Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

coca coca

Jak mają na imię Wasze córki?

Polecane posty

Gość opiekuneczka
A ja mam na imie Agata i bardzo je sobie chwale :)

Gość mała anetka
Moja córcia to Sonia - uważam że to jest świetne imię dla małej dziewczynki jak i dla dorosłej powabnej kobietki i wybrane właśnie dlatego że nie ma zbyt wielu zdrobnień- ewentualnie Sońka :)

Gość EWEL27
moja to Gabriela-Gabi-Gabiśka-Gabrynia-Gabrysia-Gabiątko-Gabka...mąż tak nazwał bo ja chciałam Aniela, Zosia, Hania, Krysia ale nie miałam nic do gadania... synowi za to sama wybrałam imię i pierwsze lekarzowi powiedziałam jak się urodził,a mąż nie miał nic do gadania- musiał zaakceptować!

Gość Ja mam na imie
Dagmara, ale to imie nie jest zbyt popularne i prawie nikomu sie nie podoba. Moja corka bedzie sie nazywac Marysia albo Alicja.

Gość opiekuneczka
Dagmara to świetne imie:) Daga, Dagunia, Daguska,Dagusia i w konu Gargamel- tak swoja córke Dagmare nazywa moja ciocia a jej mama :)Przesympatyczne imie :)

ja mam Emilkę. Miała być Julka ale tych było już za dużo chociaż bardzo mi się to imię podoba. Fajna jest Olivka, Wiktoria, nie znosze Malwina-tak mam ja na drugie ,okropieństwo, wszyscy sie śmieją jak im powiem więc nie mówię nie podobają mi sie nikole, jessicki itp unowocześnienia nie podoba mi sie Ania , Magda, Weronika, Karolina a już wogóle Nadia albo Rozalia ew. Amelka też moze byc Takie ja mam zdanie, pozdrawiam!

Gość Ja nazywam sie Emilia
moje corki Wiktoria Anastazja i Amelia Michalina a jak mialabym miec jeszcze to nazwalabym Antonina - Tosia a najchętniej Florentyna - Florka

Gość wertykularna
mam synka Floriana i wołamy na niego -FLOH-pchełka albo Florek- poza tym strażak z niego jak się patrzy- ma dobrego patrona :)- taka mała dygresja skojarzeniowa z imieniem żeńskim Florentyna do postu powyżej

Ja mam córcię Oliwię . No prosze takie niby popularne, a tu przez trzy strony nie ma żadnej Oliwki :)

Gość likuna
My dopiero czekamy na córkę i jeszcze nie zdecydowaliśmy. W sumie ja najbardziej bym chciała Anastazje i jest to jedno z niewielu imion żeńskich, które teraz mi się podoba. Ewentualnie brałam jeszcze pod uwagę Olgę albo Halszkę. Ale ta ostatnia zbyt ekstrawagancka dla mojego. On za to chcę Laurę, Polę, Lilianę albo Gabriele. A ja w ostateczności tylko na Lilkę mogłabym się zgodzić. I tak myślimy i kompromisu jeszcze nie ma.

Gość gość
Moja to Karolina - mialo byc polskie, ale znane na "plaszczyznie miedzynarodowej", bo nie mieszkamy w kraju. Poza tym znam kilka doroslych Karolin - wszystkie sa bardzo zaradne zyciowo, czego zycze tez mojej malej w przyszlosci.

Gość gość
Jedna ma Pavila a druga Srebenna od srebra :) słodkie są :p

Gość gość
Aha i trzecia jest w drodze i zastanawialiśmy się nad Cindirella :)

Gość gość
Zosia , Natalia

Gość gość
Amelia! :) Najładniejsze imię, proste, jednak niepopularne.

Gość Sobiesława726
Moje imię to Sobiesława, mąż to Rafał. Mamy trójkę dzieci. Najstarszą córka (16 lat) ma na pierwsze imię Cecylia, na drugie imię niezmiernie rzadkie-Marcjanna. Drugą córkę (13 lat) mąż nazwał Halina, na drugie Marta. Trzecia córeczka (2 lata) nosi imię po mojej prababci Konstancja.

Gość gość
Moje to Anastazja i Laura

Gość gość
Alicja

Gość gość
Stefan i Augusta