrzewali wczesniej, bo nigdy nie odmawialam drinkow :-)

Gość Renniaaaa
Hehe przy alkoholu ja na razie tłumaczę, ze jestem kierowcą - każdy łyka:) a jak jestem z narzecznym, to robimy teatrzyk, ze niby kto dzisiaj pije, uzgadniająć w końcu, ze on... :D ale nie wiem, czy wytrzymam tak długo. Jestem tak szczesliwa (coć wcześniej nie przepadałam za dziećmi) że najchętniej wszystkim rozpowiedziałabym to. Tylko moja sytuacja w pracy mi na to nie pozwala, kończy mie się umowa, szef nie jest pro-rodzinny, a chcę mieć jakieś zaplecze finansowe, wiec muszę trzymać język za zębami;)

Gość ciezarowka30
pewnie, po co sobie robic klopoty w pracy. ja tez nigdy za dziecmi nie przepadalam, a jak mama albo znajomi wyjezdzali z watkiem pt. pare lat po slubie, kiedy dziecko, to ich krotko ucinalam. dzieki temu niezle mame zagielam, jak zadzwonilam z wiadomoscia :-) a mam pare takich kolezanek, co wciaz rozpowiadaja, kiedy i jak beda sie zabierac za robienie dziecka i jakos potomstwa nie widac.