Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darkanna

Sprawdzony lekarz od "kompleksowego poprawiania urody"

Polecane posty

Gość Darkanna

Moje Drogie, postanowiłam założyć wątek, w którym mam nadzieję podzielicie się swoimi doświadczeniami, podacie konkretne namiary, na lekarzy kompleksowo prawiających Waszą urodę (botox, lasery, wypełniacze, mezoterapia, itp.). Myślę, że wiele z nas chciałaby trafić na kogoś, kto ma dostateczną wiedzę i doświadczenia, aby zająć się naszym wyglądem całościowo, z czasem znając reakcje naszego organizmu na poszczególne zabiegi, dokładnie wiedząc, co zostało zastosowane, itd. Podzielcie się proszę, by innym ułatwić życie...:)

Gość Darkanna
Może uda mi się zachęcić Was do wypowiedzi swoją rekomendacją. Otóż, z kompleksowych usług skorzystałam w Skinclinic, gdzie dr Chmielewski z sukcesem zajął się skórą wokół oczu (robiłam mezoterapię i botox), świetnie wymodelował żuchwę przy pomocy radiesse a na koniec zrobił hydrolt na policzki. No i robiłam też kontur ust, z czego byłam baaaardzo zadowolona. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami, bo w gąszczu informacji jesteśmy bardzo zagubione i myślę, że wiele z nas ma problem z podjęciem decyzji, w 'czyje ręce oddać swój wygląd';)

Gość do darkanna
Witam a ja mam pytanie do autorki tego wątku: Czy Ty sie zajmujesz zawodowo medycyna estetyczna?? bo jak przesledzic to forum to jestes bardzo aktywna osobą i z duzym zapleczem pozabiegowym dlatego ze wiekszosc Twoich watkow jest wpisywanych w takich porach gdzie wiekszosc z nas jest w pracy to czy Twoja obecnosc aktywna na formum wlasnie w tych porach jest wynikiem Twojego zawodowego zainteresowania zabiegami medycyny estetycznej. Uprzejmie prosze nie odbieraj tego pytania i mojej argumentacji jako zlosliwosc poprostu takie odnosze wrazenie.

Gość Darkanna
Nie, nie zajmuję się zawodowo medycyną estetyczną;) Piszę o takich porach, bo nie pracuję a do tego sama korzystam z dobrodziejstw tej dziedziny od kilku lat stąd, mam trochę do powiedzenia. Swego czasu (rok temu) miałam okropone 'przeboje' po dysporcie i wówczas sama skorzystałam z rad i pomocy forumowiczek. Później, zaczęłam pisać także o swoich (dobrych i złych) doświadczeniach, by mam nadzieję, np. rozwiać wątpliwości kogoś kto tak jak ja rok temu, był zagubiony w gąszczu informacji, opnii, itp. Mam nadzieję, że w pełni odpowiedziałam. Jeśli chcesz wiedzieć coś jeszcze, służę...

Gość calineczka-calineczka
Czy robiłaś sobie lipolizę iniekcyjną ,Jeśli tak to jakim preparatem , ew. koktajlem .Ile było tych zabiegów i jakie rezultaty po nich widziałać . NO i czy restrykcyjnie przestrzegałać zalecentj.dieta, masaz , dieta itp. Bardzo proszę o odpowiedz .

Gość Darkanna
Ja lipilizy nie robiłam i na temat tego zabiegu w zasadzie nic nie wiem...

Gość urszula kochanowska
tak na mój rozum to możesz się podzielić swoimi doświadczeniami,a nie "robić" za wyrocznię,przecież Twoja opinia to nie pewnik,u Ciebie zadziałało tak,u kogoś innego inaczej każdy reaguje inaczej,lekarze są różni,podejrzewam,że nawet najlepszemu lekarzowi może zdarzyć się wpadka itd.,wystarczy poczytać forum i nie piszę tego złośliwie

