Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaPolka

Wychowujecie dzieci na patriotów?

Polecane posty

Gość sorenta23
Ja wychowam .. już wytapetowałam mu pokoik zdjęciami Jarosława kaczyńskiego .. Wiadomo, bo Polska jest najważniejsza...

Gość zależy co to ma być ten
patriotyzm? bo jeśli w wydaniu Pisu i Kaczyńskiego... czyli stanie z flagą na wiecach - myslenie tylko o historii i gadanie o tym jak to się kraj kocha - to zdecydowanie NIE natomiat ja uczę szacunku do miejsca w którym się mieszka - do ludzi - uczę uczciwości -dbania o swoje otocznie- zwracania uwagi na to co się dzieje wokół... ...tak moim zdaniem powinien wyglądać patriotyzm - czyli praca dla dobra własnego i wspólnego na swoim małym 'odcinku'.

Gość sorenta23
W ramach jedności patriotycznej nie zrobi już nigdy prawo jazdy, kasę będzie wpłacał na moje konto... I będzie miał zakaz nauki języków ... To warunki patriotyzmu ...

Gość sorenta23
Kot dla każdego Polaka!

Gość szehj
Politykow wybieraja obywatele, wiecie? I politycy to takze obywatele kraju. To, ze wy glosujecie na latajacych po sejmie z dildo, to wasz problem. Politycy sie zmieniaja, kraj nigdy, przemyslcie to sobie, bo chyba nie rozumiecie slowa patriotyzm. Potem jest problem, bo kazdy patrzy na siebie, a w ogole na dobro ogolu.

zgadzam się z ta wypowiedzią: "rozciumkana na maxa jeszcze zależy jak rozumieć ten patriotyzm? Miłość do ziemi, znajomość historii, szanowanie i kultywowanie tradycji i zwyczajów, duma z wielkich polaków. Ja to tak rozumiem i tak przekazuję dziecku. Bo taka Polska jest ważna, wielka i silna, a nie politycy, zbiorowe histerie itp itd" nie wiem dlaczego patriotyzm kojarzy Wam się od razu z politykami, jezu? ja dziekuję, że mieszkam w takim a nie innym kraju. Kocham Polske z wielu względów -za klimat, za piekne wiosny, lata, jesienie, zimy -za krajobrazy, za góry, rzeki, morza, jeziora -ja wspomnienia z dziecinstwa spedzane na pieknej polskiej wsi -za wartosci, jakimi ten kraj sie kieruje (mimo wielu roznych anomalii) -za jednak male roznice miedzy klasami spolecznymi -za rodzinne tradycje -za wspaniała historię itd... Każdemu dobrze tam gdzie go nie ma...a sami zobaczcie Mieszkać w : USA- gangi, mafie, zboczeństwa, właściwie wszytskie rodzaje przestepstw, rozpusta, mcdonaldsy, wyscig szczurow Chiny, Japonia- przeludnienie, bród smród i ubóstwo, nawet niedawno bylo tu temat cos sie robi z dziecmi w umieralniach, ze zwierzatami jakie eksperymenty, skrajny wyscig szczurow Rosja- skrajna bieda i bogactwo, mrozy, wódka, kurestwo, mafie Afryka- gorąc, malarie, masakry, wojny, rasizm, bieda, głód Azja - pustka, bieda Am Południowa- wiele skrajności, Antarktyka, Gendlandia- wieczna zima Europa - niemcy (rasizm, brzydkie kobiety, pedofile), skandynawia (tam jest w miare sprawiedliwie chociaz tez troche zimnawo), włochy (podrywactwo, kult mamy), itd itp.... wiem, to stereotypy ale jak by sie porzadnie zastanowić to JEST za co KOCHAC POLSKĘ i w razie wojny JEST O CO WALCZYĆ.

Gość szehj
ta wypowiedz wyzej, przynajmniej do fragmentu o innych krajach, bo uwazam, ze powinno sie innych szanowac i nie leciec po stereotypach, jest bardzo trafna

Tak.Będę uczyła syna patriotyzmu.Sama doceniłam Polskę po wyjezdzie za granicę. Uważam,że takie gadanie,ze NIE bo mamy takich politykow jest niedorzeczne.Kocha sie kraj a nie ich mieszkańców. Kiedyś nie tacy stali na jej czele a ludzie walczyli o nia,bo ją kochali.

Gość sorenta23
Pewnie nasi synowie będą się świetnie nadawać na mięso armatnie ...

Gość sorenta23
Niech zostaną pilotami ... Piloci się kończą, a ktoś musi podtrzymać tradycje latania do Smoleńska .. Tam często są mgły ..

Gość sorenta23
A jak już zginą, to będą szczęśliwi, że ten który na nich wydał wyrok będzie leżał na Wawelu ...