Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babielatoooo

wyrwanie zęba w 4 miesiącu?

Polecane posty

Gość babielatoooo

ukruszył mi się ząb, z tego co widze to bedzie do wyrwania bo nie wyobrazam sobie go miec w ustach dalej. czy mogę go wyrwac jestem w 13 tyg ciąży? czy mozna wziac znieczulenie?

Gość dobra rada...
z tym znieczuleniem będzie problem bo to zaszkodzi dziecku radzę ci iść prywatnie do jakiegoś dobrego stomatologa może już wymyślili jakieś znieczulenie dla ciężarnych...powodzenia

Gość ciezarowkaa25
e no - bez przesady - jesteś już w II trymestrze a dentysta da ci znieczulenie bezpieczne

Gość babielatoooo
czyli nie wiadomo do konca z tym znieczuleniem, przeciez nie bede chodzic z tym zębem do grudnia:P

Gość miuuuu
a po co wyrywać??! przecież go mozna odbudować!

Gość babielatoooo
zab dawno był truty i nadbudowywany...wątpie czy da sie go znowu odnowic. nadbudowa sie wykrusza, a teraz i ząb się wykruszyl:(

Gość miuuuu
hmmm no to zalezy ile masz kasy. prywatnie zalozenie koronki kosztuje 1700-2500i myslę, że w twoim wypadku by wystarczyła. a jesli nie to mostek... najlepiej idz do dobrego lekarza i sie zapytaj co by ci zaproponowal. ja na twoim miejscu nie wyrywałabym tego zęba w ciązy...

Gość alliska
co za bzdety ja normalnie leczyłam zęby ze znieczuleniem w 2 trymestrze, teraz dentyści mają bezpieczne znieczulenia

hej:) Ja wyrywałam zeba w ciazy i normalnie miałam ze znieczuleniem .Ale najgorzej było potem jak znieczulenie przestało działac zwijałam sie z bólu bo niemogłam nic mocniejszego wziasc jak apap.Wiec moze poczekaj z tym zebem az urodzisz

Gość vgyu
ja miałam wyrywaną szóstke w 7 tyg ciąży, można dawać znieczulenie i wyrywać tylko znieczulenie dla kobiet w ciaży,tylko ono krótko trzyma ale jest nieszkodliwe dla dziecka. U mnie wszystko ok. Tylko nie wiem jak z antybiotykiem po wyrwaniu, bo sa takie co można dać, ale ja akurat nie miałam danego bo nie było potrzeby, krótkie i sprawne rwanie miałam.

ja wyrywałam zeba w 15 tyg ciązy dostałam 2 zaszczyki znieczulenia bo pierwszy nie pomógł.Urodziłam zdrowego syna pytałam się ginekologa czy moge wyrwac to powiedział że jeszcez tak bo w III trzymestrze już nie wolno