Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fux_ja

dzieci z małą różnicą wieku

Polecane posty

Szukam mam, z którymi mogę popisać o problemach i radościach zposiadania 2 małych dzieci. Piszcie jak tam było z pieluchami, karmieniem itp.

Gość nie ma glupichhhhhh
a kto byłby taki głupi i pakował się w kierat 24 godzin na dobę

Ja mam między dziećmi 17 mies różnicy, tyle że moje już są poza etapem karmienia, a i niedługo całkowicie odpadnie etap pieluch, ale chętnie odpowiem Ci na pytania jeśli jakieś masz (a ja będę pamiętała jak to było na początku). Pozdrawiam.

między moimi jest różnica 2 lata bez miesiąca. Jak radziłaś sobie z oznakami zazdrości, bo moja starsza niby z miłości podlatuje do młodszej i ją szturchnie, szczypnie, albo tak przytula, że aż dusi.

U mnie czegoś takiego nie było. Mania nie interesowała się bratem. Na początku nawet się go bała i nie chciała dotknąć. Potem się czasem przytulali, potrzymała mu butelkę, podała mi pieluchę i tyle. Miala swój świat swoje zabawki i jej "dzidziuś" nie interesował. Potem jak podrósł i zaczął jej zabierać zabawki to zaczęły się wojny. Od kiedy mają dwa osobne pokoje jest spokój całkowity. Co prawda bawią się razem raz w jednym raz w drugim, ale już nie ma bicia ani krzyków. U mnie problemem było zachowanie Mani ( a teraz i Kornelka) w takiej sytuacji: Np Korniś uderzył się w nóżkę więc biorę go na kolana przytulam dmucham żeby nie bolało, a Mania stoi i nagle podbiega do ściany i kopie z całej siły a potem przybiega żeby podmuchać i ją wycałować. Teraz też to się zdarza jak jedno widzi ze przytulam drugie to od razu pakuje się na kolana. Ale bez walki.