Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yertuye

GOLENIE NÓG DEPILATOREM!!!!!!!!!!!!11PYTANIE!!

Polecane posty

Gość yertuye

mam dosyc wrazliwa skore nóg i kazde golenie maszynka pozostawia podraznienia, wiec kupiłam depilator, aby golic raz na kilka tygodni, a nie co drugi dzien. Dziewczyny, ile czasu utrzymuja sie podraznienia po depilatorze??Czy jest on lepszy od zwykłych maszynek do golenia?Ile musza miec długosci włoski,zeby móc depilowac??

Jeśli chodzi o mnie to mi podrażnienia utrzymują się tak ze 2 dni :) Wystarczy że masz włoski o długości 5 mm i już się wyrywają, ale możesz mieć troszeczkę dłuższe. Depilator jest git, ja jak wydepilowałam nogi sobie pod koniec kwietnia to dopiero teraz zaczynają mi odrastać :)

Gość u mnie podrażnienia
po depilacji utrzymują się jakieś 5 minut. Włoski mogą być bardzo króciutkie - takie ledwo-ledwo wyrastające.

Gość Kaaasiaaaaaaaaaaa
golę się co 2 tygodnie mam cieńsze wloski ;) wlosy heee coś koło 5 mm ;-)

Gość yertuye
aha i dziewczyny serio sie efekty tak długo utrzymuja??:)

Yertuye, depilator nie goli nóg, a depiluje. Różnica między goleniem a depilacją jest taka, że golenie, to 'obcinanie' włosów tuż przy samej skórze, a wiadomo, że obcinanie włosów wzmacnia włos i jego cebulkę, powodując, że włos rośnie szybko i rośnie grubszy oraz twardszy. Depilacja natomiast to wyrywanie włosów wraz z cebulkami, dzięki czemu włosy odrastają słabsze i mniej widoczne. Ja od zawsze się depiluję. Na początkach to boli, ale z każdą depilacją jest 'lepiej', bo nie boli już tak bardzo, a później to już nawet nie czujesz bólu. Depiluję się raz na 2 tygodnie. Podrażnienie może nie wystąpić wogóle lub trzymać 15 minut lub nawet cały dzień. Po depilacji na skórze pojawiają się czerwone kropki, ale to nie podrażnienie, a ślad skąd została wyrwana cebulka. Najlepiej takie kropki i/lub podrażnienia posmarować oliwą dla dzieci. Pomaga, a podrażnienie utrzymuje się maks. 1 dzień.

Gość u mnie podrażnienia
zależy co znaczy długo. Po ok. miesiącu gdy przejadę dłonią po nodze - to czuję odrastające włoski, choć ich jeszcze nie widać - i wtedy depiluję. Natomiast po paście cukrowej efekt utrzymuje się dłużej - do 3 miesięcy, tylko włoski muszą być dłuższe.

Gość a jaki polecacie
dobry depilator też chce sobie kupić ale nie wiem jaki jest dobry dla początkujacych i co sądzicie o goleniu okolic bikini i pach depilatorem

Gość yertuye
ja mam philipsa

jak Wy to robicie że depilujecie sie raz na dwa tygodnie? Ja od jakis dwoch miesiecy uzywam depilatora z nadzieją że będę mieć spokój na dłużej a nogi już po dwóch dniach nie są idealnie gładkie :O juz sama nie wiem co lepsze maszynka codziennie i depilacja trwająca 5 minut czy pol godziny z depilatorem nieznacznie rzadziej...

ja mam brauna ;) okolice bikini? juz próbowałam i ok, ale miejsce przy zgieciu, bo blizej pipki masakrycznie boli...

no i jeszcze w depilatorze wkurza mnie to że nie da rady uzyskac tak idealnej gladkosci jak przy goleniu - maszynka scina wszystko i robi cos na kształt peelinku a po depilatorze jakos zawsze mam taką szorstką skórę :O

Gość a jaki polecacie
a konkretnie jaki model???

Gość yertuye
nie,nie uzywalam, niedawno zakupilam philipsa i jutro mam zamiar pierwszy raz sie nim wydepilowac;/ boje sie bólu:( okropnie sie boje bólu:(

wiesz co ja zanim pierwszy raz uzylam depilatora wyrwalam wszystko woskiem a pozniej stopniowo codziennie po trochu depilowalam mechanicznie odrastajace slabsze wloski i bol byl prawie zerowy teraz juz tak sie przyzwyczailam ze zdejmuje nawet nakladki masujące ;) tak od razu na głęboką wode moze byc ciezko...

Gość podrażnienia utrzymują się 2
dni jednak efekt utrzymuje się u mnie tydzien, nie kilka tygodni włoski muszą miec długosc ok kilku mm

Gość yertuye
i jak wydepiluje to potem przemyc woda utleniona,zeby nie wrastały włoski?

