Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veraverde

problemy z żoładkiem,co sie dzieje?

Polecane posty

Gość veraverde

od kilku dni mam problemy zoladkowe,czuje jakbym miala kamien w brzuchy,zalatwiam sie pare razy dziennie,nie sa to biegunki ani nic takiego,odbija mi sie jedzenie czy moze to byc wina zelaza-przyjmuje suplement w plynie? w dniu od kiedy to sie zaczelo dziac wypilam napoj gazowy oraz pare godzin po tym zjadlam smazona rybe,ale inni ludzie ktorzy ja rowniez zjedli nie maja takich sensacji,wiec nie moze byc to zatrucie pokarmowe staram sie jesc lekko,ryz gotowany,zupa jarzynowa,ale nic nie pomaga co robic?

Gość ...niecierpliwa...
Nie moja droga, to na pewno nie zatrucie. Ale na pewno wskazuje to na problemy układu pokarmowego, które będą dawały znać o sobie, szczególnie przy nierozważnej dla żołądka i jelit diecie. Moim zdaniem ten "kamień", to niestety zaległości niestrawionego i "zbitego", ciężkostrawnego pokarmu, jaki spożyłaś. Ryba i gazowany napój stały się dopełnieniem i rozpoczęły się dolegliwości. Musisz jeść jabłka, regularnie, gotowane warzywa, unikaj smażonego (szczególnie mocno przypieczonego), napoi gazowanych też. To świadczy o wrażliwości układu pok. i musisz uważać, co jesz.

Gość 56546456
Może masz nerwicę żołądka. Objawy na to wskazują...

Gość ...niecierpliwa...
Ryż gotowany zapiera i pogarsza twój stan, to nie tędy droga. A odnośnie żelaza, to nie wiem, jak to się ma do rzeczy, być może, to jest przyczyną twoich dolegliwości. Ale nie znam takiego przypadku, może zjawi się ktoś kompetentny.

Gość veraverde
dziekuje za rady.zaczne jesc tak jak piszesz niecierpliwa,chociaz ogolnie staram sie zdrowo odzywiac ale widac mialam chwile slabosci a problemy z zoladkiem mam i to spore,najgorsze jest to zalatwianie sie kilka razy dziennie,ile mozna?zelazo odstawilam na pare dni,moze to od tego,czytalam ze od zelaza rowniez mozna miec problemy z zoladkiem miesiac temu mialam kuracje na lamblie,musze przyznac ze byla widoczna poprawa,ale chyba znowu mam ta cholerna lamblie....