Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkm ma mój głos

Kto by chciał, żeby marihuana została zalegalizowana w pl??

Polecane posty

Gość jkm ma mój głos

Gość to nie jego autorski pomysł
cała lewica i wszelkie partie demokratyczne to postulują. A na dodatek mają rozsądniejszą wizję świata.

Gość jkm ma mój głos
taaa rozsądniejsza wizja świata, mowisz?? może poprzesz to jakimiś argumentami?? w czym lepsza?? jakoś do tej pory Polsce ona na dobre nie wyszła...

O rety, czy naprawdę takie banały trzeba wyjaśniać? Czysty kapitalizm nie sprawdził się dotąd nigdy i nigdzie, zawsze musi być udział państwa choćby po to, by zapełniać te nisze, w które nie opłaca się inwestować prywatnym przedsiębiorcom, a państwu, odnoszącemu korzyści globalnie - jak najbardziej. Nie mojego autorstwa jest słynna maksyma: nie da się wyłączyć latarni nad osobą, która za tę latarnię nie zapłaciła. A JKM twierdzi, że jest to jak najbardziej możliwe. Przypominam, że JKM wcale nie postuluje braku podatków - podatki jak były tak i byłyby w jego utopijnym kraju - tylko dzisiaj mam "w pakiecie" różne rzeczy za te podatki: ubezpieczenie emerytalne, służba zdrowia (jest jaka jest, to prawda, ale to lepsze niż nie posiadanie służby zdrowia w ogóle, przy jednoczesnym PŁACENIU PODATKÓW. Obniżenie podatków - podobnie jak legalizację marihuany - postuluje naprawdę nie tylko JKM i nie widzę powodu jemu bardziej wierzyć, że się uda, niż innym. Dziś płacąc podatki wiem, że w razie mojej śmierci dziecko trafi do domu dziecka. Może powiesz, że państwowy dom dziecka nie jest wymarzonym miejscem, w jakim chciałbyś swoje dziecko widzieć? Owszem, ale wobec tego co proponuje w to miejsce JKM - nic, śmierć głodowa, a w jednej kwiecistej wypowiedzi również wysłanie do głodującej Afryki na żer - polski dom dziecka jest rajem. Wolność? A wolność założenia kliniki aborcyjnej? Czy mówiąc o wolności, dopóki nie naraża się wolności innej osoby nie pomyślał przez chwilę, że przechodząc na czerwonym świetle nie tylko siebie narażam, ale i innych użytkowników ruchu?

Gość wez sie ogarnij
ja jestem za ! wczoraj nawet byłam w krk na marszu wyzwolenia konopi !

Na razie mamy niewielkie doświadczenie, ale przez te 20 lat najlepiej zarządzali państwem właśnie postkomuniści. Rząd SLD-UP zanotował najszybszy wzrost gospodarczy, w tym czasie wstąpiliśmy do UE, zwanej przez JKM Unią Jewropejską, ale gdyby nie to, nie wiadomo czy dziś tak wiele osób w Polsce miałoby internet i kafeterię. Partia Demokratyczna (obecnie poza parlamentem) i inne drobniejsze partie są w wielu kwestiach podobne ideowo do JKM - też postulują "wolność", tylko w tym również prawo do aborcji, małżeństw homoseksualnych - przecież to nie narusza wolności innych ludzi, a JKM wzdryga się jak każdy katol i uważa, że jest wielce liberalny bo zalegalizowałby marihuanę.