Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

por supuesto

lot na nieważnym paszporcie

Polecane posty

Witam, mam problem i może ktoś słyszal o podobnej sytuacji i sypnie jakąś pomocą czy radą bo jestem w dołku. moja 17letnia siostra ma lot na 19 czerwca (ta sobota) liniami RYANAIR z hiszpanii do polski, i nagle obudziła się że paszport od kilku miesięcy nieważny, bo była przekonana że prawnie obywatela polskiego przepuszczą do Polski bez problemów nawet na nieważnym dokumencie, a tu się okazuje że ryanair niby NIE przepuszcza. Wie ktoś może jak to jest w praktyce??? Dzwoniliśmy do konsulatu, a w końcu i ambasady w Madrycie i mówią że nie ma żadnego papieru który by nakazywał czy coś, przepuszczenie obywatela, że to należy od przewoźnika, i oni jedyne co mogą zrobić to przesłać papier z potwierdzeniem jej danych jako obywatelki polskiej. dodam że niestety nie mamy możliwości ani już czasu na dojazd do madrytu i wyrobienie jej nowego paszportu.

Gość sommaja
kobito w uni jestesmy i na terenie uni paszport jest nie potrzebny.. dowod wystarczy to ty tego nie wiesz?

Gość sommaja
juz wiem co masz zrobic, sluchaj idziesz do ambasady pl w hiszpanii i tam dostajesz dokument zastepczy na ktorym mozesz wrocic do pl, albo stepluja paszport i jedziesz , ale potem musisz wmienic.

sommaja a wiesz może jak ten dokument może się mniej więcej nazywać? bo oni tu nie mają pojęcia że jest coś takiego wogóle... szok.

Gość xyzzzxx
"dodam że niestety nie mamy możliwości ani już czasu na dojazd do madrytu i wyrobienie jej nowego paszportu." czytaj uważnie przecie pisze że nie ma czasu

na dojazd do madrytu nie, ale może dałoby się ten papierek załatwić pocztą, faxem czy inną drogą więc wątpie by to było problemem.