Gość Ekspert_Philips
Ekspert_Philips Szanowana Pani Yertuye, jeśli można spytać to który depilator marki Philips Pani kupiła? Jeśli tak bardzo boi się Pani bólu to idealny dla Pani byłby model z chłodzącą nasadką lodową - Satinelle Ice Premium. Ponadto wybrane depilatory marki Philips są objęte specjalną ofertą "satysfakcji gwarantowanej albo zwrotu pieniędzy". Panie, które dokonają zakupu depilatora do 31 sierpnia 2010r. mają 45 dni na przetestowanie urządzenia i jeśli nie spełni on ich oczekiwań to za okazaniem dowodu zakupu mogą go zwrócić w dowolnym autoryzowanym serwisie Philips i dostaną pełny zwrot gotówki. Jeśli zaś chodzi o ból i podrażnienia to jest to jednak bardzo indywidualna sprawa. Wszystko zależy od rodzaju i miękkości skóry oraz wrażliwości na ból. Może Pani jednak zminimalizować nieprzyjemne skutki depilacji przestrzegając profilaktyki oraz odpowiednio przygotowując depilowane okolice przed zabiegiem. Codzienne należy nawilżać skórę balsamami (kremami lub olejkami) a 2-3 razy w tygodniu należy wykonywać złuszczające peelingi. Bezpośrednio przed depilacją należy wziąć ciepłą kąpiel, która odpręży i oczyści skórę i wykonać peeling, który usunie zrogowaciały naskórek i otworzy pory. Najlepsza pora dnia na przeprowadzenie depilacji to wieczór, ponieważ wszelkie drobne podrażnienia, które mogą wystąpić podczas depilacji, znikną przez noc. Aby złagodzić podrażnienia i wygładzić skórę, zalecane jest nałożenie kremu do ciała lub balsamu po depilacji. Ważne aby podczas depilacji naprężać skórę wolną ręką. Dzięki temu włoski zostaną uniesione i zmniejszy się do minimum uczucie ciągnięcia. Depilowanie depilatorem okolic bikini i pach wymaga już pewnej wprawy, ponieważ są to trudne i bardzo wrażliwe miejsca. Dla Pań bardziej wrażliwym polecam golarki damskie oraz trymery. Jeżeli potrzebuje Pani bardziej szczegółowych informacji proszę o kontakt mailowy : ekspert@philips.com Chętnie pomogę. Alicja Taboryska --------------------------------------------------------- Ekspert Philips, udzielam porad i odpowiadam na Państwa pytania dotyczące depilatorów marki Philips oraz depilacji. Zapraszam do kontaktu w prywatnych wiadomościach lub bezpośrednio w dyskusjach

Gość jukrecja
Ja próbowałam różnych depilatorów. Jednak po większości mam niezbyt ładną skórę. Dlatego wolę maszynki, bo wiem przynajmniej, że moje nogi chociaż na jeden dzień będą gładkie. Myślę, też na zrobieniem sobie trwałego usuwania włosków. Czy na przykłąd epilacja laserowa jest bezpieczna?

Gość czubata
No to nie jest zły pomysł. golenie nóg każdego dnia to nic przyjemnego- wiem coś na ten temat:) O depilacji laserowej też myślałam,ale na razie to dla mnie zbyt duży wydatek:( Co nie znaczy,że jej się nie poddam, muszę tylko trochę po-oszczędzać:) Moja koleżanka była w studio laser w Warszawie i naprawdę fajne ma teraz nóżki. Marzy mi się taka gładkość

Gość taka.jakaś.;)
ja na przykład golę nogi maszynką i są one nie do końca gładnie. -.- wkurza mnie to, bo codzienne golenie jest uciążliwe, a efekty idealne nie są. zastanawiałam się nad zakupem depilatora, ale nie wiem.. czy będzie to skuteczniejsze. ;|

Gość gość
Dobra jest maść z witamina A na podrażnienia po goleniu.

Gość Jula 29
Najlepsze są naturalne metody depilacji Od ponad dwóch lat stawiam na pastę cukrową. Jestem bardzo zadowolona, żadnych problemów. Kiedyś kupowałam gotową pastę cukrową, od roku sama ja robię, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Marcix 123
Moja przyjaciółka zdecydowała się na depilację laserem, i to był właśnie Vectus. Teraz wszystkim poleca. Super sprawa, wystarczyło tylko kilka zabiegów. Było w sumie bezbolesne. To jest najnowocześniejszy laser. poczytajcie o nim, ma super recenzje.

Gość Ewix 21
Moja siostra zrobiła sobie depilację laserową, o ile pamiętam, to wybrała laser Palomar Vectus . Jest bardzo zachwycona. Sama byłam zachwycona efektem. Po pierwszej sesji było widać rezultat. To był świetny ruch. Było w sumie bezbolesne. Mega efekt. Jeżeli nie wiecie czy warto wybrać depilację laserową, to każdemu polecam. www.bagra.com.pl/zdrowie-i-uroda/idealnie-aksamitne-cialo-dzieki-zabiegom-depilacji-laserowej/