Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamcia35353

smoczek

Polecane posty

Gość kamcia35353

mam pytanko, bo czytałam, że noworodkom karmionym piersią nie daje się smoczków.. czy to prawda? moj synek ma 2 tyg i ma problemy z zasypianiew w nocy placze jak poczuje ze nie ma piersi w buzi i chce mu dawac smoczek

Gość vdvdsvfsdvf
ja dawałam i nie widzę w tym problemu

Gość postaram się byc kulturalna
na ulotce smoczku który kupiłam jest napisane że nie powinno sie dawać przed ukończeniem 6 tyg bo zaburza prawidłowy odruch ssania.

ja pierwszej córci dawałam smoczek po tygodniu, ale wiedziałam, że dobrze umie jeść. Druga też bardzo potrzebowała ssania, ale smoczka nie chciała i jak tylko zawładnęła trochę rękami to zaczęła ssać kciuka. a jak wiadomo łatwiej zabrać smoczek jak palec.

Gość kamcia35353
kurcze juz sama nnie wiem ... moze dzis w nocy sprobuje mu dac

Ja do tej pory karmię piersią. Moja córka ma 4 miesiące. Od urodzenia nie chciała smoczka, pluła nim dalej niż widziała. Teraz od jakiegoś tygodnia do spania musi mieć smoczka, bo lepiej i szybciej zasypia :)

ja dawałam małej jak skonczyła 3 tygodnie . Miałam strasznie popękane brodawki z tego samego powodu co Ty . Jak zgłodniała to wypluwała smoka i płakała

Gość AsadsfgtdseaswedfgSDFRFE
moj synek dostal smoczka po 5 dniu tylko on nie jadl z piersi ,nie wiem jak to jets ze smoczkiem ale wiem ze jak sie raz da z butli ti juz potem ciezko do cyca przyzwyczaic ..

Jakoś się nie zgodzę, bo moje jadło i z butli i z cyca :) Dokarmiałam z butli, ale zaprzestałam i pozostałam przy cycu :) Nie każde dziecko porzuca cyca jak mu się da butlę.