Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam się na tymmmmhmmm

Ile wodki na 50 osob

Polecane posty

Gość nie znam się na tymmmmhmmm

?

Gość klupistrzak
0,5 na łebka :D

Gość nie znam sie na tym mh
to na łebka czy na parę ?:D

Gość facetofacefacetoface
mysle ze 40 wodek wystraczy :D:D

ja kupowalam 0,5 litra na osobe wiadomo jeden wypije mniej drugi wiecej a trzeci wcale pic nie bedzie ale lepiej zeby zostalo niz ma zbraknac;)

Gość ale to mowicie o jednym
dniu czy o dwóch, ze te pól litra/os.??

Gość kamilkkka1986
To wszystko zalezy czy bedzie tylko wodka, czy na przyklad tez wino i jakies kolorowe alkohole. U nas bylo 70 osob i kupilismy 50 * 0.5l + do tego 20 win (10 bialych polwytrawnych i 10 czerwonych polwytrawnych) + 2 * 1l jack daniels + 2 * 1l seagrams gin + 3 * 0.7 Pasoa ( moja ulubiona ;) ) Wodka byla na stolach, a winka i cala reszta staly sobie na takim stoliczku z boku (to glownie mlodzi pili) i starczylo na dwa dni (poprawiny byly dosyc krotkie - od 16 do 22 - bo tak gral zespol) Jesli bedzie duzo mlodych ludzi to polecam w ten sposob ;) Nie pytaj mnie tylko jakie wino - moja byla pasoa :) wszystko kupilam (tak tak kupilam ja - bo moj luby w UK pracowal i na gotowe przylecial ;) ) w poznaniu w takim sklepie na dabrowskiego, nie pamietam jak sie nazywa, bo juz tam nie mieszkam ale panowie daja rade, a jak sie do nich ladnie pousmiechasz to rabacik tez dostaniesz... to nasza bron kobieca hihi jak wpiszesz w google wina + poznan + dabrowskiego to pewnie sie ich znajdzie

Gość nie znam się na tym mhhh
No właśnie jeszcze nie wiemy, może będzie też wino na weselu, ale nie jestesmy jeszcze zdecydowani. Wesele będzie 1 dniowe.

Gość na pijących
Ja liczę 0,5 l litra na głowę, ale na osoby pijące. Odejmuję dzieci, młodzież, chorą mamę i inne osoby, które nie mogą pić

Gość nnnnnnnn
a na 2 dni???

Gość zjehdhdhdjsdhsdjdsdjshdjsdsd
Podobno 0,5l na osobę i nie odejmuje się dzieci, czy osób nie pijących, bo ktoś nie wypije wcale, a ktoś inny wypije więcej niż 0,5l. Ale to chyba na 2dniowe, więc na jedno może się liczy 0,5 na pare.

na 50 osób przy dwudniowym weselu myślę , że 0,5 na głowę powinna starczyć. do tego inne alkohole takie jak wino czy szaampan.

Gość kuki123
a piwo bedzie?

Gość gość
50 butelek

Gość gość
Moi bracia brali po 0.5 litra na głowę nie odliczając dzieci. Tak jak ktoś napisał, lepiej żeby zostało na chrzciny (w niektórych sklepach możesz spokojnie oddać jeżeli wódka nie była otwierana) niż żeby brakło. Wino też było, parę butelek. Wesela jednodniowe. Ja też na swoje wesele (w lipcu) biorę 0.5litra wódki na głowę + parę butelek wina.

Gość gość
Byłam w tę sobotę na weselu. Siedziałam przy stole z 8 osobami. Na naszym stole teoretycznie powinno pójść 8 butelek skoro 0,5 na głowę. A wypiliśmy ze 3 w 8 osób. Więc nie przesadzajcie! po co takie ilości alkoholu kupować.

Gość malwaaaaaa
No i co z tego że przy waszym stole poszło mniej. Liczyłaś ile wypili ludzie przy innych stołach? Chyba normalne, że zawsze kupuje się więcej, żeby nie było wstydu jak zabraknie. Te 0,5 l. na głowę to taki standard. U nas na weselu na 80 osób, było 80 butelek 0,5, a zostało 15. Część z tego rozdaliśmy gościom, po flaszce dla DJa, fotografa i kamerzysty.

Gość wiśnióweczka
0,5l na głowę się liczy standardowo

litr na parę będzie optymalnie. do tego jeszcze policz wino, ewentualnie whiskey i piwo

Gość gość
Wiecie co a ja mam 1,5 litra :D tak liczyłam, że po pół litra na głowe, ale człowiek chciał mieć troszkę zapasu, troszkę mieć na kokursy, troszkę na rozdanie, może na jakąś bramkę. I kupiliśmy więcej. I teraz po przeliczeniu wychodzi 1,5 litra na osobę, co daje 3 litry na parę. Przynajmniej mam pewnośc, że starczy:D ale wiem ze za duzo tego, hehe. Oprocz tego mamy wino w ilosci 30 butelek. Znajac zycie bedziemy to kolejne 10 lat dopijac

Gość gość
A zrobilas rozeznanie kto z gosci nie pije wogole? U nas wlasnie tak bylo,mamy w rodzinie takie osoby,ktore wogole nie pija i wyszlo,ze ilosc wodki byla znacznie mniejsza. My kupilismy 0,5l na osobe,ale do tego mielismy 3 rodzaje wina.

Gość gość
To samo u nas było, nagle się okazało że część gości nie pije wódki :| poleciłbym się zaopatrzyć również w inne rzeczy, piwo chociażby, Perła chmielowa dla każdego kto nie chce wódki… teraz to mi się wydaje takim oczywistym rozwiązaniem :)

Gość ZróbSWOJŚlub
Proponuję najpierw zapytać się gości, co mają ochotę pić na przyjęciu. Wszystko zależy od tego kogo zapraszacie i kto, co lubi. Starajcie się wyjść na przeciw oczekiwaniom, a nie kalkulować sobie na podstawie jakichś dziwnych wytycznych z innych wesel. Zazwyczaj jest 0,5l na głowę, ale przecież u was może być zupełnie inaczej. Polecam artykuł na blogu: http://zrobswojslub.pl/kupujemy-alkohol-na-wesele/