Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcorobicmam

Od jakiego wieku aviomarin i co na uspokojenie na podroz dla 1.5 roczniaka?

Polecane posty

Gość niewiemcorobicmam

Drogie mamy, poradzcie jesli wiecie- od jakiego wieku minimalnie mozna podac aviomarin? Nie chodzi mi o dzialanie przeciw wymiotne, ale uspakajajace, nasenne? Podejrzewam, ze nie mozna podac 1,5 rocznemu dziecku tego, a jesli nie można co podac zastępczo?? Nie mam ulotki, zostalo mi 2 tabletki z kiedys tam.. Mieszkam w UK i muszę jechać autem z moim dzieckiem, a tyle godz wiadomo... Mamy przygotowane książeczki, zabawki( w tym nowe, żeby był bardziej atrakcyjne) wezmiemy laptopa z teletubisiami- ktore mały uwielbia ( i tylko teletubisie :)) no i oczywiscie bedziemy robic czeste postoje, grac w pilke wtedy itd. Mimo tego wiem, ze potrzebne bedzie cos aby maly sie wyciszyl, pomozecie?

Gość niewiemcorobicmam
nikt nie wie? :(

aviomarin jest od 5-tego roku zycia. Dzieciom od 3 roku podaje sie lokomotiw w syropie......sa tez plastry na nadgarstki..... ale Ty chcesz "wyciszyc" poltoraroczne dziecko a nie pomoc w chorobie lokomocyjnej.....nie da rady.... duza ilosc Calpol w syropie powoduje u dziecka zmeczenie i dluzsze spanie oraz otepienie-ale chyba nie zamiezasz nacpac swego dziecka.... po prostu wyjedz na wieczor....to chyba jedyne rozwiazanie

Gość skołowane kółko
wiesz co, ja zawsze po avio byłam naćpana, nie przesadzam, jak po prochach, okropne uczucie :O

Kiedyś widziałam jakiś syrop z melisy, właśnie dla dzieci ale nazwy nie pamiętam.. A co do aviomarin-u- na serio byłaś jak naćpana? Ja też wiele razy go brałam i tylko senna się czułam.

Gość skołowane kółko
ehe, no :O mam porównanie, bo kiedyś brałam też leki uspokajające, więc wiem, jakie jest działanie: mogę stwierdzić, że czułam się tak samo syfiaszczo po aviomarinie, jak i np. po relanium :O tfu, mało powiedziane, że byłam skołowanym kółkiem

Hej! Idz do apteki i zapytaj co mozesz podac dziecku.Ja zawsze zaopatruje sie w LOKOMOTIW w Polsce.

Gość onka74
Kobieta pisze, że nie chce działania antywymiotnego, nie widzicie? Lokomotiv nie wycisza, to wyciąg z imbiru. Nie pomaga na uspokojenie dziecka. Umiejętność czytania, przy korzystaniu z sieci jest mile widziana.

Gość zxl khcf vkfm cd
Moja córka ma 2 lata. Podczas każdej podróży cierpi katusze bo odziedziczyła po mnie silną chorobę lokomocyjną. Wymiotuje strasznie ! Wielki ryk jest. Żadne syropy typu Lokomotiv nie działają ! Ani plastry ! Po konsultacji z naszą pediatrą daję jej pół tabletki aviomarinu. I naprawdę działa. Mała nie wymiotuje, nie ma mdłości. Wycisza się, uspokaja. I małej nic po tym nie jest, nie ma skutków ubocznych.