Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest wkoncu bo sie

czy do higieny intymnej używacie zwykłego mydła czy specjalnych płynów

Polecane posty

Gość gość
Używam płynu do higieny intymnej np. Jeleń. Najważniejsze, żeby miał kwas mlekowy. Profilaktycznie używam Tantum Rosa.

Gość gość
Samym mydłem bym chyba szału dostała. Mam bardzo wrażliwą skórę.

Gość gość
Mydło 7 ziół od HB - wystarczy. Wszyscy domownicy korzystają z tego samego. Wpływ na cerę zdecydowanie pozytywny, zero problemów. Tak więc akurat pod tym względem zmiana jest diametralna.

Gość gość
Z tego co się orientuje i samą wodą można się myć w intymnych miejscach. Ja tak robię bo mam biobidet w łazience zainstalowany i nic mi się nie dzieje. Regularnie po każdym załatwieniu "sprawy" się podmywam i potem suszę. Płynu do higieny używam bardzo rzadko bo ginekolodzy różne zdania na temat mają.

Gość gość
ja uzywam do higieny intymnej żelu Mucovagin, dla mnie zbawienie bo cierpię z powodu suchości pochwy. Nie jest to zwykły żel do higieny intymnej, ma własciwości lecznicze, nawilza świetnie, ale i leczy http://mucovagin.pl/mucovagin-zel

Gość stellka1
Do higieny intymnej od kilku miesięcy używam żelu Maternea i zero podrażnień, a od zwykłych mydeł i żeli pod prysznic często takie podrażnienia wystepowaly wiec polecam sprawdzic maternea moje drogie ;)

Gość gość
Mnie moja ginekolog mówiła że co prawda można stosować płyny czy pianki, ale najlepsze i najzdrowsze jest podmywanie zwykłą wodą. Bez żadnej chemii. Mam w łazience biobidet także sprawa ułatwiona, bo po każdym wypróżnieniu czy podczas okresu mogę spokojnie się podmyć, ale to nawet jak nie miałam tylko samej wody używałam.