Gość darkanna
chętnie podzielę się doświadczeniami, powiedz proszę tylko o jakie konkretnie Ci chodzi? czy o wybrany zabieg? czy też może o coś innego? zakładając ten wątek chciałam, byśmy podzieliły się informacjami na temat lekarzy, których nazwałabym 'uniwersalnymi', czyli takich, którzy są w stanie zaproponować kompleksową 'obsługę' naszych potrzeb w zakresie medycyny estetycznej; nie wiem jak dla innych ale dla mnie ważne jest, by w jednym miejscu, u jednej osoby (z czasem świetnie znającej moją twarz), móc poprawiać urodę i zatrzymywać czas. Napisałam o swoim doświadczeniu, bo do tej pory wszystkie zabiegi, które miałam zrobione przez wspomnianego lekarza, są ok (mam lekkie zastrzeżenia do efektu wyszczuplenia twarzy po hydrolifcie ale nie jest tak, że zabieg został źle wykonany, lecz tak, że wcześniej o takim efektcie nie zostałam poinformowana). Chętnie dopowiem to, co jest interesujące. Proszę tylko o sugestie, o czym konkretnie.

Uwazam, ze taki lekarz, ktory potrafi robic wiele rzeczy i dobrze rzeczywiscie wart jest zainteresowania. Ja tez jestem na etapie szukania takiego, tyle, ze chcialabym przy okazji, zeby byl ucziwy, rzetelny i...niezbyt drogi. Znam jednago, ktory niby umie wiele rzeczy i niby robi fachowo. Gabinet wyglada bardzo profesjonalnie. Ale jak mi zrobil mezoterapie na twarzy i szyi to sie zalamalam. Jak dla mnie powinno sie preparat rozprowadzic rownomiernie a on mi powstrzykiwal, gdzie popadlo, w jednych miejscach wiecej, w innych mniej..fakt, spieszyl sie, ale...co mnie to obchodzi, skoro kase wzial taka sama.I przez to stracil mnie jako klientke... Inna lekarka, niby ma doswiadczenie, ale za slabo przestrzega higiene zabiegu. Posiada jednak pewna rzadka umiejetnosc w pewnym zakresie i po to pewnie dalej bede do niej chodzic. Na razie jestem na etapie szuknaia, bo dopiero zaczynam moja dbalosc o zatrzymanie czasu. I musze przyznac, ze po jednej niefortunnej przygodzie z laserem pod oczami, w ciagu 3 miesiecy bardzo poprawil mi sie wyglad. jeszcze w marcu, kwietniu..jak spojzalam w lustro, zalamalam sie..:( Na twarzy bylam niemalze kwadratowa, jakies opuchlizny, widoczne efekty grawitacji, zmarszczki pod oczami... Dzis patrze i oczom nie wierze.... Chyba odmlodnialam z 10 lat wizualnie. Ale trzeba tez dodac, ze przez ten czas odchudzalam sie. bez tego nie wiem czy efekt ogolny bylby tak dobry. A w sumie nie zrobilam wiele: 2 fotoodmladzania, ktore musialam przerwac, bo lato przyszlo, dosc chaotyczna mezoterapia: jedna pod oczy, jedna na twarz i jedna na szyje i dekolt w odstepach czsowych, 2 mikrodermabrazje i wypelnienie zmarszczek pod oczami w dwoch podejsciach. Za pierwszym prawie nie bylo widac efektow, dopiero po drugim. Dodatkowo, codziennie myje twarz rumiankiem i olejkiem hydrofilnym. Wygladam naprawde duzo lepiej. Jeszcze tylko zostal mi brzuszek...:( I tu chetnie ucieklabym sie do pomocy medycyny estetycznej, niestety obecny stan zdrowia mi nie pozwala... No i kasy tez niet na razie. tak, to jest to, czego mi jeszcze trzeba i beyloby calkiem dobrze. Aha i dodam, ze to wszystko zrobilam u roznych lekarzy. Aha, ostatnio tez zrobilam sobie usta :) Ale niestety trzeba je poprawic, jutro bede to robic. Trudno wiec jeszcze mowic o pelnym efekcie, ale tez stwierdzilam, ze pelniejsze usta bardzo dodaja urody i absolutnie nie zaluje, mimo, ze cos tam nie wyszlo clakiem, ale wygladam jakos inaczej...:)

Aha, zapomnialam wspomniec o botoksie w kurze lapy przy oczach, ale podanym w minimalnych ilosciach. Na poczatku tez nie bylam zadowolona z efektow ale nie wiem jak to mozliwe, z czasem sie jakos ulozylao ladnie. Fajnie, ze to wszystko mozna zrobic, szkoda tylko, ze tyle to kosztuje :(

Gość darkanna
Dzięki Kallina. A zdradziłabyś może, u kogo konkretnie robiłaś zabiegi z których jesteś zadowolona (i może tych, z których nie jesteś...)? Myślę, ze fajnie byłoby gdybyśmy dziliły się takimi informacjami, bo rekomendacje z '1 ręki' są najbardziej wiarygodne.

