Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest wkoncu bo sie

czy do higieny intymnej używacie zwykłego mydła czy specjalnych płynów

Polecane posty

Gość dlaczego dziwakiem
ja np nie mogę stosowac tych z rumiankiem bo jestem na niego uczulona. A jest to częsty składnik. Żele do higieny też mogą powodować podraznienia i infekcje, zwłaszcza te pachnące i kolorowe

Gość dlaczego dziwakiem
infekcje moga powodowac też wszelkiego rodzaju pachnące wkładki, podpaski i papier toaletowy... Nalezy wybierać płyny z głową, choć i tak są lepsze od mydła. Co nie znaczy że każda stosująca mydło musi mieć problemy, to kwestia indywidualna

Gość aniolek1973
moze nie tak odrazu infekcje ale podraznienia napewno a z czasem nieodpowiednia higena prowadzi do infekcji glownie grzybicznej i bakteryjnej spowodowanej wyniszczeniem flory bakteryjnej, powinno sie uzywac jak najdelikatniejsze plyny do higeny intymnej z ph neutro, ale tak jak piszecie dziewczyny latami myja sie nawet zwyklym mydlem i nic je nie lapie moze odnosi sie to do osob wrazliwych lub sklonnych do nawracajacych infekcji

Gość helenka33
Ja zwykle uzywam jakiejś emulsji do mycia,ale jesli jestem w podrózy to zdecydowanie zawsze musze miec ze soba chuteczki-najczesciej cleanica,i to te rumiankowe,bo najbardziej mi odpowiadaja.

Ja używam Lactacyd - jest znakomity... A jeśli go nie mam, to rzeczywiście tylko wodą... za to unikam tych chusteczek do higieny intymnej - paskudztwo!! Zawsze po nich mam jakieś podrażnienie :[

Gość Małaaa1234
ja używam intimy z biedronki i jest ok jak dla mnie

Gość gsfkjdgjxd
a ja używam Ziaja brzoskwinia i jestem zadowolona :)

Gość reklama reklama
ja używam płynu Ziaji z apteki biały ze srebrną naklejką, jest boski. Próbowałam też lactacydu (moim zdaniem przereklamowany) konsystencja okropna, ale to nie problem, nie czułam po prostu po nim komfortu. Inne jak np. AA wywoływał u mnie podrażnienie

Gość mnie gin
kazał używac tylko szarego mydła a najlepiej samej wody,nie umiem umyc się samą wodą ,a od kiedy stosuje szare mydło jest ok

Gość kosssaaa
Bardzo fajny jest też płyn do higieny intymnej eva medica

Gość jola_23
Oj po szarym mydel dopiero mialabym przygody.Ech chyba raczej nie,dziękuje.Poza tym w ciagu 8h w pracy wole jednak uzywac chusteczek ,np.cleanica.

Gość alicjam
Dzisiaj oglądałam program na TVN Style, w którym pani ginekolog radziła, żeby płyny do higieny intymnej używać "od święta". Poleca wodę z mydłem (mydło z odczynem kwaśnym), ale też samą wodę. Sama nie wiem czy tylko woda wystarczy... A jeśli płyn, to przede wszystkim nie ciągle ten sam, gdyż może powodować podrażnienia.

Gość stara jak świat
30 lat temu nikt o płynie do higieny intymnej nie słyszał i nikt nie miał problemu,wszyscy używali tylko mydła i nikt nie umarł.

Gość gość
Ja stosuje szare mydło tak zaleciła mi położna po porodzie, do tego dodatkowo smaruje się provag żelem który nawilża i hamuje rozwój grzybów i bakterii, często chodzę w sukienkach, spódnicach a jak zakładam spodnie to nigdy obcisłe, wszystko po to aby skóra oddychała.

