Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garguncela

Byłeś świadkiem łapówki?

Polecane posty

Gość garguncela

Gość dcfsadv
Niestety tak wielokrotnie. Najgorsze jest to, że musiałam się na to zgodzić nie mogłam nic zrobić. Pamiętam jak kiedyś zbieraliśmy poprzez koncert na łapówkę dla lekarza bo pewien chłopiec potrzebował badań i on mógł je załatwić szybciej.... smutna historia bo rodzice tego dziecka to bardzo biedni ludzi.

Gość garguncela
smutne jest co się dzieje w naszej służbie zdrowia,leczą tylko za pieniądze

Gość garguncela
a to ja słyszałam od taty jak widział jak ktoś daje kanarowi 10zł ale to było kiedyś bo kontrolerzy mieli stałe pensje a teraz mają prowizje od każdej osoby

Nauczycielka mi kiedys w szkole powiedziala ze kuchnie remontuje i wymarzyła jej sie zmywarka. Powiedziala mi to jak ja prosilam o pozytywna ocene zeby komisa nie pisac....

w mojej miejscowosci chyba kazdy zna jedna Pania nauczycielke - pania M. brala wszystko od wszystkich. parenascie lat temu klasa jej kupila poloneza zeby ich wszystkich przepuscila. najbardziej lubila srebro. podobno policja w jej domu znalazla kilka kilogramow srebrnej bizuterii... Wiele lat ja zbierala....

Gość dcfsadv
takie rzeczy powinno się zgłaszać a nie brać w nich udział- oczywiście jeśli to jest możliwe a nie zawsze tak jest

Gość dcfsadv
5, 10, 1000 czy 10000 łapówka to łapówka

Gość dcfsadv
widzisz dla mnie taka skrobanka i dziagnięcie kogoś ta zawsze pozbawienie życia drugiej osoby

Gość dwefarsg
co ma piernik do wiatraka?

zgadzam się z tm żeby ukrucić wałki na wielką skale ale to że ktoś dał 5zł za przejazd do Nasielska to już jest przesada. Cały ten kraj na korupcji stoi i czasami sie inaczej nie da uczciwie bo ci, którzy wydają decyzje są z góry nastawieni na "nie".

Gość dcfsadv
diabeł_wcielony-ma jakies wąty

Gość garguncela
nie wiem czy to zaliczyć do łapówkek,ale wielokrotnie byłam światkiem jak ludzie w przychodni dają kwiatki,czekoladki itd lekarzom i dostają skierowania na różnorodne badania i są lepiej traktowani a jak ktoś przyjdzie z prawdziwym problemem bez czekoladek to niedostanie żadnej pomocy.

Gość dwefarsg
nie no polskie szpitale owned, ale w stanach ponoc wieksza lipa

Poprostu nie wierzę, że da się ukrócić korupcję w kraju, który przez 50 latsię cofał zamiast rozwijac jak cała cywilizowana Europa. Trrzeba było kombinowac żeby zdobyc cokolwiek i to niestety jest zakorzenione w umysłach i przekazywane z pokolenia na pokolenie. przedtem było nie lepiej wojna i 123 lata zaborów. My mamy we krwi ruchanie systemu i kombinatorstwo.