Gość 43ewa
proponuję wpisywanie wieku i ewentualnie koszt zabiegu wydaje mi się to bardzo istotne . poprawianie urody w różnym wieku daje różne efekty w pewnym wieku może już nie działać . bardzo chętnie dowiem się co w moim wieku 43 lata mogę poprawić i za jaką cenę.

Darkanna, wolalabym nie robic tego tak publicznie. To, ze ja nie bylam zadowolona z jednego lekarza niekoniecznie znaczy ze on jest w ogole zly, bo w sumie mam mnostwo pacjentek. nie chce nikomu krzywdy robic. Z drugiej strony musze przyznac, ze bardzo dba o higiene zabiegu, ma swietnie wyposazony gabinet, jest podobno dobrym dermatologiem. kazdy ma swoja karte, gdzie on zapisuje co i kiedy bylo robione. Tak ze nie moge takiej globalnej oceny na nie mu wydac. Jesli chcesz, podaj maila to napisze na prive tylko teraz wyjezdzam, wiec dopiero po powrocie.

Gość darkanna
Kallina, to mój mail: darkanna1@interia.pl; napisz proszę, gdy już będziesz miała czas.

Gość klara45,5
up.. podnoszę. Temat wart kontynuacji, sama jestem na etapie pozukiwań... Może coś na temat Warszawy?

do darkanna A co Ci sie stalo po dysporcie?? Monika Klapsia-Pawlow a Klodzka jest dobra;-)

Gość darkanna
Moja historia z dysportem sięga ubiegłego roku, kiedy to miałam podany pod oczy i w konsekwencji, 'zapadły' mi się dolne powieki, porobiły nowe linie; dopiero seria mezoterapii polepszyła sprawę, i czas... bo preparat przestał działać.

Gość Darkana ja też
Trafiłam do dr Chmielewskiego w skinclinic - i to był doskonały wybór. Zrobił mi ulthera . Jest genialnyyyyy. A klinika na medal. Marzy mi się otworzyć własnie takie miejsce.

Gość darkanna
powiedz coś proszę nt zabiegu ulthera... to całkowita nowość, niewiele wiadomo na ten temat...

Jeżeli chodzi o dr Chmielewskiego,to nie zupełnie zgodzę sie opniami ,że jest genialny .Robiłam u niego Thermage powiek,ulthere,mezo oczu i volumę na brodę. Dwa pierwsze zabiegi ,to urządzenia i jeżeli chodzi o jakość zabiegu ,to nie mam uwag.Mezoterapia wyszła fatalnie jeżeli chodzi o opuchnięcia,siniaki i krwiaki .Dodam,ze robiłam już wiele mezo oczu i nigdy nie wyglądałam tak fatalnie .Nigdy nie byłam tak zmasakrowana.Drugim zabiegiem niezbyt udanym była voluma w okolicach brody.Pomimo ,że była wykonywana kaniulą,powstał wielki siniak wielkości monety pięciozłotowej.Długo się utrzymywał,był w kolorze granatowym i miałam wielkie problemy z jego tuszowaniem. Sam efekt końcowy był (jest) na cztery .Jeżeli chodzi o cenę volumy,to wydaje mi się mocno przesadzona -zapłaciłam 3.500,00 zł ,czyli zdecydowanie więcej niż w innych gabinetach .To tyle jeżeli chodzi o zabiegi.Sam pan doktor i jego podejście do pacjenta również pozostawia dużo do życzenia.Nie lubię jak ktoś zwraca się do mnie w osobie trzeciej" "niech siądzie","niech się zastanowi" "niech zejdzie z fotela" itp.Ponoć jest to u pana doktora nagminne .Rozmawiałam z lekarzami z którymi prowadzi szkolenia i ponoć to standard .Dla mnie to delikatnie mówiąc " brak dobrego wychowania" . Aaaa zapomniałam dodać,że podczas pierwszej konsultacji pan doktor jadł :)