Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na opak wróc

jak przekonać męża

Polecane posty

Gość taaaaaak taaaaaak :)
Po 1 owczarki to konie ;] moj jak skacze to jak bydlo, ale ma dopiero 4mies,. doslownie maly prostak ze wsi, zre jak swinia, najlepiej to by pozarl 2 kotly dziennie i nie lubi dzieci, ZADEN OWCZAREK nawet samica nie przepada za dziecmi, moj jak widzi dzieci to dostaje szalu i szczeka, a do doroslych ludzi sie cieszy, bo czuje przewage nad dzieckiem, jestem w ciazy i boje sie o wlasne dziecko, ze bedzie do niego agresywny jak sie urodzi, ale mam nadzieje ze do tego czasu ten prostak zmadrzeje i mieszka z nami w domu, jesli ma sie dzieci to powinno sie brac rasy ku temu przeznaczone labradory, boksery itp. a nie psy obronne :)

A czy ten Twoj pies czasami biega? Moze siebie zamknij w pomieszczeniu 4x4 i badz tam szczęsliwa. Pies wyczuwa ze jest dziecko i inaczej do niego podchodzi niz do dorosłego człowieka. Ile małych dzieci wychowuje sie w domu z duzym psem. Jeszcze nikt od tego nie umarł. Wg mnie chcesz nowego psa zeby dziecko miało sie z kim bawic, zeby lezal na kanapie i lizal stopy(o zgrozo!). Pewnie nawet nie wiesz jakby zachowywal sie duzy pies w obecnosci twojego dziecka.

moi wspollokatorzy maja westa i wiesz co ci powiem - kocham zwierzeta ale ta rasa i ten pies jest najglupszy jakiego w zyciu spotkalam!!!!! Szczeka na wszystko nie da sie go niczego nauczyc, zachowuje sie jakby byla jakis conajmniej autystyczny, na smyczy nie umie chodzic zupelnie Kupe kasy wymaga jego pielegnacja a i tak do najladniejszych nie nalezy. jak przekonac meza hmm no coz kazda z kobiety chyba powinna wiedziec jak przekonac do czegos swojego faceta... napewno masz jakis swoj sposob.. ;p ale westa odradzam z calych sil! Masz juz owczarka to piekny i madry pies a west no coz ja ci przedstawilam co to za pies moim zdaniem Z reszta wspollokatorzy po miesiacu od zakupu dali ogloszenie do gazety ze oddadzą go w dobre rece tak dał nam wszystkim popalić....

Powtarzam owczarki to nie sa rodzinne psy!

Gość na opak wróc
tego też się boję, ale baaardzo podobają mi się białe pieski, a już westy to masakra :) już sama nie wiem. Również chciałabym pieska z natury przyjaznego dzieciom, tylko te z reguły są duże, a my już mamy jednego dużego, na drugie tyle żarcia nas nie stać :P chciałbym właśnie małego, najlepiej sunie,myślałam też o sznaucerku miniaturce... Ale jakby rasa nie była problem pozostaję ten sam - czyt. mąż ;)

Kup kota i bedzie spokoj, kociaki sa kochane :*

Gość Amstaffy ponoć rodzinne

Gość na opak wróc
może trafił Wam się jakiś urwis, mój owczarek jest raczej spokojny pod tym względem, myślę, że nie ugryzłby dziecka, boję się tylko o jego "siłę". Zresztą ja psom w 100% nigdy nie zaufam, kiedyś myślałam inaczej, ale teraz mam dzieci i poglądy mi się zmieniły... A czy on biega? oczywiście że biega sobie jak dzieci pójdą spać, ale pod naszym nadzorem bo ogrodzenie jeszcze nie pełne...

Gość na opak wróc
kotów niestety nie lubię :(

Gość na opak wróc
a to ze pies wyczuwa małe dziecko to też się nie zgodzę, są psy które nienawidzą małych dzieci... I na to nic się nie poradzi-tak jak ludzie :P

Gość to przez - denstysci PRlu
jasne mały pies.ma byc taką maskotką..kup sobie sztucznego..pies to nie zabawka..a temu dużemu bedzie przykro..że go odtrącacie..mały w domu duży na dworze..w klatce jak z obozu..pies powinien biegac..!te 4x 4 to sobie możesz.

Gość na opak wróc
opanuj się kobieto, jaka maskotka! 4/4 to jest 16m2!! tyle miał nasz pokój u rodziców jak jeszcze mieszkaliśmy tam, we 4!!!

Gość na opak wróc
a niektórzy w niewiele większych kawalerkach mieszkają przez cale życie! bardzo lubię psy ale nie rób z nich ludzi!!

Mojego kolegi córka wychowywała się w domu z 3 rottweilerami. Nikomu się krzywda nie stała. Psy doskonale wiedziały ze jest to mały dzieciak i były delikatne w stosunku do niego.

Gość na opak wróc
a ty oczywiście wiesz lepiej do czego mi pies, czy się do tego nadaje, jak traktuje moje dzieci, jaki ma charakter itp, weź się opanuj

Gość to przez - denstysci PRlu
to za mało..sam pies ma około metra..a wybieg 4 na 4..to nic..pies taki duży musi biegac! a zatem musi się rozbiec..i biec!!! Bo mu mięsnie pójdą..albo na głowę dostanie w tej klatce...10 na 10 m...no to bym porozmawiała o tem kojcu. Męczycie go. Po co wam taki duży pies...

Gość na opak wróc
10/10 no nasz dom ma! poza tym napisałam przecież że biega! i wiesz po co nam pies?? TAK, ŻEBY PILNOWAŁ DOMU!!!

na opak wróc a ty oczywiście wiesz lepiej do czego mi pies, czy się do tego nadaje, jak traktuje moje dzieci, jaki ma charakter itp, weź się opanuj Juz pisałas po co Ci pies. Zeby lezal na kanapie i lizał stopy.

Gość na opak wróc
m.in. i nie wiem co w tym dziwnego, może poniżam w ten sposób psa?

Sorry ale smierdzace nogi po calym dniu sie myje a nie daje psu do lizania. Wody nie macie czy co za chuj? Poza tym pomysl napierw polize twoja noge a pozniej buzie dziecka. Zastanów sie co bardziej zagraza Twojemu dzieciakowi.

Gość nosz kurcze
najpierw zadbaj o zdrowie psychiczne waszego owczarka, a później zajmij się sprowadzaniem kolejnych psów do domu. Wasz owczarek to jeszcze dziecko, ile czasu spędzasz z nim na spacerze? zabawie? tresurze? zero? zgadłam? Nawet duży, dorosły pies nie zrobi krzywdy dziecku pod warunkiem, że odpowiednio o to zadbasz, a już owczarek szybciej będzie się nim opiekował niż robił krzywdę. Westi jeśli nie dostanie odpowiedniej dawki ruchu i zabawy też może być upierdliwy i nie koniecznie wspaniałomyślny dla dziecka

Gość nosz kurcze
dodam, że nie chodzi o samodzielne bieganie psa po podwórku, bo to żadna zabawa

Gość na opak wróc
rozmowa zeszła z tematu, nie chce mi się komentować