Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna......baska

co na kolki pomozcie

Polecane posty

Gość anna......baska

juz nie daje rady, prosze o jakiejs sprawdzone sposoby. masaze, suszarka, kropelki, herbatki, jazda samochodem itp wszystko to pomaga na chwile... co robic?

Gość klllol
Ja miałam ten sam problem...mój mały miał kolki do 5 miesiąca...próbowałam wszystkiego, w końcu połozna powiedziała, że mam poprosić pediatrę o lek debridat i jeśli to nie zadziała to juz nic...Debridat w połzczeniu z espunisanem zdziałal cuda... może nie było idealnie, ale była znaczna poprawa i mały juz tak nie płakał i się nie prężył...

Gość sdadds
zmiana mleka, u nas pomogła zmiana mleka na bebilon pepti który jest również na kolki, pomogło, kolek brak, na recepte to mleko kosztuje 7 zł, chyba ze katujesz dziecko karmieniem piersia i masz nieodpowiednia dieta wiec wtedy zmiana diety

Gość anna......baska
no jest na piersi dziecko, stwierdzono skaze bialkowa u niego, dostal tez nutramigen, zeby podac, jesli bym uwazala, ze sie nie najada, bo jestem na diecie dosc ostrej. efekt taki, ze kupy po tym mleku nie mogl zrobic - tak zle jeszcze nie bylo... wrocilismy do piersi. dziecko duzo placze, ale na wadze przybiera bardzo dobrze. kolki sa i za dnia i wieczorem, trudno funkcjonowac

Gość karmienie piersia
a dlaczego piers to katowanie? przeciez normalna kobieta karmiaca przestrzega diety... kolki nie musza byc w ogole zalezne od diety matki.

Gość klllol
spróbuj tego debridatu... mój mały płakał cały dzień a ja razem z nim... i cały dzień musiałam go trzymać na rękach, bo każde odłożenie do łożeczka kończyło się płaczem...a do tego w ogóle nie spał w dzień....

Gość do góry .......hej
u nas nic nie pomagało ( ale córka jest na butli ),esputicon , suszarka , masaż , ciepła pieluszka ,herbatki, plantex , w końcu zdobyłam w aptece na mieście kropelki Sab simplex ( i to nieprawda ,że można go kupić tylko w Niemczech , Czechach ect.. -szukaj w prywatnych aptekach ) i on zdziałał cuda!!!!! Polski odpowiednik to bobotic ma tylko o 3 % mniejsze stężenie głównego składnika i też powinien pomóc :)

Gość Mama Oli.
Te cudowne kropelki to tylko dzieciom szkodzą. Spróbujcie same zażyć a przekonacie się o czy mówię. U nas pomógł debridat przepisany przez gastrologa dziecięcego. Po podaniu sabsimplexu mała wyła z bólu tak jej ładnie buzowało po jelitach.

U mnie odeszlo jak reka odjol gdy mala kolkowala w 6 tyg zycia zrobilam wywar z warzyw obierasz wloszczyzne.kroisz ,myjesz gotujesz nie przyprawiasz taki wywar podajesz przynajmiej przez tydzien i kolki mielismy z glowy ;)

Moja tez tak miala stosowalam wszystko co mozliwe debridat tez i nic nie pomoglo przeszlo samo jak mala miala ok 5m-cy,karmilam piersia mialam diete a i tak kolki były to chyba trzeba przeczekac ,na szczescie czas szybko mija i pozniej to juz sie zapomina ze wogole byly.Zycze wytrwalosci;)