Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajajajjaajjaaaaaa

zabrali mi dowod rejestracyjny, co robic??pyt

Polecane posty

Gość ajajajjaajjaaaaaa

za brak przegladu samochodu policja zabrala mi dowod rejestracyjny. Do odbioru jest pop okazaniu dowodu przegladu ale na razie nie mam kasy zeby zrobioc....Czy moge go odebrac za jakies miesiac jak juz go zrobie??moze lezec tam w siedzibie jakis dluzszy okres czasu???Jak to jest??

Gość palykot
Oczywiscie ze moze tam lezec na pleczce,az bedziesz gotowa.

Gość ajajajjaajjaaaaaa
ALE PYTAM POWAZNIE, BEZ JAJ

Gość Emmett Fitz-Hume
Może leżeć ale samochodem na pokwitowaniu DR możesz jeździć tydzień.

Gość ajajajjaajjaaaaaa
nie no, teraz to juz nie jezdze..to czyli ze jak odbiore za miesiac lub dwa to nic sie nie stanie?

Gość Emmett Fitz-Hume
Nic się nie stanie tylko na przegląd fura pojedzie na lawecie bo jeśli złapią Cię po drodze policjanci, to pojedzie na lawecie na parking policyjny ;)

Gość ajajajjaajjaaaaaa
No to jak w koncu??Tylko tydzien jest wazna ta karteczka????A co potem??? Teraz przeczytalam na niej ze jak jest miejsce na napisanie waznosci to policjant wstawil kreske, to czyli ze chyba bezterminowo???? Wiem, musze zaryzykowac i jechac bez dowodu na ten przeglad, na szczescie mam kolo domu

Gość Emmett Fitz-Hume
Jeśli wstawił kreskę, tzn. że uznał że pojazd stwarza zagrożenie dla ruchu i nie można w ogóle jeździć na pokwitowaniu. Służy ono tylko do odbioru DR z Wydziału Komunikacji po przedstawieniu go wraz z zaświadczeniem uprawnionego diagnosty o przeglądzie.

Gość ajajajjaajjaaaaaa
chodzi mi o to ze wstawil kreske w gornym prawym rogu gdzie jest napisane : data wazne do dnia...... Wiec wydaje mi sie ze bezterminowo, ze swistek nie ma dnia waznosci

Gość Emmett Fitz-Hume
Właśnie... tylko tak Ci się wydaje ;) Gdyby było tak jak myślisz, to nie ma sensu robić przeglądu i odbierać dowodu rejestracyjnego tylko lepiej dożywotnio śmigać na pokwitowaniu :D 🖐️

Gość ajajajjaajjaaaaaa
no ale moze jest tak ze tydzien moge jezdzic na tym pokwitiowaniu a potem jest niewazne tzn ze na nim juz jezdzic nie moge ale niech se stoi pod domem, az do zrobienia przegladu i odebrania dowodu