Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilinia

endometrioza

Polecane posty

Gość lilinia

Dzisiaj u mnie lekarz zaczal podejzewaz endometrioze.Musze porobic badania.Czy ktos to mial?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tak miałam. Była 3 razy w sanatorim.Atybiotyki i jest ok. Nie przejmuj się.

Gość lilinia
mnie straszy hormonami a nawet operacja.Ciekawa jestem czy bolal Cie brzuch bo mnie czasami bardzo boli i wydaje mi sie ze mam w nim jakos tak ciasno.Nie moge sie do niego dotknac.Moje miesiaczki to prawie krwotoki.Jak bralam tabletki antykoncepcyjne nie bylo to az tak straszne,teraz jest duzo gorzej.

Witaj, u mnie lekarka trzy lata temu tez podejrzewała endometriozę, ale okazało się, że mam 7cm włókniaka na jajniku. Udało się go usunąć i zachować jajnik. Jeżeli to dopiero podejrzenia to zbytnio się nie przejmuj:) A jak tam u ciebie z potomstwem? Masz lub planujesz mieć dzieci?

Gość lilinia
dorka83 witaj ciesze sie ze tak sie to u Ciebie skonczylo.Na szczescie mam juz sporego syna i wiecej dzieci nie planuje.To jest tylko pocieszajace:) Jednak co jest najbardziej uciazliwe to ten bol brzucha czesto wlasnie taki rozepchany i te obfite miesiaczki ktore mnie zmuszanja do siedzenia w dolu przez 3 pierwsze dni okresu.Poprostu krew mnie zalewa!

Ponieważ ostatnio zgłębiam urynoterapię, to Wam powiem,że jedna forumowiczka napisała,że guzy na jajniku i mięśniaki zlikwidowała stosując irygacje ze świeżego moczu, ew. może być odparowany. Na endometriozę też nie zaszkodzi. Polecam ,,Urynoterapię " Małachowa i tutejsze forum na kafeterii...

No właśnie ja czułam się tak samo, do tego przy gwałtownych ruchach coś jakby mi sie "obijało" w brzuchu. Miesiączki też miałam bardzo obfite ale za to rzadko (nigdy nie miałam regularnych miesiączek). A tak w ogóle to z czego twój lekarz wnioskuje, że to może być endometrioza? Pozdrawiam i miłego dnia życzę;)

Gość lilinia
dorka83 on podejzewa to po moich obiawach.Wczoraj byl na badaniu wlasnie trafilam na ten bolacy brzuch.Dal mi skierowanie na badania.Jutro czesc ich bede robila pozniej jeszcze USG brzucha i zobaczymy.

Gość lilinia
No i po badaniach okazalo sie ze mam endometrioze.Pieknie.Czekam na wyniki z krwi i do lekarza.Chyba na poczatek bedzie mnie leczyl hormonami tak jak to zasugerowal podczas wizytu.

Kurczę, a mialam jeszcze nadzieję, że to nie endometrioza a coś błahego. No ale cóż, skoro już się przybłąkało to musisz z tym powalczyć:) Czy podejrzewasz skąd się to u ciebie wzięło? Mialaś jakieś operacje czy co mówił lekarz? Trzymam kciuki za powrót do zdrowia, pozdrawiam.

Gość lilinia
dorka83 jeszcze tak szczegolowo nie rozmawialam z moim lekarzem bo to byly tylko jego przypuszczenia ktore sie spelnily.Mialam cesarke wiec moze od tego.Sama nie wiem.Musze do czwartku czekac na reszte wynikow a pozniej wezme wizyte u niego wiec juz bede wszystko wiedziala.Troche sie zalamalam.

Nie przejmuj się, będzie dobrze, najwazniejsze, że masz dziecko;) Wyobraź sobie jak by to było, gdybys sie teraz o nie zaczynała starać... chociaż i z tym zachodzi się w ciążę, tylko trochę trudniej jest. Dbaj teraz o siebie, bo robić z tymi bólami pewnie nic i tak ne możesz co? Masz te bóle silniejsze w czasie owulacji? Ja ma dwoje dzieci i po drugim porodzie po prostu umieram z bólu w czasie owulacji i miesiączki i tak się zastanawiam czy jednak w tych podejrzeniach o endo... coś jest. Mam nadzieję, ze tylko sobie wkręcam:) Pozdrawiam. Trzymaj się!