Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoneczko na niebie

Jaki bukiet dla świadkowej?

Polecane posty

Gość słoneczko na niebie

Jaki bukiet wybrać dla świadkowej? Taki sam jak mój tylko mniejszy czy dopasować go do koloru jej sukni? Tylko, że jeszcze nie wiem jaką będzie miała sukienkę bo nic jeszcze nie znalazła, tak jak ja na poprawiny... U nas Panna Młoda zostawia swój bukiet w Kościele także później świadkowa oddaje mi swój.

Gość chardoney
A dlaczego zostawiacie w kościele? Pytam z czystej ciekawości, to jakiś zwyczaj czy co. A potem na zdjęcia jeździ się bez bukietu? tylko z tym od świadkowej? Powiem szczerze że jeszcze nie słyszałam o czymś takim żeby zostawiać bukiet w kościele. A nie możesz kupić jakiegoś bukieciku właśnie z przeznaczeniem że zostawisz go w kościele? Moja świadkowa miała bardzo podobny do mojego tylko mniejszy.

Gość lokatka
moja tez bedzie miec mini wersje mojego bukietu :)tak samo bedzie z przypinkami dla mlodego i swiadka :)

Gość słoneczko na niebie
Tak, jest taki zwyczaj, że Panna Młoda zostawia swój bukiet w Kościele. Nawet Ksiądz mówił o tym na naukach i pytał nas o to czyj bukiet się zostawia. A zdjęcia z bukietem będę miała w Kościele, sesję mamy innego dnia po ślubie i bukiet wcale nie jest mi potrzebny. Najwyżej będę miała różyczkę do kilku zdjęć ;)

Gość ja nie mam nic przeciwko
Hmm... u mnie takze jest zwyczaj zostawiania bukietu w kosciele ale tego swiadkowej.Wiec panna mloda ma pozniej swoj bukiet :)

Gość też
A czy musi być bukiet dla świadkowej? Właśnie biorę ślub i mam wątpliwości, bo jak sama świadkowałam, to tak naprawdę miałam przez to tylko zajęte ręce - a świadek to raczej "operacyjny" czynnik na ślubie.

W sumie różnie jest z tymi bukietami. Raz jak byłam świadkiem to siedziałam za młodymi na krześle i miałam bukiet. Ale jak sama robiłam swój to u nas nie ma takiej tradycji i świadkowie normalnie w ławkach siedzieli. I świadkowa nie miała bukiecika.

Gość lipcowa świadkowa
Ja świadkowałam w zeszłym roku w lipcu. U mnie (Kraków) nie zostawia się żadnych bukietów w kościele. Zresztą na kilku ostatnich weselach na których byłam, to właśnie bukietem rzucają panny młode o północy. Bo właśnie welon jest im bardziej potrzebny na sesję, niż kwiatki :P Ja jako świadkowa miałam zupełnie inny bukiet, mniejszy, dopasowany kolorystycznie do mojej sukienki, z małym tylko elementem "łączącym" go z bukietem młodej (młoda miała cały biały bukiet, a ja ciemną fioletową sukienkę, więc za nic by mi białe kwiatki nie pasowały. Miałam więc podobne kwiatki ale w "swoim" kolorze).

Gość lokatka
angela_k30 piekny ten bukiet! wlasnie taki chce :) uwielbiam polaczenie cantadeskii, roz i owocow dziurawca :) a jeszcze te kolorki... super! :D

Gość swiadkowa moja
miala podobny bukiet do mojego tylko mniejszy a ja mialam dwa buzkiety- jeden moj a drugi ( miala go kuzynka) do zostawienia przed oltarzem Matki Bozej

Gość sssssfs
u nas jest tak ze zostawia sie bukiet w kosciele ale nie ten "głowny" ktory trzymam cały czas tylko inny specjalnie przeznaczony na ten cel, zazwyczaj trzyma go swiadkowa a po mszy mloda para bierze od niej ten drugi bukiet i idzie z nim przed ołtarz Matki Bożej...

Gość sssssfs
ps a bukiety dla swiadkowej same zamawiacie czy ona sie tym zajmuje

Gość swiadkowa moja
ja zamawialam u jednej kwiaciarki razem z moim bukietem, bukiecikiem dma p mlodego do butonierki, kwiatuszkami dla dzieci( druhenek) i dekoracja domu , sali weselneji samochodu placilam za wszytsko ja ( tzn w koszta wesela poszlo)

Gość angela_k30
lokatka miło mi, że bukiet się podoba :) Florystka widziała zdjęcie sukienki i ten bukiet i stwierdziła, że super będzie pasować :) Za bukiet świadkowej ja płacę. Na początku nawet nie pomyślałam o tym, ale kwiaciarka sama powiedziała, że robi się też dla świadkowej. Za bukiet mój, świadkowej, butonierkę , kwiaty dla rodziców i dekorację auta będzie około 500zł.

Gość angela_k30
lokatka bukiety chyba jednak nie te same choć bardzo podobne:) a nawet jakby takie same to nic nie szkodzi :)

Gość lokatka
a jak bedziesz "ustrajac" samochod? tez cos w stylu i kolorze bukietu? jaki masz kolor samochodu wogole? bo ja bede miec granatowe i sie zastanawiam czy bedzie pasowalo...

Gość angela_k30
samochód jest szary ale nie za jasny i nie za ciemny. Sam w sobie jest ładny więc kwiaciarka stwierdziła, że dekoracje bardzo delikatne, przy klamkach coś i na masce jakieś 3 kwiatki (sama dokładnie nie wiem jak ona to widzi)

Gość Aneta_83
bukiet dla świadkowej? a u nas nie ma czegoś podobnego w tradycji...

Moje druhny będą miały bukiety dopasowane do ich sukienek, a drużbowie butonierki w stylu ich bukietow. U nas panny młode zostawiają bukiet druhny w kaplicy Bożego Miłosierdzia.

Gość borka1
Na stronie kwiaciarni Kwiatowa Przesyłka jest wiele znakomitych bukietów. Zamów sobie u nich. Tutaj http://www.kwiatowaprzesylka.pl masz namiary. Na pewno któryś z bukietów oferowanych przez nich przypadnie ci do gustu.

Moim zdaniem takie rzeczy najlepiej zostawić profesjonalnej florystce. Która dobierze kwiaty tak by wszystkie bukiety do siebie pasowały. Ja bardzo polecam http://www.bialeanemony.pl/ Pani stamtąd jest naprawdę fajna dobrze się z nią rozmawia no i co bardzo ważne nie rujnuje ona nikogo finansowo, a wiązanki robi naprawdę prześliczne, zresztą możecie je obejrzeć na jej stronie i samemu się przekonać :D

Gość gość
Żaden bukiet świadkowej nie jest potrzebny. Świadkowa pomaga, a nie "się prezentuje".