Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina318

złośliwa teściowa

Polecane posty

Gość ewelina318

Mieszkam z mężem i dzieckiem w małym mieszkanku. Mi to pasuje, ale moja teściowa, która mieszka w wielkim domu dogryza mi z tego powodu. Nie lubimy się, ale generalnie jesteśmy dla siebie grzeczne i z uśmiechem na ustach mówi np, że nie da mojej córce zabawki, bo gdzie my to zmieścimy w takiej klitce... będzie się bawiła jak przyjedzie do niej, albo po skorzystaniu z toalety komentuje, że nie ma nawet gdzie się obrócić.... Niby nic wielkiego, ale sprawia mi to przykrość.. Jak byście reagowały w takiej sytuacji?

Gość anooo
Tylko broń Boże do niej nie idzcie mieszkać! :D

Gość taka sobie jedna mia
MÓJ DOM- MOJA TWIERDZA!!!

Gość ewelina318
nie no, głupia nie jestem

Gość anooo
Ja bym to olała, ale mówiła coś takiego typu ciasne, ale własne...

Gość taka sobie jedna mia
Ciasne, ale własne. Szczęście jest ważniejsze. Lepiej się gnieść w małym mieszkanku niż mieszkać w luksusach z teściową!

Gość takamajaka
Szła teściowa przez las pogryzły ją żmije, żmije pozdychały a teściowa żyje. olej gada :)

Gość powiedz jej dlatego mamusi
nie zapraszamy ,bo mamusia z taką wagą się już nie zmieści:)

Gość takamajaka
oj tak ja za wlasne duzo bym dala chociaz jeszcze slubu nie bylo

Gość takamajaka
powiedz jej dlatego mamusi dobre :D

Powiedz ze jestes jej wdzieczna za to ze sie tak o was troszczy i chetnie przyjmiesz z partnerem wieksze mieszkanie,ktore z pewnoscia chce wam zafundowac i ze sami juz znalezliscie wielki,piekny dom na drugim koncu Polski.. od razu sie zamknie

Gość A!!!!!!!!!!!!!!
jestem z moim facetem od prawie 3 lat. fakt faktem rzadko u niego bywam (z powodów technicznych, mieszkamy w roznych miastach, on tu studiuje u mnie), on jest u mnie zdecydowanie czesciej :) od poczatku naszej znajomosci nie pamietam zeby sie do mnie odezwała :) nie raz, spytała czy chce zupy, bo R. będzie jadł :D I TYLE. Kiedys probowalam do niej zagadac ale mnie olała, ogolnie chyba jest zazdrosna o synusia :)

Gość taa a jak teściowa zejdzie
z tego świata, to jak sępy zaczniecie jej dom okupywać :P:P:P

Gość A!!!!!!!!!!!!!!
co sie dziwić biednym matkom, to zwykła zazdrość, nie są juz jedynymi kobietami, ktore rządzą sercem ich kochanego syneczka :)

Jeśli nie możesz czegoś się przestać obawiać (w tym wypadku złośliwości teściowej) to najlepiej udawać, że się tego nie słyszy... w myślach dodając własne komentarze, oczywiście. :) Od razu przyjemniej się robi, kiedy teściowa rzuca w małą przestrzeń mieszkanka tak wielkie przemyślenia a Ty... z rozrzewnieniem myślisz np.: - Jakie niepełne byłoby małzeńskie życie, gdyby nie złośliwa teściowa... dobrze, że jesteś z nami, mamusiu...:) Po czym - na kolejną uwagę na temat przestrzeni życiowej wyobrażasz sobie te salony, które mamusia zasiedli na cmentarzu. :) Prawdziwe życie to życie z teściową na horyzoncie. Mamusiu! Oazo mądrości ty nasza... :)

Gość z twojego punktu widzenia
"po skorzystaniu z toalety komentuje, że nie ma nawet gdzie się obrócić.... " ja bym powiedziała - ja się obracam swobodnie, no ale jestem od mamusi szczuplejsza :p

Gość synowa :)
Dziewczyny a co powiedzieć jeżeli teściowa mówi przy lekarzu np. a skąd wnusio ma siniaczka pewnie matka bije? albo to jest moja rodzina synowie i ciocia a to synowa,albo matka nawet nakarmić cie nie potrafi itd. od 2 lat masakra podrzućcie jakiś pomysł to typ kobiety która krew wypije a śladu nie zostawi no i przy mężu moim się powstrzymuje

Gość Instant Magic
Olewać każdą jej głupią gadkę niech pierdoli sobie i dokucza jak dasz się jej zdenerwować to przegrasz.

Gość jak będzie się następnym razem
wpraszać z wizytą to powiedz że sorry ale "mamy takie maleńkie mieszkanie i sama mamusia rozumie, że duszno się robi jak u nas przebywa"