Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgf

karmienie mlekiem modyfikowanym-co ile godzin?

Polecane posty

Gość hgf

na opakowaniu jest napisane, ze 4 miesieczne niemowle powinno pic okolo 210 ml co 5 godzin. Na roznych stronkach www czytam, ze nie powinno sie karmic czesciej niz co 4 bo mleko modyfikowane wolniej jest trawione. No ok, ale co jesli moja 4 miesieczna corka wypije na raz nie wiecej niz 160 ml, czesciej 120-140 ml. I co? Mam ja glodzic przez kolejne 4 godziny bo tak podaja na stronach??

Gość dobra rada...
co 3godz ale patrz na reakcje dziecka bo przecież nie będziesz go głodzić jak będziesz widziałą że marudzi bo jest głodne...a tak inaczej dlaczego nie karmisz piersią??też jestem młodą mamą...

Gość dobra rada...
patrz na dziecko...daje się mu jeść kiedy głodne jest...

Gość ale nikt tutaj...
ja tam nie czytam takich rzeczy tylko podaje mleczko kiedy dziecko jest glodne.moje dziecko np. nie wypije wiecej jak 130 ml. i moge mu podac mleczco cztery godz. co dwie a nawet co 6 i wypije 130, wiec wole podawac co 2-3 godz.

Nie sugeruj sie tym co pisze na opakowaniu mleka tylko obserwuj swoje dziecko. Moj syn byl starsznym zarlokiem i jadl co 2.5h w dzien i co 3-4h w nocy bo taka mial potrzebe. Ale jesli Twoja corka pije mniej mleka to dawaj jej czesciej. Ustal od razu pory karmienia wtedy bedzie latwiej. Powodzenia. :)

Gość hgf
musialam przestac przez zapalenie. Gatki w kwiatki jesli nie potrafisz czytac ze zrozumieniem i odpowiedziec na zadane pytanie, badz tak uprzejma i sie nie odzywaj

Gość hgf
dzieki za odpowiedzi:)

mój syn ma 4 i pół miesiąca, karmie go bebilonem pepti, wypija 180 ml co 3 godziny, 5 x dziennie

Lojoj efka to duzo wypija :)moja ma 4,5m 120-150 z tym ze je juz sloiczki ale 180 to mi rzadko kiedy wypija,a jaka waga synka?

moj tez pije czesciej ale mniej, ma 4 i pol miesiaca, do tego zjada sloiczek hipp, mleko zageszczam jakas kaszka albo kleikiem ryzowm rano i wieczorem w nocy wcale nie je od 9-6 rano ma przerwe, zjada okolo 150 ml co 2-2.5 godziny

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja trójka dzieci była karmiona modyfikowanym i karmiłam ich co 3 godziny nawet jak byli juz starsi

Gość gość
Z tego co ja zauważyłam najwięcej dzieci dobrze toleruje bebiko (wiem, wiem taniocha ale jednak), enfamil i bebilon. Ja bym wybrała coś z tych. Porcje zrobiłabym taką jaka podana jest na opakowaniu Jeśli będzie nadal ciągnąć smoczek a mleka nie będzie kolejnym razem zrób 30ml więcej. Mój syn jak się przejadł to wymiotował. Wybór mleka to loteria, dzieci są różne. Trzeba znaleźć odpowiednie dla Twojego dziecka. Podawaj jakiś czas. Jeśli nie zauważysz niepokojących zmian podawaj te mleko zamiast eksperymentować z innymi.

Gość trudne położenie
Cześć, nie słuchaj dobrych ciotek, które powtarzają w kółko o karmieniu piersią. Też mam dzieci. Córkę karmiłam do 10 miesiąca piersią. Synek ma 6 miesięcy i od 5 dnia życia jest na mleku modyfikowanym Enfamil HA Digest i ma się dobrze. Nie zawsze karmienie piersią się udaje, mówiąc mało precyzyjnie. Dziecko najlepiej jest karmić do 3 godziny. Choć są i takie osoby, które karmią co 4 i choćby się świat walił pilnują tego czasu do minuty. Najlepiej jest obserwować dziecko. Ma to też swoje granice. Unikaj karmienia np. po 3 godzinach później po 2 godzinach, później po 4 godzinach. Może to się źle skończyć dla brzuszka Twojego maluszka. Pozdrawiam :)

Gość trudne położenie
mloda mama 1: Stosuję Enfamil teraz przeszłam na 2. To mleka, w którym biłka mleka krowieko zostały dodatkowo rozbite na mniejsze, łatwiej przyswajalne białka. Mleko delikatne, hypoalergiczne. niestety najdroższe na rynku. Podobno dobre jest też Bebilon, szczególnie delikatny Pepti. Co do Bebiko, jest to mleko dla dzieci mało wymagających pod względem pokarmowym, podobnie zresztą NAN. Chyba nawet cenowo znacznie nie odbiegają od siebie. Wszystko zależy od Twojego maluszka. Co lubi, co toleruje, które będzie mu smakowało.

Gość gość
Ale jak dziecko śpi 4 godz to go budzic po 3 na karmienie?

Gość trudne położenie
Dziecko powinno mieć minimum jedną dłuższą przerwę. Jest to zdrowsze dla układu pokarmowego, jeśli ten sobie troszkę odpocznie. Podczas tej przerwy powinnaś być przygotowana na ewentualność karmienia. Butelka, woda, mleko oczywiście też. Mój synek niestety przerwy nie miał, no raz na dwa dni 4 godziny. Taka przerwa nie tylko dobrze wpływa na Twoje dziecko, ale i pozwala Tobie odpocząć dłużej. Później przerwy się wydłużą. jednak, gdy dziecko po ustalonym czasie domagać się będzie karmienia, powinno dostać mleczko :P