Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość virgeeeeeen56

Tabletki PO

Polecane posty

Gość virgeeeeeen56
Po pierwsze nie wzielam tabletki wczesnoporonnej . Po drugie mnie też jest przykro, że w szkołach uczą nas tylko ,że każda antykoncepcja to ogromny grzech i zabójstwo ( podkreślam słowo antykoncpejca ) . Po trzecie myślę, że strach nic mi tu nie pomoże :) . Ja czuję się już dzisiaj bardzo dobrze. Częściej robię siku i tylko więcej piję . Nic poza tym. Właśnie zjadłam normalne śniadanie . Proszę Pani - w domu nie rozmawiam o takich sprawach , bo wiem, że skończyło by się awanturą . Również pozdrawiam .

taaa wszystko super tylko skąd wziełaś tabletkę PO jak napisałaś że nie kontaktowałaś się z lekarzem? Przecież tylko lekarz ginekolog może przepisać taką tabletkę...

Gość virgeeeeeen56
Nie chcę roztrząsać tej sprawy . Po prostu ją zdobyłam

dobra. zakonczmy sprawę. niepotrzebnie bralas tabletkę po, ale od niej nie umrzesz. jakby coś sie mialo dziac (krwotoki, zasłabnięcia itd) to juz by sie działo. jak do tej pory nic - to juz nic nie bedzie. jedno co moze sie zdarzyc to rozregulowany cykl, wiec teraz nie licz na jakies tam dni płodne i niepłodne wyliczone czy "wyśluzowane" (bo to niepewne, pewnosc daje obserwowanie trzech współzachodzących objawów cyklu, anie jednego), tylko zabezpieczaj sie porządnie, prezerwatywą najlepiej. i niech Cie chłop nie maca zaspermionymi palcami. i powodzenia w zyciu. :)

Gość virgeeeeeen56
Ja chciałam tylko podziękować za pomoc jaką Panie mi udzieliły . Za to wsparcie i za rozmowę . Dziękuję . Bardzo się wzruszyłam jak Panie odpisywaly na moje wiadomości . Nie miałam do kogo udac się z tym problemem. Wiem,że niepotrzebnie wzięłam tabletkę PO. Nic mi się dziwnego nie dzieje ... tylko czuję mój lewy jajnik . Minęło sporo czasu, więc na pewno coś by mi się działo . Posiedziałam w domu, posprzątałam, poleżałam i pobawiłam się z psem . Dzień jak dzień ... normalka. Rozregulowany cykl to nic. Obawiałam się krwotoków i zasłabnięć . Na szczęście " ktoś " uchronił mnie przed tym . I obiecuję, że poczytam na ten temat i zacznę się normalnie zabezpieczać . Mój chłopak też to bardzo przeżył - szczególnie wtedy, kiedy dowiedział się, że coś może mi się stać . Niedługo wybiorę się do ginekologa - niech mnie zbada i przepisze tabletki antykoncepcyjne . W dodatku chcę , żeby mój chłopak używał prezerwatyw . I nie będzie mnie macał zaspermionymi palcami , my nawet pewni nie byliśmy czy on tą sperme miał czy nie . Ja również życzę powodzenia w życiu Pani i wszystkim innym osobom , które mi pomogły . Dziękuje raz jeszcze :)

Gość tabletka
idiotka z ciebie dziewczyno!!! śmieszna prowokacja

Gość virgeeeeeen56
Co niby jest prowokacją ? Opisałam moją sytuacje .

mam takie nie typowe pytanie. moj chlopak mial na palcach śluz w ktorym podobno sa juz plemniki. mowil ze wytarl.i po jakis 20 min wlozyl mi palec.. jednak nie wierze ze tak je dokladnie wytarl i wzielam tabletek escapelle po ok 11 godz. powinnam miec juz okres. jednak go nadal nie dostalam.. mam jakies szanse ze jestem w ciazy ??

Nie ma takiej mozliwosci. Musisz wiedziec ze tabletka ''PO'' rozregulowuje caly kobiecy organizm i spozniajacy sie okres to jedna z objaw, takze spokojnie :)

Gość wybrednaa
a ja mam pytanie troche z innej beczki...w razie "wypadku" skąd można wytrzasnąć te tabletki? tzn wiem ze od lekarza, ale jak czasu jest mało to trzeba znaleźć wolną wizyte a poza tym ginekolodzy tak bez problemu wypisuja taka recepte?...

Ginekolog bez problemu wypisze Ci taka recepte. Jesli zalezaloby Ci na czasie niestety trzeba byloby pojsc na prywatna wizyte ... W niektorych aptekach mozna dostac ta tabletke bez recepty z tym ze za wyzsza cene, ale czy w Polsce jest to mozliwe to nie jestem pewna...

dziękuje za pocieszenie :) czyli ta tabletka na pewno mi pomoże jeśli byla wtedy wpadka ?? mi tabletke ginekolog prywatny wypisal bez problemu ;p

Gość Dariusz Kowalski
Przyjęcie tych pigułek zapobiega niepożądanej ciąży w 75 do 97% (im krótszy czas upłynął od niezabezpieczonego stosunku, tym skuteczniejsza jest metoda) .Metodę tę rezerwuje się jedynie do sytuacji "awaryjnych" ze względu na dużą dawkę hormonów.

Gość Picks
jezeli doszlo juz do zaplodnienia, to ta tabletka nie usuwa ciazy, dlatego tak wazne jest szybkie jej zastosowanie.

Samosia ---> moze najpierw TY sie doksztalc, bo tabletka po nie jest wczesno poronna tylko blokuje zagniezczenie zarodka, takze proponuje abys sama doczytala na ten temat a nie oczerniala autorki,. Wiekszosc innych kobiet mysli ze oczernianie takich nieodpowiedzilanych nastolatek cos da. Proponuje zajmijcie sie swoimi sprawami - albo odpowiadajcie z sensem. Jestem ciekawa jakbyscie byly w sytuacji autorki - co byscie zrobily?? albo jakbyscie sie czuly tak oczerniane przez inne osoby?? zastanowcie sie - forum nie po to jest.

Gość a dlaczego te modelki
a to PO ma jakies tabletki?

Gość pocztowy
tabletki po to nei sa tabletki wczesnoporonne takie tabletk isa zakazane i ich stosowanie jest nielegalne. Poczytajcie o dzialaniu tabletek po

Gość pocztowy
w reszcie jakis konkretny glos w tej sprawie. Jak juz ktos chce byc madrzejszy niz WHO to gratuluje...