Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaklllaa

Soczewki- pomocy

Polecane posty

Gość klaklllaa

Mam kilka pytań. Jutro mam pierwsza wizyte u okulisty poniewaz jestem silepa ja kret. Wiem ze dostane swistek na okulary lecz ja ich bardo nie chce i wolała bym soczewki. Czy powinnam lekarzowi powiedziec ze nie chcem nosic olularów tylko soczewki? Czy trzeba nosic przez jakis czas okulary zeby zacza nosic soczewki? Czy trzeba isc do specjalnego okulisty jezeli chce sie nosik soczewki?

Gość musisz iśc do lekarza
który ma warunki do doboru soczewek - musi Ci dać parę, nauczyc zakładać, określić czy soczewka dobrze lezy na oku itd. Soczewki możesz nosić od razu o ile nie będzie przeciwskazań, z tym że okulary i tak by sie przydały - rano zanim soczewki załozyć, wieczorem po ściagnięciu i wtedy kiedy z jakiś powodów nie będziesz mogła założyć soczewek

Też byłam niedawno u okulisty .Zapisał mi okulary oraz soczewki.Powiedział jak je zakładać i tyle.Pierwsze soczewki kupiłam u optyka i sama uczyłam się zakładać.Nie jest tak źle.Człowiek boi się, że przy zakładaniu uszkodzi sobie oko a takiej możliwości nie ma.Zakłada sie i tyle.Teraz kupuje na allegro.

Gość awariaaaaaa
Czy można miec sozewki np. na plaży? Kąpać się w nich? Nie chodzi mi o niebezpieczeństwo, że wypadną ale o to czy przy niewielkim kontakcie z wodą np. zanieczyszczają się?