Gość gość
Jestem alergikiem, często na skórze pojawiają mi się zmiany atopowe, dlatego szczególnie muszę uważać na okolice intymne. Zmiana proszku do prania, płynu do płukania, a nawet balsamu do ciała powodowały u mnie reakcje alergiczną. Ostatnio do mycia sfer intymnych kupiłam emulsje provag. Jest delikatna, łagodzi podrażnienia, nawilża i co najważniejsze nie uczula. Polecam każdej kobiecie, która jest alergikiem.

Gość gość
Używam płynu z AA i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Mydło moim zdaniem za bardzo wysusza i podrażnia okolice intymne, dlatego stosuję płyn do higieny intymnej Femma. Jestem zadowolona z jego działania, płyn nie uczula , ma lekką konsystencje i co istotne ma pompkę.

Gość gość
Od lat używałam tylko płynów ,przeważnie była to Ziaja, Laktacyd,albo Venus(bo przecież mycie mydłem jest chore) jednak ciągle walczyłam z infekcjami.Pewnego dnia użyłam mydła dla dzieci firmy Barwa o nazwie Bebi .Z każdym myciem czułam się coraz lepiej ,żadnego pieczenia ani dyskomfortu.Podczas wizyty u ginekologa powiedziałam że używam mydła.Lekarz powiedział że kobieta aby się umyć potrzebuje mydła i wody a płyny są dla ich producentów aby zarobić kasę.Od kiedy myję się mydłem nie wiem co to infekcja ale wybieram mydła tylko dla dzieci albo zwykłe szare.Ważne!Mydło do hig.intymnej nie może być mydłem do mycia brudnych rąk ma to być oddzielne mydełko na osobnej mydelniczce.

Gość 5_monika
kiedyś używałam jakichkolwiek żeli do ciała, mydła szarego nie lubię, aktualnie ze względu na składniki płynu do kąpieli dla kobiet w ciąży Rossmann-a.

Gość gość
Normalnego mydła Hb używajcie, bardzo wiele daje, odmienia wygląd cery, poprawia jej stan, stopniowo udaje się dochodzić do zdecydowanej poprawy, ale na pewno z dnia na dzień powalającego efektu nie uzyskacie....

Gość gość
Mydło naturalne HB jest u mnie wystarczające, ale z drugiej strony miałam już nie raz problemy i musiałam używać żelu do higieny intymnej - ale to było przed tym mydłem. Być może chodzi o naturalność? Sama nie wiem - na pewno wpływ na cerę pozytywny.

Gość gość
Ja używam kremowy płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym i przyznam, że jestem miło zaskoczona. Zakupiłam na www.aptekapodsmokiem.pl

Gość gość
Używam po prostu mydła 7-ziół HB. Jest świetne, robi dużą różnicę na plus. Nie wiem czy to kwestia naturalności, składników, dodatków, czy jeszcze czegoś innego, ale zwyczajnie wszystko jest w porządku. Cera w dobrym stanie, delikatna, gładziutka, taka jaka być powinna.

Gość mamamaćka
Zawsze płynu, nigdy mydła. Tak samo w przypadku swojego dziecka, mamy tez plyn dla chlopca z Babycap, Maciek ma 3 lata, a można sotsowac go od 2 zycia

Gość gość
A ja używam Lactacydu , lub żelu z Ziaji.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie, aby myć części intymne samą wodą. Przecież myjąc się samą wodą nie pozbędę się zapachu różnych wydzielin , moczu, potu , itd. To tak jakby ręce, czy pachy , czy inne części ciała myć samą wodą. Do intymnych części ciała używam Lactacydu, lub żeli Ziaji, próbwałam także żeli takich typowo aptecznych, ale nie przypadły mi do gustu...

Gość gość
Używam mydła 7 ziół od HB - mocna zmiana na plus, u mnie zdecydowana, cera wyglądająca o wiele lepiej, przyjemniejsza w dotyku. Tak więc ogólnie przemiana zdecydowanie pozytywna. Nawet nie sądziłam, że taki efekt jest możliwy do uzyskania. Oby tak dalej.