Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia23333

Wpadka - jak powiedziec rodzicą ?

Polecane posty

Gość natalia23333

Jak powiedziec rodzicą ze sie wpadło z chłopakiem i ze zostaną dziadkami i ze jest problem bo nie ma perspektyw na przyszłosc = brak kasy , a gdzie slub , itp itd no i dziecko..... Jak to powiedziec ? Prosze o jakies gotowe rozmowki.

Gość staszek spod monopolowego
mamo jestem w ciąży, wreszcie po tak długich staraniach

Gość Absolwentka Przyjaciółka
rodzicą?

Gość jestem zacofana
ile masz lat?

Gość powiedz
rodzicą ze ci sie wpadło z chłopakiem i ze zostaną dziadkami i ze jest problem bo nie ma perspektyw na przyszłosc

Gość marchewwka
Przede wszystkim gratuluje maleństwa. Jakkolwiek tego nie powiesz to i tak nie będzie miało żadnego wpływu na reakcję. Bo, żebyś nie wiem w jakie słowa tej wiadomości nie ubrała to i tak rodzice będą źli, zawiedzeni i bardzo trudno im będzie to przyswoić. Na pewno warto mieć w tym momencie jak najwięcej osób po swojej stronie. Na pewno powinien być przy tej rozmowie chłopak i jak sie da to rodzeństwo, czy inni bliscy, którzy Ciebie wesprą. Powiedz po prostu, że wiesz, że zdajesz sobie sprawę z tego jak trudna jest to sytuacja, ale stało się i zaszłaś w ciążę. I, że zrobicie wspólnie z chłopakiem wszystko dla dobra dziecka, a rodziców mimo, że ich zawiedliście prosicie o pomoc.

Gość natalia23333
Lat mam 16. Dziekuje marchewwka za rade. Boje sie jak cholera....

Gość natalia23333
Mam 16 lat. Dzieki Marchewwka za rade. Ale boje sie jak cholera ;/ to juz za długo trwa........:(

Gość jestem zacofana
jeśli masz 16 lat( i nie jest to prowokacja) to masz problem....rodzice na pewno nie będą szczęśliwi...jesteś pewna że to ciąża? Może jakiś fałszywy alarm...

Gość bezmyślna 16-latka nn
jejku dziewczyno 16? ufff az żal i ciebie i tqoich rodziców, czy zdajesz sobie sprawę że praktycznie urodzisz im dziecko? bo nie ty chyba je utrzymasz? jestes kompletnie nieodpowiedzialna juz teraz (nie zabezpieczałas się) a to oznacza że nie myslisz, jak zamierzasz wychowac dziecko? dobrze że mnie to nie spokało nigdy, moja córka w wieku 17 lat jak miała chlopaka sama poszła po pigułki,bo myslała, naprawde współczuję rodzicom takiej córki

Gość jestem zacofana
Nie wyżywajcie się na dziewczynie...zrobiła głupio ale wypominanie jej głupoty nic już nie pomoże. Teraz wszystko zależy od Ciebie i twoich rodziców.

Gość natalia23333
Zabezpieczałam sie !!! Ale nie wiem jak to sie stało. Nie dostałam okresu i zrobiłam test i wyszły 2 kreski. A pozniej poszłam z kolezanka do ginekologa i ginekolog badaniem potwierdził ciąże ;/ Co ja mam teraz zrobic ? Chyba umrzec.

Gość ciaza to takze
sprawa twojego chlopaka. moim zdaniem powinnas sie rozejrzec jak tu sie pozbyc problemu, skolowac ase zeby nie wiem co i dzialac. 16 lat to nprawde nie jest wiek na bachora. wspolczujeci, pomysl o sobie a nastepnym razem mysl glowa a nie dupa

Gość ooooooooooooo
Radzisz dziewczynie 16 letniej aborcje??? No moje gratulacje.....

