Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Erupcja Wulkanu

Ile wydajecie na żarcie do pracy???

Polecane posty

Gość hahahhahahahajajjaja1
a ja robie sobie rano kanapeczki do pracy, potem jakis jogurt kupuje. a obiadek wczesniej sobie robie w domu i przynosze w pojemniczku do pracy.

Gość wwweeeikieiei
a ja 20 zl bo pale papierosy...kurde :( jakby tak to odlozyc, to w skali roku ... kupilabym sobie cos ekstra

No mniej ;) Jestem bardzo szczupłą osobą, ale jem kilka razy w ciągu 8 godzin. Ciągle coś muszę podjadac;) Nie wiem jak to ograniczyc

Gość ddfhjkh
zacznij sobie w domu robić, to nie będziesz tyle wydawać:)

No tak, moglabym robic cos w domu, jakies kanapki czy cos, ale ja malo pieczywa jem, jesli juz zjem to musi byc swieze a nie wczorajsze ;)

ale ja nie jem wczorajszego:) na mam wszytsko swiezutkie:) jelsi nie ide rano do sklepu to zawsze wczesniej kupuje swieze i zamrazam, a potem wyciagam sobie rano kilka kromek.

tak:)

Gość śniadanie robię w domu
"moglabym robic cos w domu, jakies kanapki czy cos, ale ja malo pieczywa jem, jesli juz zjem to musi byc swieze a nie wczorajsze" nachodzi mnie pytanie co w takim razie jesz za te 10zł w pracy?

ok. 10 zl. Czasem przynosze tylko salatke, ktora zrobilam, a czasem 2 soki bez cukru i 2 jogurty (z cukrem :P), chlebek razowy z serem smierdzielem, kupna surowke czy jakis obiad (np. zupe w sloiku). Staram sie zdrowo odzywiac. Ale nic nie przebije mojego kolegi obok, kiedys policzylam ile on przeznacza codziennie na zarcie w pracy - wyszlo mi 50 zl... rano wcina kilka drozdzowek albo ciastek francuskich i batoniki + mocna kawa (ze slodzikiem, bo podobno sie odchudza), pozniej jogurty, zawsze zamawia obiad z restauracji lub knajpy (schabowy, frytki + surowka albo pizza bynajmniej nie najtansza bo za co najmniej 25zl). Jesli doliczacie papierosy, to pewnie z 60-70 (ciagle chodzi na fajke, pali jak komin) Ja zarabiam moze nie najgorzej, ale nie wyobrazam sobie przewalania 1200-1400 zl miesiecznie na jedzenie do pracy :o Co mnie najbardziej dziwi, kolega narzeka ciagle na kredyty i dlugi - proponowalam, by kupil pizze w Carrefourze i odgrzal w mikrofali - narzeka, ze mu nie smakuje. Ja kiedys skusilam sie na te pizze, ktora on zamawial i nie widze roznicy :o

widzę brak zainteresowania tematem ze strony autorki :-(

10zł X 20 dni roboczych=200zł na miesiąc na 1 osobę hmmm... Własnie uświadomiłam sobie, że ja tyle wydaję na CAŁE jedzenie bo wychodzi mi 400zł na spożywcze zakupy na dwie osoby co miesiąc - prowadzę sobie dokładne zapiski. Do pracy zawsze biorę kanapki albo sałatkę w słoiczku, którą sama sobie robię, bo nigdy nie kupuje sałatek garmażeryjnych ze sklepów.

Gość frentii
ja wydaje mniej, ale co z tego skoro same owoce i drobne zakupy kosztuje mnie codziennie 30-40zl. Jak ktos dziennie wydaje tylko 10-20zl, to jest bardzo malo.

Gość no co się kurna dzieje
ja czasem nic nie jem w pracy :) czasem kisielek za 1 zł, parówki za 5 zł, ale nie zawsze. wolę sobie coś z domu wziąć

Juz jestem, zagladam czasami ale jestem w pracy takze rozumiecie ;) 10 zl: bulka - 0,45 zl cos na bulke - średnio do 3 zł napoj - ok. 3 zl batoniki - ok. 2 zl czasami owoc

Gość frentii
400zl na dwie osoby miesiecznie? Musicie jesc sam syf, typu biale buly, bo to najtansze

Wiekszosc osob wydaje miesiecznie ok. 400 zl na jedzenie. W pracy spedzamy duzo czasu, wiec staramy sie dobrze odzywiac. Ty, kolezanko, wydajesz bardzo malo (gratuluje), ja nie musze specjalnie oszczedzac, wiec kupuje zdrowsze (i niestety drozsze) jedzenie.

"10 zl: bulka - 0,45 zl cos na bulkę" jak to się ma do twojego: "a malo pieczywa jem"? Poza tym bułki sa niezdrowe i niesmaczne :-( A co do mojego wyżywienia, bo sie nim ktoś zatroskał, to np. nigdy nie wydaję pieniędzy na te różne kolorowane wody i soki, których całe zgrzewki ludzie napychają do wózków w sklepach. Zawsze się zastanawiam jak oni dają radę tyle tego przetworzyć i sie nie rozchorować.

Gość nnjiuuu
Baby tylko liczą kasę, jadłyby żarcie dla świń żeby tylko zaoszczędzić na ciucha. Już lepiej mieć mniej ciuchów i kosmetyków. Po kij ci jakież żele srele jak zwykłe mydło oliwkowe jest lepsze. Kremiki sremiki które w ogóle nie pomagają, krem niwea wystarczy. Jesteście tak skąpe że niedobrze się robi, już lepiej zjeść coś porządnego a nie jogurciki z chemią i cukrem. Że też wam się chce robić sałatki do pracy, to o czym wy myślicie cały dzień co zjeść żeby było tanio jak barszcz i zdrowoAlbo jedno, albo drugie.

Gość sama nie wiem czego chce .....
ja codzien wydaje ok 15zł na samo sniadanie i drugie sniadanie,...pozniej jem obiad za ok 10zl no i pale papierosy wiec do drugi dzien ekstra 10zl... ja pracuje 12h wiec nie wyobrazam sobie nie jesc przez caly dzien a na czym jak na czym,ale na jedzeniu nie zamierzam oszczedzac tiger- 2.5 woda- 2.5 bulki- 1.6 cos do bulek- 4zl owoce, marchewki- ok.4zl jogurt jakis batonik na obiad zjem jakiegos kurczaczka z surowka... kolacji nie jadam :D nie mam czasu robic jedzenia w domu do prac y....niestety

Gość frentii
Spokojna glowa, nie obchodzi mnie twoj sposob odzywiania, stwierdzam tylko fakt, ze aby wydac 200zl miesiecznie, trzeba naprawde kupowac najtansze rzeczy i to jeszcze bardzo malo.

frenti, a może wystarczy dobrze zaplanować posiłki i zakupy? zastanów się DLA SAMEJ SIEBIE ile jedzenia wyrzucasz? - To powszechna praktyka u tych co dużo na jedzenie wydają...