Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajc.

Pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość ajc.

mam 17 lat i jutro po raz pierwszy idę do ginekologa, troche się denerwuję, wkońcu jak się idzie pierwszy raz to trochę to stres... Jakieś rady? :) Pozdrawiam...

Hej wybierz lekarza który ma podejście do pacjenta, którego ktoś Tobie polecił. Rozluznij się nie będzie tak zle :) Jeśli jesteś wstydliwa wez spódniczkę potem przed wejściem na samolocik ją podwiniesz. Powodzenia!!!!

Gość wercia24_
Hej. Pamiętam swoją pierwszą wizytę u ginekologa. Stres owszem wielki. Poszłam z mamą i wybrałam kobietę lekarza (teraz chodzę tylko do mężczyzn;p). Bardzo wstydziłam się tam iść, lecz mama mi powiedziała, że to lekarz jak każdy inny i skoro on się nie wstydzi tam zaglądać to ja tym bardziej nie powinnam czuć się skrępowana. Poza tym dla takiego lekarza to norma, tak jak inny lekarz zagląda Ci do ucha i bada to ten "tam":D Po wizycie odetchnęłam z ulgą, poczułam się lekka jak motylek i stwierdziłam że te nerwy w ogóle nie były potrzebne, pozdrawiam, powodzonka i opisz jutro jak poszło. Nie taki diabeł straszny jak go malują :D

Gość ajc.
Dzięki :) a w jakim wieku Wy byłyście na pierwszym badaniu u ginekologa?

Gość wercia24_
ja byłam przed 17-stką

nie martw sie:) ja bylam u faceta chociaz zawsze mowilam ze pojde do kobiety;) bylo ok koles naprawde mkily, na poczatku sie stresowałam ale pozniej mi przeszlo, nie ma sie czeo bac, tylko zawsze mów prawdę:)