Gość calka
powiedz rodzicom ze zadbalas o przyszlosc ludzkosci bo twoje dziecko bedzie pracowac na ich emerytury. a jezeli cie opieprza to im wytknij ze cie nie uswiadomili bo tak na prawde nie wiesz jak to sie stalo ze zaszlas w ciaze mino ze uwazaliscie. powinni sie cieszyc ze maja zdrowa plodna corke. inne kobiety dlugo sie lecza i placa aby miec dziecko. dziecko to szczescie. bedzie mial kto podac tobie szklanke wody na starosc.

Nie przejmuj się - nie musisz się kształcić dalej, na budowę, do sklepu i do fastfoodów biorą bez wykształcenia.

Gość natalia23333
nie podszywac sie 😠 mam 25 lat, nie pracuje, moj chlopak tez nie a rodzice maja mala pensje. jak mam ich namowic na wziecie kredytu albo poszukaniu jakies dorywczej pracy? inaczej nie uda mi sie utrzymac dziecka :(

Gość słąbe ,nawt bardzo
-13/10

Oddaj tedy do adopcji. I czemu rodzice mają zapierdalać na twoje dziecko?

Gość marchewwka
Oj tam dajcie dziewczynie spokój, ma dosyć nerwów teraz. Jak jest ogarnięta, to zmądrzeje i wyciągnie odpowiednie wnioski z tego wydarzenia a z czasem będzie coraz lepiej, a jak nie, to żadne pouczenia i zgryźliwe komentarze niczego nie zmienią.

Gość no to usun te ciaze
w czym problem???? rodzice maja utrzymywac twojego bekarta?P brac kredyty bo ci sie pierdolic chcialo???= no prosze cie!!!

jak powiedzieć?? normalnie zdarza się. Pewnie najpierw będą w szkoku ale poźniej będą szczęśliwi że będą dziadkami :D

Gość obawiam sie ze
o moj boze, masz 25 lat i boisz sie ze jestes w ciazy? dziewczyno jestes juz dorosla, wez sie za siebie a nie chcesz rodzicow namawiac na kredyt, bez przesady, pognaj chlopa do pracy a sama jak urodzic 3 miesiace wolengo a pozniej kochanienka czas wracac do roboty, zycie to nie przelewki, zreszta jak ty mozesz tak zyc? ja mam 26 lat i mimo tego ze studiowalam przez caly czas pracowalam juz od 19 roku zycia

Trudno powiedzieć, jeśli masz lepszy kontakt z mamą to powiedz najpierw jej, potem pewnie wszystko wyjdzie w praniu :)Moja siostra zaszła w ciąże w wieku 17 lat więc jesteś w o niebo lepszej sytuacji.

Gość Karrollka
Masz 25 lat i nie slyszlas o antykoncepcji???? jezeli sie nie ma warunkow na zakladanie rodziny, to sie jej nie zaklada! A teraz za twoja i chlopaka bezmyslnosc beda placic twoi rodzice, i to doslownie. No nie... Dobrze tu pisza ludzie. Szukaj pracy, nawet dorywczej, pare miesiecy mozesz pozarabiac. I twoj facet takze. Laski nie robicie, bo dziecko ma potrzeby, a na to trzeba kasy. Wiec do roboty!

Gość mamusiabrzdaca
a ja mialam 17 jak wpadliśmy mój facet 21,oboje sie uczyliśmy jak urodziło się dziecko to on przeniósl się na zaoczne ja do wieczorówki i poszlismy do pracy.wynajelismy mieszkaniea o pomoc finansowa nigdy nie poprosilismy,dziadkowie sami czasem cos kupili ale nigdy nie wzielismy pieniedzy dzis nasz brzdac ma 7 lat i nie wyobrazam sobie aby go nie bylo

Gość wewewewewe
masz 25 lat i nie wiesz jak powiedzieć rodzicom??? Nie no weź się dziewczyno ogarnij.... Co mają rodzice do twojej ciąży ... Jakbyś miała z 17 to rozumiem że mogłabyś się bać powiedzieć starym ale 25 to już raczej "dorosła" jesteś... Kredyt mają brać???? A niby z jakiej racji?